Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia_pelasia321

jakie nosidło polecacie?

Polecane posty

Gość kasia_pelasia321

albo jakiego nie? Na co zwrócić uwage i od jakiego wieku można juz dziecko w takim nosidełku nosić?

Nie polecam. Będzie cię bolało ramię po dłuższej chwili. Poza tym dziecko będzie się obijało nóżkami o twoje nogi, co będzie miało niekorzystny wpływ na jego stawy biodrowe. Nóżki będą wisiały w złej pozycji i nacisk całego ciała będzie się skupiał na narządach rodnych. Jak wyciągniesz dziecko i odwiniesz pieluszkę, to zobaczysz pupę pogiętą jak papier. Polecam nosidło ergonomiczne, gdzie dziecko będzie siedziało na pupie, a nóżki będą ułożone w pozycji żabki. Jest drogie, ale bardzo wygodne dla mamy. Jeśli twoje dziecko ma już 5 miesięcy mozesz kupić mei tai (na allegro na przykład), to tańsza wersja nosidła ergonomicznego. Ma wszyte w pasy naramienne dodatkowy materiał, który sprawi, że nie będzie tak odczuwany ciężar dziecka.

Gość kasia_pelasia321
tylko to mei tai to takie miękkie a ja bym chciała coś z usztywnieniem

Kasia ale to chodzi o to, żeby tego usztywnienia było jak najmniej, bo jest szkodliwe dla dziecka. Im mniej narzucasz mu sztucznej pozycji tym lepiej dla jego pleców.

Aha a Infant z tymi nosidłami to już w ogóle porażka. Podpłacili gdzue trzeba i niby polecane, miałam to w domu zanim dowiedziałam się o chustach. Sprzedałam następnego dnia. Wielkie, niewygodne i dzieciak mi wysiał jak kukła.