Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość leniwiec10002

problem ze szkołą

Polecane posty

Gość leniwiec10002

witam wszystkich mam pewien proble. otoz chodzi o to ze za trzy tygodnie osiagne pelnoletnosc, lecz juz od grudnia nie chodze do szkoly a wczesniej tez chodzilem w kratke. czytalem ze sa kary 5000 zl i takie tam rozne co spowodowalo ze jestem dosc niepewny chociaz rok temu gdy uczeszczalem do zawodowki ( teraz jestem w technikum ale tez na zawodowym profilu) to mialem takiego kumpla ktory mial podobna do mnie sytuacje tylko ze tam nauczyciele czekali az on bedzie mial te swoje 18scie lat i dopiero wtedy go skreslili z listy uczniow bez zadnych konsekwencji. prosze o porady co zrobic czy isc i wytlumaczyc im to wszystko cyz jak?? pozdrawiam

Gość godziaaaaaaaak
tępa cipo naucz sie czytać o co mu chodzi i nie wytpowiadaj sie

Gość leniwiec10002
proszę odpowiadać na temat a nie mnie umoralniać...

Gość leniwiec10002
piszcie

Gość bleblable
ja nie chodzilam do szkoly juz przed ukonczeniem 18 lat, niby sie zapisywalam ale poszlam kilka razy a potem wiadomo, olewka. ale zadnych problemow nie mialam i nie mam... niewiem, slyszalam ze prawo mialo sie zmienic pod tym wzgledem. ni idz sam, po co masz sie pakowac w jakies nie potrzebne problemy. lepiej dowiedz sie wiecej na ten temat, a jezeli to prawda a naprawde nie chcesz sie uczyc to chodz w kratke. w wieczorowkach, czy nawet lepiej w zaocznych szkolach nie musisz chodzic po prostu musisz zaliczyc dany przedmiot ;) pozdrawiam

Gość bleblable
na koniec semestru sa zaliczenia (to napewno w zaocznych) ale jezeli nie zdasz, zawsze mozesz zapisac sie po raz kolejny, na pierwszy semestr, bo tam licza na semestry ;)

Gość leniwiec10002
wlasnie tak mam zamiar zrobic isc do wieczorowego lic.eum bo tam sa lajty i wyksztalcenie bede mial srednie kozak! ale troche mnie to martwi czy teraz mi nic nie dadza zadnej sprawy w sadzie czy cos a w necie nic nie pisze na ten temat i chyba w nastepnym tygodniu sie tam przejde wybadac... pozdro

Gość bleblable
sluchaj, to nie jest wazne do jakiej szkoly pojdziesz, czy dziennej czy wieczorowo. tak jak z renta, moja kumpela chodzila do wieczorowej zawodowki tylko po tozeby miec rente po mamie. dla nich to jest wszystko jedno gdzie sie uczysz, wazne zebys sie uczyl. tylko o to chodzi. :) ale jezeli chcesz to idz i sie popytaj.

Gość bleblable
a teraz chodzisz do szkoly? do wieczorowek sa nabory na luty, na pierwszy semestr. wiec jak cos to mykaj zlozyc podanie :P nie ktore sa platne, ale bezplatne tez sa, wystarczy poszukac w internecie.

Gość leniwiec10002
! jestem teraz zapisany do technikum i o tym jest ten temat ze nie chodze !!! hehehe. jak to zapisy na luty? tez cos o tym slyszalem, ale przyjma mnie na drugi semestr? troche dziwne

Gość leniwiec10002
aha ze na pierwszy semestr... ciekawe na czym to polega wogole

Gość bleblable
bo do wieczorowek sa nabor dwa razy do roku, na wrzesien i luty. dasz rade :P trzymam kciuki

Gość leniwiec10002
no nie wiem zabardzo czy teraz isc mialem troche inne plany ale moze tak sie stac ze pojde dzieki za info i za kciuki buzka

Gość bleblable
to czy bedziesz chodzil to juz zupelnie inna sprawa. ;) pokaz sie pare razy i tyle, jak obawiasz sie jakis konsekwencji. ;)

Gość leniwiec1002
hehe jeszcze zajrzalem raz tu i kurcze ty chyba nie rozumiesz... posluchaj uwaznie :) teraz chodze do technikum mam 17 lat i za 3 tygodnie mam 18stke i jak na razie nie chodze do szkoly od grudnia nie bylem ani razu a wczesniej tez malo chodzilem i chodzi o to czy mi tej kary nie przylepia za to ze nie chodze... a jak pojde do liceum to bede chodzic na pewno :P caly czas

Gość leniwiec10002
i jak bede mial tą 18stke to odchodze z tego technikum i czekam do pazdziernika na wieczorowke zalatwiajac w miedzyczasie inne sprawy :P

Gość bleblable
faktycznie zle Cie zrozumialam :P to jezeli chodzisz i masz tam jakies zaleglosci to nic zlego sie nie stanie tym bardziej ze za 3 tygodnie konczysz 18! nie masz sie czym przejmowac dopoki nie wykreslili Cie z listy obecnosci. ;)

Gość bleblable
ja odeszlam w pierwszej klasie liceum bo babka sie wyrzywala na mnie, potem pol roku nie moglam \"znalezc\" dla siebie szkoly, nawet chcialam ta krowe do kuratorium podac (zaluje ze tego nie zrobilam) i nic zlego sie nie dzialo.

Gość leniwiec1002
wielkie dzieki i wielkie pozdro dla Ciebie:)

Gość ona____
Raczej problemów nie będziesz miał. Wydaje mi się, że po prostu będziesz nie klasyfikowany z wszystkich przedmiotów, ale za 3 tygodnie i tak odchodzisz, więc nie interesuje Cię to przecież :) Tzn to jest tylko to, co mi się wydaje. Nie wiem czy tak jest na 100%. Nigdy nie słyszałam o jakiś karach prawnych.

Gość taaaaaaaa
mordo luz ja niechodze od grudniai jest lajt xd