Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mayor of London

Generalizacja w dzisiejszym dzienniku Metro.

Polecane posty

Gość zabawna jestes Mayor
:D

Czytalam ten artykul.Zreszta dzis w innych bulwarowkach tez bylo o Polakach,ktorzy wracaja.Czepiaja sie ,bo Polakow bardzo duzo przyjechalo po wejsciu do UE i jestesmy zauwazalna grupa.Inna sprawa,ze w calej UK sa tlumy emigrantow ze wszystkich stron swiata i pewnie wiekszosc z nich pobierala lub bedzie pobierac zasilek.I mam takie jedno marzenie: jakby tak ktoregos dnia wszyscy Polacy,Slowacy,Czesi,Chinczycy,Pakistancy i reszta ludu przyjezdnego wyjechala!!Ten kraj padlby na pysk! Aha,jakby ktos pytal: nie jestem w ciazy,dzieci nie planuje,nie pobralam nawet funta jakiegokolwiek benefitu i niedlugo stad wyjezdzam.Pozdawiam!

Kiedy trzeba to jestem zabawna, owszem. Mnie trzymac krotko? Kochany, to ja trzymam krotko mojego mezczyzne. Mala, nie wiem czy polece. Teraz nie, ale moze latem. :D

Też przez to przechodziłam. Rok w Irlandii, w małym zacofanym miasteczku. Cel zarobić jak najwięcej i powrót do domu, skończyć magisterkę. Non stop słyszałam że jestem z biednego kraju, że w Polsce nie mamy nic, mieszkamy w ziemiankach!!!!, raz nawet dowiedziałam się że po Polsce biegają luzem misie polarne. Nie komentowała, bo jak można rozmawiać z człowiekiem na poziomie małpy, lub niżej. Kiedy mówiłam dziewczyną w pracy że kończę jeden z najlepszych uniwersytetów w Polsce, śmiały się, że one i tak mają wyższe wykształcenie po college. I maiłam to w nosie. Bo ja znam swoją wartość, wiem jak naprawdę jest w naszym kraju, że jest coraz lepiej, ludzie, ci którzy chcą żyć godnie, tak właśnie żyją. A Irlandia i Anglia już niebawem zmierzą się z mega kryzysem, bo ich gospodarka nie ma żadnego zabezpieczenia. Dziś np dowiedziałam się że irlandzki odziała Dell przenoszony jest do Polski:) 1800 miejsc pracy:)

Gość a wszystko inne
made in china...... i to nie znaczy ze tam jest dobrze :P

Gość mayor-ma racje
Oczywiscie.Marnemu dziennikarzynie nalezaloby porzadnie obic morde w ciemnej ulicy. Poznalby przy okazji rowniez i inna prawde o Polakach. Nasi chlopcy potrafia rowniez niezle dac po ryju.Zapamietalby to dobrze i zamknal pysk.

Gość mayor-ma racje
Podajcie swoje gg, bo póki co mam na liście tylko Lecha Wałęsę :classic_cool:

Jekaterina ma racjé, ja wierzé w Jej wrózby. Mnie ten artykul tez zniesmaczyl, o jakich benefitach pobieranych w Polsce przez rodziny dziennikarz napisal?Mayor Ty dobrze znasz angielski moze machnij jakis liscik do Metra(serio). Pakistanki maja po 5 dzieci i przewaznie siedzá w domu (bo Pan i wladca do pracy nie pozwoli isc)Polki czesto pracujá za marne grosze (nasza nie kurowatosc domowa nam na to nie pozwala), fakt gdyby napisali o inszych narodowosciach (Pakistany, Hindusi)zaraz o rasizm by ich posadzono. Bardzo niespawiedliwy artykul i krzywdzacy.