Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytająca ...

Jak prawidłowo odmrozić zamrożoną dla dziecka żywność?

Polecane posty

Gość Pytająca ...

Hej, Mrożę dla dzecka odpowiednią ilość obiadu np. zupy w plastikowych pojemnikach i tu pytane jak ją prawidłowo rozmrozić. Czy ogrzać w ciepłej wąpieli wodnej by odeszło od pojemnika i dalej rozmrażać grzejęc na ogniu czy w mikrofali? A co jeśli jedzenie jest mrożone w torebkach bo wiem, że tak też można mrozić? Jak wy sobie radzicie?

Gość cudowna352
a ja wyjmuje rano i do poludnia samo sie odmrozi.

Tak też można, tylko powinno się rozmrażać w lodówce. Zejdzie więcej czasu, ale w żywności rozmrażanej "na zewnątrz" namnażają się bakterie.

Gość mama córeczki
ja w mikrofalówce

Gość Pytająca ...
okokokokokokoko - Dzięki. Chyba też przerzucę się na takie woreczki. Rozumiem, że są one konkretnie do mrożenia. Zobaczę w sklepie. Potrzebuję takie na 300 ml. A jak duże porcje mrozisz?

Gość Pytająca ...
cudowna352 - Ale takie jedzenie mrożone w pojemniku to długo się odmraża, szczególnie w lodówce prawda? A jeśli chodzi o mikrofalę to nadal nie jestem pewna czy jest taka zdrowa, mam i używam ale do podgrzania dla dorosłych, a tu przeba i odmrozić i podgrzać.HMMMM

Wiesz co ja na to mówię DEAL PACK Zaraz ci znajdę linka np. na allegro. W nich się nawet i pół litra zmieści :). Zajmują dużo mniej miejsca niż pojemniki. Bo układam sobie jeden na drugim . Tak można w nich mrozić żywność.

Gość Pytająca ...
O fajne. Że się z nich nie wypewa? Tak chyba coś takiego kupię i łatwiej będzie odmrozić :) Dzięki za pomoc. A może ma ktoś jeszcze jakieś pomysły?

Gość Pytająca ...
:)