Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aneti

Jak wyglądają konferencje przedmałżeńskie?

Polecane posty

Gość Aneti

[08.01.2009] 12:08 Aneti [08.01.2009] 12:11 [zgłoś do usunięcia] Aneti wiem że jest 10 spotkań, trzeba się na nie jakoś specjalnie przygotować? żeby nie walnąć gafy?

Gość PannaMłoda2009
Hej spokojnie :) Sa to normalne spotkania, na ktorych księża jak i osoby świeckie opowiadaja o trudach i radosciach malżeństwa, istotnych sprawach. w pewnym sensie maja Cie przygotowac do przyjecia sakramantu jak rowniez uswiadamiaja powage tej decyzji. Sa rozmowy na temat wierności i trwałości malzeństwa, trudnych sytuacjach jak np. alkoholizm i przemoc w rodzinie. Zadnych porad jak masz dbac o swoj związek nie usłyszysz aczkolwiek napewno wiele razy sie zastanowisz z partnerem nad tematami, ktore będa poruszane. W ramach nauk przedmałżeńskich sa rownież zajecia w poradni rodzinnej gdzie powiedzą Wam o Naturalnym Planowaniu Rodziny. Można posłuchac. Nie musicie sie do niczego przygotowywac, nikt Was nie bedzie z niczego odpytywał wiec sie nie denerwuj :)

Gość Anulka13
Nie musi byc 10 spotkan. Ja robilam za granica w polskim kosciele. Byly tylko 3 spotkania. Osoba swiecka opowiadala rowniez o srodkach antykoncepcyjnych, co mnie zaskoczylo, bo niby w kosciele katolickim...? Ja dobrze wspominam. Bylo ciekawie.