Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mayor of London

Generalizacja w dzisiejszym dzienniku Metro.

Polecane posty

Czytaliscie dzisiejsze \"Metro\"? (Jakby ktos nie wiedzial, jest to darmowy dziennik rozdawany na ulicach UK, mozna go znalezc w autobusach, pociagach, metro.) Ja w drodze do pracy siedzialam w metrze i widze, ze facet, siedzacy obok mnie czyta ta gazete, rzucilo mi sie w oczy takie zdanie z pierwszej strony: \"Poles pack up in credit crunch\". Od razu chwycilam pierwsza z brzegu gazete dla siebie i zaczelam czytac. Na pierwszej stronie pisze: \"Nearly half of Britain\'s 500,000 army of Polish workers are packing up and going home as the credit crunch bites. But, while the single ones leave in coming months, many with families will stay on - to draw benefits unavailable at home...\" Ale mnie to wkurzylo. Potem w srodku gazety jest wiekszy artykul wlasnie o Polakach. Co za idioci pisza takie artykuly? Tylko nas obrazaja. Ja zarabiam sama na siebie i syna, nie pobieram nawet jednego zasilku na dziecko, a tutaj zarzucaj, ze wszyscy Polacy tacy i tacy. maja nas za najgorszych. Co za chamstwo! czemu nie napisza o tysiacach czarnoskorych lub Hindusow, ktorzy masowo ustawiaja sie w kolejkach po benefity i mieszkania?? Jestem bardzo zla na ten kraj. Przeciez kazdy tutaj, kto tylko moze i to bez wzgledu na narodowosc stara sie o zasilek, jesli moze go dostac. Nie rozumiem dlaczego akurat jest teraz taka nagonka na Polakow. wszystko mamy utrudnione. I wiem, ze Polacy powinni miec takie same prawa jak Anglicy, Hindusi, czy inne nacje, powinni byc sznowani i traktowani tak samo jak inni ( w koncu UK to tolerancyjny kraj i poprawny politycznie), wiec dlaczego tylko na nas tak wieszaja psy? Gdyby autor artykulu napisal tak o Hindusach/Pakistanczykach lub czarnoskorych, zostalby posadzony o rasizm i zniewazenie. A o nas, Polakach moze tak pisac i ujdzie mu to na sucho? Przeciez teraz kazdy, kto przeczyta taki artyko; wyrobi sobie zdanie o nas, Polakach, ze jestesmy nieroby, lenie, pasozyty, ze czekamy na kase od panstwa i dlatego tutaj przylatujemy. To juz szczyt! Nie wiem, mysle, ze ktos powinien sie tym zajac. Zeby takie glupoty przestaly byc rozpowszechniane. :o

Gość To moze Ty sie tym zajmij

Nie przejmuj sie opinia osob trzecich a bedziesz zyla bezstresowo. Poza tym czy osoba, ktora przeczyta jakies bzdury w \"bzdurnej\" (jaki poziom prestizu?) gazecie i na tej podstawie osadza innych ludzi jest w ogole jakims autorytetem? P.S. Mayor "zrob" sobie nick Mayor-K ;)

Moj tylek to nie Twoj biznes, ale jak tak bardzo Cie to interesuje, to siedzi przy biurku. Pisz na temat jak juz masz cos do powiedzenia.

Wybacz zainteresowanie Twoim tylkiem, aczkolwiek nie poruszam tematyki, ktora wczesniej nie byla poruszona przez osobe, do ktorej kieruje odpowiedz. Na temat juz wszystko zostalo powiedziane - nie mysl o tym co mysla inni, bo niektorzy mysla tak, jak myslec sie nie powinno.

Gość glpoty pieszesz
co to znaczy full bank account???

Ja tez potwierdze ... glpoty pieszesz ... fajnie zdania ukladasz :) A "full bank account" oznacza, ze mozesz sobie kupic cokolwiek zapragniesz. Oczywiscie nie pisze tutaj o milosci, bo tej kupic sobie nie mozna.

Gość a nie mówiłam
a jak sie wypowiadałam w tej sprawie, że juz zaczynamy być zaliczani do klasy czarnych-nierobów-beneficiarzy to mnie od poczwar i złośliwych bab wyzywałyście, macie co chciałyście, jak zabieracie sie za wszystko od dupy strony, dosłownie, nie w przenośni, mnie już niektórzy klienci pytają, ooo polka, a kiedy ty bedziesz w ciązy? bo kazdą jak spotykam to już z brzuchem" to nie moje słowa tylko moich klientów-Anglików, jak mają zły dzień, to jest to ich sposób na wyrzycie sie na mnie, niestety mówią prawdę, nie znam ani jednej Polki, która nie byłaby w ciązy lub się o to tutaj nie starała. Popracowały 2 lata i już chcą sobie w domku posiedzieć. Straszne to tym bardziej, że nadchodzi kryzys i mnóstwo sklepów, barów, restauracji jest zamykanych lub ludzie sa zwalniani. I niedługo będzie tutaj jak w Polsce, gdzie 3 lata temu w każdy bloku powstawały agencje towarzyskie, w których pracowały gospodynie domowe, bo musiały zarobic na chleb dla rodziny, po tym jak mązstarcił pracę, Polki beda z Chinkami o kazdy wolny narożnik ulicy walczyć, bo nawet praca w sprzątaniu i na zmywaku sie skończy...

Gość london AtoZ
jasne, bo Anglia to by bardzo chciala zebysmy teraz wyjechali, bo pracy brakuje, ale jak tylko sie polepszy to na pewno przyjma nas z otwartymi ramionami. Coz, tak niestety nie bedzie , bo moze i owszem, singles wyjada bo nic ich tu nie trzyma ale kiedy ktos ma rodzine , dzieci chodza do szkoly, to juz nie taka prosta sprawa. Wiec proponuje olac to co pisza, i robic swoje. Skoro pracujemy na ten kraj to mamy prawo korzystac z tego co oferuje. Wiadomo, sa tacy co wykorzystjua system ale to nie nasza wina tylko tych panow w parlamencie. Niech oni sie glowia.....

Nie, nie zalatwilam sobie child benefit. Nie zalatwilam sobie nic. Po prostu nie chce mi sie zalatwiac. Taki sobie maly len jestem. Wiem, ze kazda rodzina, ktora ma dzieci ma zasilek rodzinny na dzieci. jak bede bardzo potrzebowala, to moze sobie zalatwie. Ja syna rodzilam w Polsce 6 lat temu i nie zamierzam w ciaze zachodzic nigdy wiecej, ani zadnych dzieci miec. Chyba juz jestem na to za wygodna.

Gość ten zasilek to i tak nie
dla ciebie a dla twojego syna wiec nie rozumiem czemu mu tego prawa odmawiasz?

Ale zdenerwowal mnie bardzo ten artykul, poniewaz wiem, ze gdyby autor jego napisal w taki sam sposob o czarnoskorych obywatelach UK, Hindusach lub Pakistanczykach, to od razy zostalby oskarzony o rasizm, zniewazenia, a tutaj ujdzie mu to na sucho. Nie wiem co oni sobie mysla. I teraz mam byc uwazana za pasozyta, bo jestem samotna matka z dzieckiem? wszyscy pewnie mysla, ze zyje z zasilkow, no bo to przeciez nie do pomyslenia, jak samotna matka moze sobie sama poradzic. A ja nawet nie mam child benefit ani nic od panstwa nie chce. Gdybym miala powazny kryzys finansowy, to moze wtedy bym zalatwila sobie to, ale na razie nie potrzebuje. Poprawnosc polityczna w UK? Gdzie ona jest? Chyba tylko dotyczy innych ras, ale nie innych narodowosci rasy bialej. :o

Gość oj mayor mayor
a faceta chcesz ????? i pierscionek tez chcesz ? a co sie stanie kiedy twoj partener bedzie chcial z toba dziecko ?? mysle ze jestes nie tylko wygodna ale i troche glupia.

Nie odmawiam mu tego prawa, po prostu nie brakuje nam pieniedzy na razie. Niczego mu nie odmawiam. Jesli zajdzie taka koniecznosc, to postaram sie o child benefit.

Po czym tak wnioskujesz? Glupi jest ten, ktory osadza innych na podstawie tego, co pisza, wiec spojrz na siebie. Uwazam, ze jestem i wygodna i madra.

Gość UK is PC

Gość oj mayor mayor
naiwna tez jestes :P

I prosze, nie dogryzaj mi wiecej, bo to tylko swiadczy o Tobie. A jesli moj partner bedzie chcial dziecko, to moze zastanowilabym sie nad adopcja. Jest tyle nie kochanych, samotnych, smutnych dzieci...

Gość oj mayor mayor
i pyskata jestes....

Gość oj mayor mayor
powiedz mayor , Slonko moje, ile najdluzej facet z toba wytrzymal ???

Nie no ludzie, trzymajcie mnie! Gdziekolwiek sie pojawie, na jakimkolwiek watku pisze, zaraz ktos mnie sledzi, wszystko o mnie wie (SIC), toczy jakies walki slowne... O co Ci, czlowieku chodzi? Mozesz mi powiedziec?

Gość oj mayor mayor
nie, nie moja sprawa, po prostu bylem troszke ciekawy. Twoj facet musi miec kosmiczna cierpliwosc i big balls ;P inaczej zwiazek nie przetrwa.Facet musi cie krotko trzymac, a jednoczesnie dawac ci plenty of freedom, jestem wrozbita i twoj fan :)

Gość gloopoty piszesz
przeciez mayro nie jest teraz w zwiazku.... a do psychologa-nie ma czegos takiego jak full bank account... niestety ;-(