Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość espohagus

jak ubieracie do snu swoje dzieci?

Polecane posty

Gość espohagus

jak ubieracie do snu swoje dzieci? moja mala ma 6 miesiecy i zakladam jej body i spodenki, bez skarpetek. Body ma krotki rekaw. Czy powinna miec sowja wlasna pizamke i osbne body na noc?

ja zakladam swojemu synowi body i pizamke rano pizame sciagam a body zostaja i gdy wieczorem kapie zakladam swieze body i pizame pizame wymeiniam mu co 3-4 dni

Gość espohagus
a kapiesz synka codziennie? ja mala co dwa dni, .:/ zupelnie juz nie wiem

Gość espohagus
wypowie sie jeszcze jakas mama ??

Gość Mamussssia
Ja kąpie dziecko codziennie, jakos nie wyobrażam sobie jej nie kąpać wieczorem. A do spania zimą ubierałam ją w pajcyk/pizamkę.

Gość olacork
Ja swojego 6 miesiecznego synka rowniez kapie codziennie, a do spania ubieram mu kaftanik i spioszki, ewentualnie pajacyka.

Gość mamkaaaa
moj 8-miesieczny synek spi w pizamce. Kapie go codziennie

Gość Mamusia synusia....
ja tez małego kapie codziennie ,bo po całym dniu tarzania sie po podłodze w zyciu bym go takiego spac niepołozyła do spania zakładam mu body i spiochy

Moja mała ma 8 mcy - kąpie ją codziennie, a potem karmie i idzie spać takie jest jej rytuał. Zakładam albo pajaca (samego, kiedyś pod spód dawałam body z krótkim rękawem, ale stwierdzilam ze jej jest za gorąco), a teraz zakładam bluzeczkę z długim rękawem a na to śpiochy. Body - tylko w dzień i to w weekend, bo mała w tyg chodzi do złobka,a tam wymagają bluzeczki i rajstopki

moja corcia do roku czasu spala w samym body, jak bylo lato to z krotkim rekawem, jak bylo chlodniej to z dlugim; no i spiworek teraz ma pizamki jednoczesciowe tzn. takie z cienkiej bawelny w formie pajacyka zapinane na napki z przodu i w kroku, i dwie pizamki w ktorych gora ze spodenkami jest polaczona napkami

Jak mój był takim maluszkiem to dospania zakładałam body-kaftanik i śpiochy.Niekiedy body i pajacyk.Czasami przy ,,zimnych"nocach zakładałam skarpetki. Ja mojego kąpałam codziennie(wyjątkiem była gorączka/choroba -to wtedy odpuszczałam kąpiel.Wtedy brałam zwilżoną pieluszkę i wycierałam nią całe ciało)

Gość macierzynka1201
moją córeczkę kąpię co wieczór , zakładam body i piżamkę , potem kolacja ,mycie 4 ząbków i usypianie .

Gość kobiety ..............
ile wam trzeba powtarzac ze dziecka sie nie kapie codziennie? kazdy lekarz tak powie za granica kobie sie dziecko 2 -3 razy w tygodbniu i to jest wystarczajace.myjac je ciagle nie dajecie mu szansy zeby obronil sie przed bakteriami przez co czesciej moze miec uczulenia bo zmywacie mu naturalna bariere ochronna poza tym wysuszacie mu skore .dziecko nowonarodzone powinno kilka dni nie kapac niektore polozne radza nawet tydzien i pierwsza kapiel tylko w wodzie bez zadnych srodkow chemicznych ,wiekszosc kosmetykow uzywajcie po skonczonym miesiacu .matki a ciagle to samo robia pewnie jeszcze dziecko w czapeczce caly dzien w domu lezy..szok zacofanie

Gość kobiety ..............
codziennie mozna dziecko zwilzona gabka przemyc a kapiel 2-3 razy w tygodniu

Gość nie kapie sie codziennie niemo
nowonarodzonego dziecka nie trzeba kapac w wanience codziennie a nawet raz w tygodniu. Czytalam na ten temat na wielu stronach internetowych i wlasnie wszedzie zalecane jest kapanie w wanience noworodka 1-2 razy w tyg. Malutkie dziecko nie brudzi sie przeciez (lezac w lozeczku) tak zeby trzebabylo go szorowac w wanience codziennie, wystarczy codziennie przemywac cale cialko zwilzona gabeczka z odpowiednim plynem myjacym dla niemowlakow, dziecko bedzie wyczyszczone odswiezone nie gorzej niz przez zamaczanie w wodzie. Dziecku przeciez myje sie pupke po kazdym zmienianiu pieluszki a przeciez to miejsce ktore najbardziej sie brudzi i najwazniejsze aby szczegolnie tam utrzymywac czystosc. Oprocz tego oczywiscie buske i raczki nalezy przemywac czesciej w ciagu dnia.

o tak po co kąpać codziennie, niech śmierdzi ulanym mlekiem.... :D a poważnie ja swoje dzieci do roku kąpałam codzinnie, na początku spały w kaftaniku i śpioszkach, potem w pajacach a jak miały ok roku to w piżamkach 2 częściowych latem również i teraz są kąpane codziennie bo waracją z dworu jak murzynki kobieto sama myj się dwa razy w tygodniu

Gość esophagus
up up

Gość esophagus
mala jakos po jednym dniu nie jest nieswieza, tak ze kapie ja co dwa dni.. nawet konsultowalam to z lekarzem. nie mieszkam w polsce.. Ale kazda mama robi jak uwaza. Z tym spaniem to zrobi e tak ze po prostu wybiore jej body do spania i spodenki, albo jakies spioszki. Kolejne opinie mile widziane:)

pajac ciepły welurowy, ale u nas zimno w nocy jest w sypialni, pod spód nic kąpię codziennie, tylko jak był noworodkiem to kąpałam co 2 dzień jak jest ciepło to śpi w samym body z długim rękawem które zostaje rano na dzień, ale ponieważ ciągle się czymś poleje więc w ciągu dnia zmieniam mu je jeszcze na inne ze dwa razy :-) ot i cała filozofia :-)

Gość esophagus
wymysllam sobie tak.. wybralam kilka body tylko do spania, do tego cienkie spodenki, bez skarpetek. czasem zaloze pajacyk. Z apaniem zostane co drugi dzien, mala juz prawie nie ulewa, nie raczuje jeszcze wiec wiele sienei pobrudzi:)

ja - body na krotki rekaw i albo pajacyk albo normalna pidzamka 2czesciowa, moj ma jednak juz 1,5 roku ....:) ps dlaczego kapiecie dzieci codziennie_?!lekarzy powtarzaja wciaz nie nalezy dziecka kapac codziennie - okolo 1 lub gora 2 razy w tyg. ja swojego kapie ok 2 razy w tyg....

a przeciez mowi sie ze wazny jest codzienny rytuał kto powiedział ze trzeba szorowac dziecko? wystarczy aby sie popluskało chociaz ja kąpie, bo na szyi sie robią odparzenia, mlody mi ulewa i nie chce aby smierdział skwaśniałym niestrawionym mlekiem jest przeszczesliwy jak sie go kąpie CODZIENNIE a ma 3 miesiące i nie szorowac - dac sie popluskac' co do ubierania teraz juz tylko body z krótkim i pajac ew skarpetki jak pajac przydługi :) wczesniej jak miał 1-2 miesiące to długi rękaw body i pajac

Gość esophagus
a nie wydaje si eWam ze przegrzewacie troche te dzieci? dlugi rekaw, body, paja i pewnie kolderka na wierzch.. A wy jak spicie to tez tak duzo nakladacie?