Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość htgrgefdas

Gdzie na gorące źródła? - Słowacja

Polecane posty

Gość htgrgefdas

Hej, mam ochotę wygrzać sobie kości w przyszły weekend :) i chciałabym spytać, gdzie najlepiej jechać na gorące źródła do Słowacji? Jestem z Krakowa, zależy mi na połączeniu pociągiem. No i do wydania jakiej mniej-więcej kwoty mam się przyszykować? ;)

Gość ja tam bylam
Orawice- wstęp cos kolo 50 zl za 2 godz.

a to jest to ze dookola np.snieg a sie siedzi w goracej wodzie?? :P nie jest wtedy ziiimno?? :P

Gość menfi
nie pamietam miejscowowsci, poszukaj w googe TATRALANDIA pełno fajnych zjeżdżalni, ok 20 basenów różna temp wody sa baseny pod golym niebem ale i takie pod daszkiem gdzie nie zmarzniesz :) bicze wodne itd całe spa ja placiam 35-40zl za cały dzień !! bez limitu czasu za 80zł mialam caly dzien +wstep na sale z masażami itd :) polecam !!!!!!!!

Gość lubię to_
Polecam Ci AQUAPARK w Popradzie... Masz tam do wyboru -otwarte baseny termalne z masującymi strumieniami, rury, kryte baseny relaksacyjne i sportowe. Oczywiście sauna też jest;) Najbardziej lubię jeździć tam późnym popołudniem od godz.17 do 22 Kupuję THERMAL PACKET PLUS za 350 Sk i w tym pakiecie mam także pokaz laserów o godz.21:) Bilet na całodzienny pobyt kosztuje 550 Sk.

polecam Besenova byłem tam przełomie grudnia i stycznia jest ok :classic_cool: spacer w kąpielówkach przy -6 z basenu do basenu bezcenny :D

Gość myślę_więc_jestę
Jak z Krakowa, to nawet bym się nie zastanawiała nad Słowacją tylko pojechała w polskie góry do jednej z term. Przyzwyczailiśmy się, że na termy sie jeździ na Słowację, a w Polsce przez ostatnie kilka lat otwarto kilka obiektów i nie mamy się czego wstydzić przy Słowakach. Taka na przykład Bukovina jeśli chodzi o jakość kładzie na łopatki słowackie termy, widać, że to nowy basen i wszystko jest w mint condition.

Gorące źródła to inaczej źródła termalne z których wypływa woda o temperaturze wyższej o co najmniej 5 C od średniej rocznej temperatury powietrza na danym obszarze według klasyfikacji hydrogeologicznej lub wyższej niż 20 C według klasyfikacji balneologicznej.

Gorące źródła to inaczej źródła termalne z których wypływa woda o temperaturze wyższej o co najmniej 5 C od średniej rocznej temperatury powietrza na danym obszarze według klasyfikacji hydrogeologicznej lub wyższej niż 20 C według klasyfikacji balneologicznej.

Gość Nikuś690
Bojnice są super jak i Poprad więc polecam któreś z tych np. wybrać się w ofercie sylwestrowej z pełnymi zabiegami, darmowymi basenami, wyżywieniem i imprezą sylwestrową (familytour.pl/sylwester-slowacja-kurort-bojnice-termalne-zrodla-baseny-zabiegi-zdrowy-relaks-powitania-nowego-roku.html) Fajne i sprawdzone biuro, a oferty są takie jak piszą :).

Gość Sunsin
W Słowacji jest przynajmniej kilka fajnych punktów gdzie można pojechać my jak byliśmy to po namyśle i doradzctwie Pani u której mieliśmy pokój w Żdiaże na Słowacji pojechaliśmy tutaj - http://www.termyuniejow.pl/pl/termy-slowacja i szczerze mówiąc nie żałuję miejsce bardzo fajne, przyjazne, dla dzieci i spokojnie można cały dzień tam spędzić.

Gość gość
Ja polecam źródła termalne w Austrii w Gastein np. na https://austria-na-narty.pl/ można dowiedzieć się więcej. Jak dla mnie bez porównania!