Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Junakaaaa

ceramika, proszę o pomoc

Polecane posty

Gość Junakaaaa

Witajcie! Mam pytanie do ludzi, którzy zajmują się ceramiką:) Po nałożeniu farby ceramicznej, jak długo trzeba trzymać np. kubki z tą farbą w piekarniku i w jakiej temp.?

Gość justysia141
chyba nie ma tu takich osob :)

w piekarniku za niska temperatura....minimum 800 stopni,jesli nalozysz farbe naszkliwna,a jak podszkliwna musisz wypalac w temp ok 1200 stopni

chyba ze masz jakas ,,specjalna farbe,, do wypalania w piekarniku...;-) ale szczerze ja o takiej nigdy nie slyszalam,no ale technika idzie do przodu...napisz jakie masz te farby i na jakim kubku ja nalozylas??

Gość Junakaaaa
dzięki za odp. na razie nie mam żadnych farb, a pytam, bo chciałam coś "potworzyć" Kurczę, to kapiasto trochę:( 8oo stopni.... kapa

do ,,tworzenia ,, w domu sluza male piecyki elektryczne ...ale watpie ze oplacaloby ci sie kupno takiego piecyka...zbyt drogi interes

zgadzam się z georgicą - min 800 stopni farby naszkliwnem, złote, platynowe (ale takie z czasem mogą zacząć się ścierać), 1200 stopni farby podszkliwne (czyli z przeznaczeniem do użycia w mikrofalówkach i zmywarkach)

Jeśli chodzi o ceramikę, to co prawda nie znam się na wypalaniu kubków, ale wiem, gdzie można dostać piękne wyroby ceramiczne. Ja np. widziałam ostatnio śliczne kubeczki w sklepie internetowym myin.pl i jestem nimi po prostu zachwycona.

Gość gość
Też uważam, że zamiast kupować lepiej samemu sobie zrobić taki kubek :) Ten splot wygląda interesująco :)