Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nizdecydownaaaaaa jwekcje

co studiować zeby znalezc dobra prace????

Polecane posty

Gość nizdecydownaaaaaa jwekcje

??? Pomooooocy

Gość a ja marzę o kimś
kierunki ścisłe: budownicto, transport, medycyna i cholera wie co jeszcze

Gość po prostu...
najlepiej wyjedź

Gość mama dobra rada
zależy co rozumiesz przez dobra praca :o Która daje dużo kasy czy taka co ma prestiż ale pieniedzy z niej mniej :o? Obecnie znów wzrasta bezrobocie wiec trudnio wnioskowac ale przedmioty humanistyczne odradzam - raczej ścisłe.

Heh ze mnie sie smiali jak poszlam na historie (wedlug niektorych po historii mozna tylko nauczycielem zostac ;) ), ale ja sie uparlam. Do tego zrobilam odpowiednia specjalizacje, po studiach \"odharowalam\" swoje w panstwowce (kolejny powod do smiechu dla niektorych ;) ), a teraz pracuje w trzeciej firmie i jestem naprawde zadowolona :) Robie to co lubie i mam dobra pensje. Mysle, ze ciezko powiedziec jakie bedzie zapotrzebowanie za kilka lat...

Kończę pedagogikę przedszkolną i powiem ci szczerze- odradzam ten kierunek, i wszystko co związane z pedagogiką, nauczaniem, itp. Pracy strasznie mało. Przeglądając różne oferty pracy zauważyłam że duże zapotrzebowanie jest na specjalistów z zakresu bankowości, marketingu, zarządzania, transportu. Tylko pamiętaj że same studia nie wystarcza. już w trakcie staraj się o praktyki w dobrych bankach np, lub staże. Również programy typu Erasmus dużo dają. Teraz dyplom zdobyć może każdy, więc liczą się inne predyspozycja. No i oczywiście język. Ja już szukam jakiegoś dobrego kursu żeby podszkolić angielski, bo teraz praktycznie wszędzie jest to minimum. Co do rady o wyjeździe do pracy za granicę- również odradzam. Byłam rok w Irlandii, i wróciłam. Mimo że pracę miałam naprawdę fajną, ale stwierdziłam że chce w Polsce budować swoją przyszłość. I nie żałuje powrotu:) Czasem żeby znaleźć dobrą pracę wystarczy poszukać w innym mieście. Nie trzeba od razu zmieniać państwa