Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cymbałka

***pogryzł mnie PIES******

Polecane posty

Rzucił się na mnie pies, owczarek niemiecki. Chwycił za rękę - -mam szramę, siniak i niewielkie ślady zębów (małe kropeczki do krwi) oraz w nogę, tam tylko siniaki, bez śladów. Czy można cos zrobic w tej sprawie? Pies biegał po ulicy, przy głownej trasie, bez smyczy i kagańca. Kobieta która z nim była tłumaczyła się, ze im uciekł . czy jeśli następnym razem pies będzie ganiał po yulicy to mogę to zgłosic na policję?? bo chyba bede sie juz bala chodzic tamtędy do pracy...

Gość yyuyuuy
a czy ten pies byl szczepiony ???? dowiadywalas sie ???

Gość stokrotka**
mozwsz zglosic na policje zwlaszcza ze to duzy pies wlasciciel psa zostanie ukarany mandatem

przyznam ze byłam w takim szoku żwe nawet nie zapytałam, jednak wiem , do kogo nalezy ten pies, a wlasciwie do ktorej firmy...

Gość jkghkj
mierzyłaś już swoje IQ??... zrób to!

jkghkj - a xco to ma wspolnego z tematem?? yyuyuuy - dzwonilam tam, ale nikt nie odbiera, pewnie juz zmakneli na dzis, bede musiala probowac jutro

koloratka - tak. Wracalam z pracy do domu, rzucil się na mnie i to z takim rozmachem, ze wyleciałam na polowe ulicy, miałam szczęście , że żaden samochód nie jechał, bo bym pod niego wpadła, tym bardziej że to trasa krajowa .

Gość jak moglas nie zapytac czy
szczepiony był??

Gość gniotek
Skoro pies tak bez niczego sie na ciebie rzucil, to moze miec wscieklizne. Na twoim miejscu juz dawno bylaby na izbie przyjec!!!

Gość schiza z ta wscieklizna
Spokojnie... bez paniki. No nie fajnie, ze tak sobie latal, jeszcze mniej fajnie, ze sie rzucil. Ale przezyjesz ;) Mowie z doswiadczenia :P I moze sie autorce wydaje, ze ot tak sie na nia rzucil. Ale moze zwolnila kroku, przyspieszyla, moze wsadzila rece do kieszeni, zakaszlala. Jesli pies sie zerwal pierwszy raz to pewnie byl w szoku... Jakby Ci chcial krzywde zrobic to mialabys duzo gorsze obrazenia. Ten pies absolutnie nie powinien byl tam sam biegac. Nie powinien Cie byl gryzc. Ale nie rob teraz z tego zadymy. wentualnie dla wlasnego spokoju mozesz sie tam przejsc zobaczyc swiadectwo szczepienia.

schiza z ta wscieklizna - czyli co, ze niby moja wina ze się rzucił bo może kaszlnęłam? pies normalnie tak nie reaguje!! Tak to musiałabym uważac żeby np, równo oddychac bo pies może się na mnie rzucic. A jakby chciał zrobic krzywdę to miałabym dużo goresze onbrażenia?? Wybacz, skakał mi do twarzy, zdążyłam zasłonic się ręką! Gniotek - tylko to takie dwie maleńkie kropeczki, więcej siniaków...

Gość kiikiikiia
zgodnie z prawem pies musi przejsc kwarantanne. takie sa procedury koniec kropka. Zglos to do wterynarza ze taki pies Cie pogryzl, zgłoś wlaścicielom ze maja przejsc kwarnatanne z psem. jesli beda oponowali idz na policje, wlasciciel dostanie mandat i pouczenie, pies przejdzie kwarantanne. jesli Ci cos zniszczyl mozesz sie z powodzctwa cywilnego domagac zwrotu kosztow. idz koniecznie do lekarza, powinien Ci dam szczepienie na tezca - koniecznie. W psiej slinie jest duzo bakterii. wscielkizny sie nie boj, zadko sie zdarza w polsce, zwlaszcza wsrod psow. ale pies kwarantanne musi przejsc

Gość schiza z ta wscieklizna
:O chyba zupelnie nie zrozumialas co napisalam...

Gość gniotek
gdybys miala tylko siniaki to ok ale slina psa dostala ci sie do krwi, pies moze byc chory, moze miec wscieklizne, jakies robaki albo inne syfy lepiej udaj sie do szpitala i zrob obdukcje. szkoda ze nie zadzwonilas od razu na policje, bo jutro jak tam pojdziesz to babka moze cie wysmiac i powiedziec ze to nie jej pies cie ugryzl tylko jakis inny.... rozni sa ludzie ;/

Gość z tej afery calej
jaka prawdopodobnie wywolasz to tylko pies bedzie poszkodowany... :O

z tej całej afery - nie chce robic jakiejs wielkiej afery, ale co by bylo, gdyby to bylo dziecko?????? Skoro pies rzucił się raz na kogos, to może też zrobic to drugi raz.

a do tego przy każdym dotknięciu tego miejsca czuję ból, myślę, że uratowało mnie to, że miałam bardzio grubą kurkę i gruby sweter

Gość xa
zglos to koniecznie, mam nadzieje ze wlasciela/elke uspia a psa oddadza do schroniska i na tresure.

Gość chyba normalne ze boli
?? Przeciez jak upadniesz to tez Cie boli, nie? To nie jest zaden niepokojacy objaw :P

Gość kiikiikiia
psa nie uspia, nie bedzie afery. takie jest polskie prawo. Wlasciciel dostanie mandat i powinien juz psa pilnowac. Jesli przepraszala i twoerdzila ze uciekl, to jest duza szansa ze po manadacie i rozmowie z policja beda go lepiej pilnowac. NIe robisz afery, postepujesz zgodnie z procedurami. Jesli miejsce po ugryzieniu boli to tym bardziej idz do lekarza. Musisz dostac szczepionke i moze antybiotyk, przynajmniej w masci. jesli lekarz o tym nie pomysli to sie tego domagaj. najlpeiej idz prosto do chirurga " z wypadku" - jesli ma podpisana umowe z nfz to bedzie Cie musial przyjac, albo prywatnie. Pamietaj - domagaj sie od wlasciciela zaswiadczenia, ze pies jest przeszedl kwarantanne.

wiem ze tak :) tylko chodzi mi o to, że to nie bylo lekkie klapnięcie, a co jesli by to było dziecko???????? Przeciez taki pies by je przewrócił. ,ja prawie straciłam równowagę

Gość pogielo was normalnie
:O wiecej zachodu niz to warte :D Ale dla kogos kto lubi afery to prawdziwa gratka, wiec w sumie rozumiem 🖐️

Gość kazdy ma to na co zasluguje
pogielo was - poczekaj az ciebie ugryzie pies, ktory okaze sie nieszczepiony, zanim w ogole zastanowisz sie czy robic afere czy nie, bedziesz lezec w szpitalu z 14stoma zastrzykami robionymi prosto w brzuch :)

Gość przecież
owczarki niemieckie nie reagują agresją bez powodu:o to są z pozoru budzące postrach psy, jednak nigdy nie atakują pierwsze-musiałaś wzbudzić niepokój tego psiaka, stąd jego zachowanie.

jak mialam wzbudzic agrsej tego psa, nic takiego nie zrobilam, czuje sie tak, jakbym to ja byla teraz winna.

Gość przecież
widocznie byłaś winna:o może wyciągnęłaś do niego rękę?, może zbliżyłaś się na niebezpieczną dla instynktu samozachowawczego psa odległość? uwierz mi, pies to tylko stworzenie kierujące się instynktem, a jeśli ktoś(w tym przypadku Ty) nie wyzwoli jakiegoś impulsu u zwierzęcia, to ono ominie Cię bez reakcji🖐️

Gość kiikiikiia
oj przestan tak dawac sie zahukiwac. Pies to pies, ten byl struzujacy i widocznie mial ochote sie rzucic. jak go nie zahecalas do tego, to nie Twoja wina i koniec o kropka. Przestan sluchac jakichs fanatyczek. kazdej rasie moze sie zdarzyc. pewnie sie bardzo zdziwia niektore osoby, ze w stanach ogromny odsetek pogryzien jest przez labradory - ktora z Was by tak pomyslala? a znany jest tez przypadek pekinczyka, ktory wskoczyl do wozka i zagryzl niemowle - pewnie tez je draznilo? pies to zwierze i tyle, zawsze moze z jakichs powodow sie rzucic i autorce to sie przytrafilo i pyta co ma teraz robic. A dzikusy z kafe juz juz zaszcuwaja. idz do lekarza!!!!! a psa nikt nie uspi, spokojnie. zeby nie bylo - jestem milosniczka psow, nie ich wrogiem. Tylko staram sie do tego podchodzic z rozumem, a nie klapkami na oczach.

Gość szlas wolno mowisz
?? widocznie zbyt wolno... a pies zostanie uspiony jak to zglosisz :(