Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

aanaugi

Jaka spacerówka?

Polecane posty

Moja dzidzia na wiosnę będzie miała pół roku i zastanawiam się nad kupnem spacerówki. Chciałabym żeby była stosunkowo lekka bo mieszkam w bloku, miała przekładaną rączkę, duży kosz pod wózkiem, regulowane oparcie, daszek, pokrowiec na nóżki, nie miał zbyt dużych gabarytów po złożeniu. Jaki wózek polecacie??

o jaki fajny temat :) tez bardzo mnie interesuje wasza opinia na temat spacerówek , co polecacie ... Moje dziecię na wiosne bedzie miało roczek..

Gość może coś z
peg perego? Zastanówcie się dobrze nad przekładaną rączką, ponieważ w wielu przypadkach to bezużyteczny bajer. Wozek z reguły ciężko podbić pod krawężnik, ogólnie jechać, depta się po hamulcach jak się ją przełoży. Może lepiej nie przekładana rączka a siedzisko.

ja na wiosne chcialam kupic quinny zapp ale kolezanka mi dzis mowila, ze sa problemy z tym kolkiem z przodu, ze sie zacina... Ma ktos doswiadczenie z ta spacerowka? wg mnie przekladana raczka jest zbedna

a wiesz ze nie wiem :) kiedys pisalam a teraz nie pamietam... ostatnio nim jezdzilam................... z 5 mies temu :)

hmm moj blizniak wazy 20 kg wiec dla mnie zooper leciutki :D prawda jest taka że albo lekki albo wygodny. bo nawet aluminium i plastik sobie ważą. jedyny wozek ktory odradzam to chicco. niech was czasem ten wozek z klocków nie znęci!!!!

A ja mam wozek z przekladana raczka- Teutonia- i bardzo sobie ta funkcje chwale. Jak wieje nieprzyjemny wiatr lub oslepia slonce, to tylko przekladam raczke na druga strone i juz jedziemy w innym kierunku. Swietna sprawa! Mysle, ze to kwestia wozka i modelu. Moj wozek swietnie sie prowadzi, bez problemu podbija sie pod kraweznik i po hamulcach jeszcze nigdy nie deptalam. Przy kupnie trzeba po prostu zwrocic uwage na rozstawienie kol, lokalizacje hamulca i zmiany po przelozeniu raczki na druga strone. Nie kazdy wozek ma przemyslany ten system.

Gość upupupupupui
up up

madziulek super , ale drogi jak cholera i strasznie cięzki... Mnie sie marzy taki 5-6 -cio kilowy . Mieszkam na 4-tym piętrze

Gość bababy
w sklepach jest mnustwo wozkow .jak pojdziesz to sprzedawczyni napewno cis sensownego ci poleci.

nie chodzi mi o opinie sprzedawcy a mamy która ma doswiadczenie i wie co w praktyce sie przydaje a co nie :)

Gość bababy
acha

tak jak pisze mini55- dlatego właśnie założyłam ten topic, żeby wypowiedziały się doświadczone mamy.... ja pewnie za rok też będę mogła udzielić rady w sprawie spacerówki ale na dzień dzisiejszy liczę na pomoc mamusiek z doświadczeniem:)

mini ja mysle ze sie sprawdzi roczniak ci juz niedlugo pojezdzi w wozku wiec ta bedzie ok. wazne zeby sie oparcie rozklądalo do spania bo moja mala lubi sobie pospac w wozeczku i ten co sie nie rozkląda wogole sie nie sprawdza. ten wózek wydaje sie lekki zwinny i ma rozklądane oparcie wiec jak dla roczniaka w sam raz (mam nadzieje ze to na wiosne ma byc wozek bo po sniegu napewno nie pojezdzisz tymi koleczkami)

tego bym nie kupila dla roczniaka:) dla 6 mieiseczniaka jak najbardziej ale nie dla roczniaka ktory jeszcze z pol roku w wozku pojezdzi . U nas wozek dla corci juz dawno poszedl w kat... no chyba ze idziemy na naprawdeeee dlugi spacer to biore blizniaka a tak to idzie na nożkach albo w sklepie siedzi w tych sklepowych wozkach. bez sensu tachac z soba ziezki nieporeczky xle skladajacy sie wozek jesli dziecku ma sluzyc tylko jako "podwozka" ale dla malucha ktory dopiero zaczyna siedziec czesto spi pije na leząco itd to taki wozek jest ok :)

Mamani dzięki za dobrą rade :D , ... na wiosne potrzebuje , a chciałabym taki co bym mogła za jednym zamachem wziąsc na góre, i dziecko i wózek :D

Gość hopsasa do lasa
up up