Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skołowana mysys

WASZA niezawodna metoda na ten cholerny ŁUK

Polecane posty

Gość skołowana mysys
Malinka- ja też uczyłam się od 0. Nie wiedziałam, gdzie i po co jest sprzęgło. Łuk na kursie wychodził mi ZAWSZE, nawet gdy robiłam go poraz pierwszy. O jeździe na mieście nie wspomnę - dobry ze mnie kierowca jak na te 30h (właściwie to 15h, bo godzina to prosta droga na dojazd do miasta WORD-u), nie chwaląc się, ale jestem z siebie dumna. I co? poległam na tak prostej rzeczy, że aż wstyd... wszystko przez nerwy. Moj kuzyn jeździ gorzej ode mnie, a zdał, bo sie w ogole nie denerwował

mnie uczył osił na pamięć wjeżdżać do zatoki. \"jak słupek znika, kręć X razy\" Debilizm. Zdałam za 3-cim dzięki bratu: patrz jak auto idzie. Ale najpierw mu rozbiłam malucha:p, myślałam, że trzeba jeździć szybko. 700zł 94r. :D

Gość buba125
hmmm odkrecacie kierownice w lewo jak linia w prawym lusterku jest juz rownolegla czy chwile wczesniej?

najlepsze na pacholki i lusterko. przy pierwszym pachołku cały obrot w prawo a pozniej jak linia w lusterku bedzie prosto to caly obrot w lewo. i wyedy zaczynasz patrzyc do tylu i jak srodkowy pacholek bedzie w połowie tylnej wycieraczki to znaczy ze jedziesz prosto. moj brat, przyszly szwagier i przyjaciel sa instruktorami i tak mnie uczyli.

Gość buba125
czyli dobrze myśle:) a jeszcze jedno... probowlaam wlasnie na ten ostatni pacholek i okazalo sie ze jednak zle jade :( probowlaam tez w lewym listerku i jak widze mi bok wystaje to poprawiam i wtedy dopiero patrze do tylu. chyba tak mozna?

Gość buba125
tzn w polowie tylnej szyby? tak mialam i jechalam sie. na wycieraczki chyba nie patrzylam.

Gość kurde a nie mozna
zrobic tego tak? prawe lusterko na maksa w dol i jedziemy jakies 20 cm od prawej linii, i nie ma zadnych bledow ani pomylek, jazda jest plynna, jak za blisko linni to odbijamy, jak za daleko to przyblizamy i tyle

Gość buba125
nie mozna bo lusterka musisz miec ustawione jak do jazdy po miescie. za przestawienie lusterka po luku masz oblane. takze chyba lepiej sie troche pomeczyc.a te linie serio widac i to chyba nie jest taki zly sposob :P ja bardziej nie wiem w co patrzec zeby potem korygowac tor jazdy. na jazdach instruktor mowil zeby w to listerko wewnatrz samochodu (faktycznie dawlao rade) w ten weekend jezdzilam z tata i on znowu mowi zeby w lewnym albo prawym lusterku ( w prawym robic to na pacholek - srednio mi sie to widzi). ja dobrze to widze w lewym lusterku ale slyszalam ze trzeba sie patrzec do tylu co w zasadzie zrozumiale skoro jedziemy do tylu. tylko nie wiem gdzie ten slupek ostatni ma byc zebym wiedziala ze jest dobrze.

Gość szkoda bo jak ja zdawalam
to lusterko moglo byc na maksa w dol i moim zdaniem to jest ok bo jak parkuje samochodem w garazu podziemnym to tez czasami wezme w dol lusterko i patrze ile mam do linii

Gość buba125
zgadzam sie z toba no ale niestety tak juz jest :(