Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ona_22_mężatka

plamienia przed okrsem

Polecane posty

Gość ona_22_mężatka

witajcie, mam pewien problem i chcę się Was poradzić.... zawsze przed okresem mam kilkudniowe (!) plamienia.... czy to coś niepokojącego...? jaka może być tego przyczyna...?

Gość babajagaa.........
moze masz nadrzerkę?

Gość ona_22_mężatka
kiedys gin mowila ze jest niewielka i że narazie z tym nic nie robic to moze byc przczyna plamien??

Gość ljksfjdgf
też tam miewam, taka brązowa wydzielina, której nie jest dużo, ale też nie przed każdym okresem...

Gość ona_22_mężatka
ile dni to trwa u Ciebie ....? bo u mnie np. dzisiaj jest 4 dzien a okresu brak

Gość ljksfjdgf
czasem i 4,5 dni, a generalnie tak do 3 dni.

Gość ljksfjdgf
właśnie teraz tak mam, choć dziś powinnam już dostać normalny okres.

Gość ona_22_mężatka
i potem masz normalny okres...?? nie niepokoiło Cię to...? bo ja się zastanawiam czy to jest normalne i co jest tego przyczyną?

Gość ljksfjdgf
kiedyś mi lekarz powiedział, że to normalne, tym bardziej, że jest to bardzo skąpe plamienie, ktore nie zawsze występuje. poza tym mam bardzo regularne okresy.

Gość babajagaa.........
a w cizay niejestes?

Gość ona_22_mężatka
za każdym razem jak mam takie plamienie to zastanawiam sie czy to aby przypadkiem nie ciąża.... a teraz nie wiem testu nie robiłam

Gość ona_22_mężatka
dzis moj 30 dc

Gość ljksfjdgf
jeśli masz normalny okres jak zawsze, to na pewno nie ciąża

Gość ljksfjdgf
czyli powinnaś już dostać okres? ja akurat też miałam podejrzenie ciąży w tym cyklu, mieliśmy robić test w weekend, ale chyba zaczyna mi się okres...

Gość ona_22_mężatka
moje ostatnie cykle wyglądały tak: ostatni 33, 28, 32, 32, 30 qwiec dosyc nieregularne.... starasz sie o dziecko....??? ja nie ...

Gość ljksfjdgf
no właśnie masz dość regularne, może nie jak w zegarku, ale takie kilka dni w tą czy w tą, to interpretuje się raczej jako regularność :). Nie staramy się na razie, chcemy jeszcze trochę poczekać, choć jest to na zasadzie, że jak będzie, to i tak będziemy się cieszyć.

Gość ona_22_mężatka
ja wychodze z takiego samego założenia jak Ty jak bedzie to bedziemy szczęśliwi!!! ale teraz jak sie to plamienia zdaza co cykl praktycznie juz nie zastananawiam sie czy to ciaza czy nie i nie robie testów- takjak to robiłam na początku...:)

Gość ljksfjdgf
ale masz normalne okresy? Myślę, że to nie jest ciąża. Chyba że masz jakieś inne objawy?

Gość ja tak zawsze mialam i u mnie
bylo to przez problemy z hormonami, skrocona faze lutealna i ogolnie niedomaganie cialka zoltego. Idz do lekarza i zbadaj poziom hormonow, bo mozesz miec problemy w przyszlosci z zajsciem w ciaze.

Gość ona_22_mężatka
okresu po tym plamieniu mam normalne... ale teraz zaouważyłam jakby mi sie nieco piersi powiekszyły... nie wiem czy to moze tak że okres sie zbliża .... ? sama nie wiem ale napewno sie nie nakrecam bo tak jak pisalam nie staram sie o dziecko...

Gość a ja wam powiem tak
plamienia w ciazy wystepuja zadko, wiec nie nakrecajcie sie ciaza.

Gość ona_22_mężatka
jak wyglądają badania hormonów....? to badanie krwi...?

Gość ljksfjdgf
Ja w sumie tez nie wiem, jak jest teraz ze mną, uznaliśmy że dopiero w weekend zrobimy test, bo będzie 2 tygodnie od stosunku, więc w miarę wiarygodnie powinien wyjść, ale dziś dostałam plamień, jak zawsze przed okresem, więc pewnie to okres, jak się nie rozkręci do sb, to zrobimy ten test. Jakoś nie czuję, że jestem w ciąży, nie mam takiego przeczucia, a podobno wiele kobiet to przeczuwa, choć wiem, że czasem jest inaczej.

Gość ona_22_mężatka
to daj znać jak wyjdzie sobotni test :0 ja tez nigdy nie miewalam przeczucia ze to właśnie ciąża

Gość dziewczyny bzdury wypisujecie
a ciazy!! W ciazy NIE MA zadnych plamien!!Tzn. inaczej, moga byc, ale nie jest to zdrowy objaw! W zyciu!! Macie problemy z hormonami jak to ktoras wyzej napisala i z druga faca cyklu. Idzcie sie zbadac, a nie bez sensu piszecie o ciazy.

Gość coś znalazłam
"Miałam takie same brunatne plamienia przed miesiączką jak wy,kiedy wreszcie po pól roku wybrałam się do lekarza okazalo się że mam torbiel na jajniku i ona była przyczyną plamien Potem było leczenie ,w koncu operacja a wynik histopatologiczny wykazał endometrioze.A wszystko zaczęło się od brunatnych plamien przed okresem. Skonsultujcie się z lekarzami. Z takimi sprawami nie ma żartów."

Gość ljksfjdgf
ok dam znać :). Tym bardziej, że wiele rzeczy przeczuwam. Szansa, że mogłam zajść w ciąże jest nawet spora, bo to była końcówka dni płodnych i kochaliśmy się bez zabezpieczenia.

Gość ljksfjdgf
Trzeba się będzie wybrac do lekarza. A co do ciąży, to akurat jest mój pierwszy cykl kiedy jest ona możliwa...

Gość ona_22_mężatka
to może jednak tak podświadomie troszke chcesz dzieciątka....:) skoro bez zabezp. i dni płodne...:) powodzenia życzę a do lekarza to chyba bede muaiala sie wybrac bo az wstyd sie przyznac ale dawnooo nie byłam u gina...:/

Gość w ciazy ZADKO wystepuja
plamienia! Dlaczego jestescie takie uparte laski?? Plamienie NIGDY nie jest zdrowym objawem obojetnie czy wystepuje przed okresem czy TYM BARDZIEJ w ciazy!! Przyczyn moze byc wiele: torbiel na jajniku, nadzerka, problemy hormonalne i niedoamaganie cialka zoltego...Uwazam za totalny bezsens, ze nakrecacie sie na ciaze i juzplanujecie robienie testow...Smieszne po prostu to co piszecie. I wiem co mowie, bo sama mialam takie plamienia jak wy i WIEM, ze nie jest to normalne ANI NIE JEST to objaw ciazy.