Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gakal***

CZY JUZ NIE MA SZANS ZA NATURALNA CIAZE ?????

Polecane posty

Gość gakal***

Staralismy sie dwa lata, ja wiele razy stymulowana, M dopiero teraz zrobił badanie nasienia, ktore wyszlo właśnie tak: SEMINOGRAM PO 3 DNIACH ABSTYNENCJI Kolor – opalizujący Lepkość – 2 (++) Czas upłynnienia – 30 min (< 30 min) Objętosc – 1,8 ml (2.0-2.5 ml) Aglutynacja – brak (brak-minim.) BCK – 0-1 (20 mln./ml) Ilosc w ejakulacji – 37.8 (>60mln.) TOMO – 13.6 (>30mln) Żywotnosc – 65 (>50%) Ruchliwosc A (aktywna) – 22% Ruchliwość B (powolna) – 14% Ruchliwosc C (nie postepowa) – 8% Brak ruchliwosci D – 56 % Norma ruchliwość A+B > 50%, TOMO – ilość plemników (A+B) w ejakulacjie MORFOLOGIA: Prawidlowa budowa – 18% Defekty główki – 46% Formy niedojrzałe – 1% Wady i szyjki i wstawki – 25% Formy połączone – 2% Wady witki – 8% „Normalna Morfologia” z ilością prawidłowych plemników >30% Uwagi : Poza normą: lepkość, ruchliwość i budowa morfologiczna plemników (asthenoteratozoospermia) One naprawde wygladaja tak koszmarnie ??? Nie mamy juz szans na naturlane zaplodnienie??? Prosze o pomoc, moj gin chce mnie wyslac in vitro!!!

Gość karolina nowakowska
Nie umiem niestety odpowiedzieć, ale mam pytanie do Ciebie, może mi odpowiesz. Gdzie mężczyzna może zbadać nasienie? Czy może to zrobić w każdym labolatorium? Bo mój mąż chciałby sobie zbadać nasienie, ale nie wiemy gdzie można to zrobić. Ponad rok staramy sie o dziecko. Ja juz kilka razy przeszłam załamanie nerwowe. Nie potrafię poradzić sobie z tą sytuacją. Proszę, odpowiedz. Mam nadzieję, że Wam się uda jak najszybciej i szczerze Wam tego życzę, bo wiem jaki to ból, gdy wszyscy wokół mają dzieci a Ty nie.

Gość gakal***
W kazdym lab chyba nie, my badalismy w prywatnej kliniecie jak Medicor

Gość karolina nowakowska
Aha, a duże są koszty takich badań? Bo nie wiem czy nas stać na prywatną klinikę.Dziękuję za odpowiedź.

Gość gakal***
ja placilam 100 zł ,ale to sie waha od 100 do 140 zł najlepiej tam zadzwonic zapytac i umowic sie :) 3-5 dni abstynencji seksualnej i troche ograniczyc nalogi :) zycze powodzenia :)