Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bezradna87

Czy warto się rejestrować kiedy wiesz że jesteś w ciąży?

Polecane posty

Gość Bezradna87

Mam pytanie zaszłam w ciążę ale to dopiero początki i nie wiem czy jest sens pójścia do Urzędu Pracy w celu zarejestrowania i skorzystania z pierwszej propozycji jaką złoży mi Urząd pracy. Głównie chodzi mi o to czy po przepracowaniu 3 miesięcy kiedy pracodawca nie przedłuży mi umowy Urząd Pracy będzie płacił mi chorobowe a później macierzyńskie czy nie?

Gość hfhgjjjj
Jeśli dostaniesz prace z umowa na powyżej miesiąca i będziesz w 13 tyg ciąży to juz pracodawca nie ma prawa Cie zwolnic.Bedzie musial przedłużyć Ci umowę do porodu a ZUS będzie Ci płacił macieżyński.

Gość nie ma to jak kombinowanie
😴

Gość hfhgjjjj
A poza tym jak Ci nie znajdą pracy to przynajmniej będziesz miała ubezpieczenie z urzędu.

Gość zuuuuziiaaa
ubezpieczenie kobieta w ciaży i tak ma z urzędu. Jak dostaniesz prace będąc już w ciaży zus wysnuwa domniemanie że zatrudniłaś się celowo aby isc na l4. Proponuje jednak nie kombinowac bo i tak nic ci to nie da.

Gość zuuuuuuuuuuzia ma rację
proponuję nie kombinować,bo po tyłku od zusu dostaniesz.Popracować możesz ,ale dobiorąsię do ciebie za L4:) znam przypadki zwrotu kasy z procentem

Gość klauduh
\"Mam pytanie zaszłam w ciążę ale to dopiero początki i nie wiem czy jest sens pójścia do Urzędu Pracy w celu zarejestrowania i skorzystania z pierwszej propozycji jaką złoży mi Urząd pracy\" heheh nie bądz taka pewna ze ci zaproponuje ja juz bylam na 3 spotksaniach z posrednikiem i nic mi nie zaproponowali :O

Gość klaudia modraa
nawet jak jej zaproponują w zasadzie nic jej to nie da. Ni eradze isc na l4 bo zus cie dorwie, wiem to z lasnego doswiadczenia. Za wiele ciężarnych tak kombinowało i oni teraz są wyczuleni. Ubezpieczenie i tak masz, bo na szczescie nasze chore pamstwo choc to zapewnia, kobieta ciezarna z marszu objeta jest ubezpieczeniem.

Gość Miniek
ale wiesz ze musisz 6 miesiecy miec oplacone skladkowo zeby dostac macierzynski? poza tym jezeli chcesz isc tylko na staz to i tak ci nic nie przysluguje teraz sa zaostrzone kontrole, i jezeli nawet dostaniesz taka prace to mozesz miec ty i pracodawca kontrole z zusu w przypadku twjego pojscia na l4 a wiadomo z zusem ciezko wygrac ja radze nie kombinowac, bo po co? zeby zyc w stresie czy aby jutro nie przyjdzie kontrola?

Gość Miniek
zreszta zanim pijdziesz do tej pracy to przejdziesz przez lekarza z medycyny pracy, oczywiscie bedziesz chciala zataic ciaze, ale jezeli pracodawca sie dowie o twoim oszustwie to mozesz miec duze nieprzyjemnosci

ja poszłam do pracy na 1/6 etatu bedac juz w ciazy i Zus sie do mnie nie przyczepil, bo pracowalam prawie do porodu. macierzynski dostalam, teraz jestem na platnym wychowawczym i wszystko jest w porzadku.

Gość chybammmmmm
mi się skończyła umowa jak była w 5 tygodniu i się zarejestrowałam w urzędzie pracy teraz jestem w 3 miesiącu, jeśli mi coś zaproponują to powiem że jestem w ciąży jesli nie to nie, zresztą teraz z praca nie ma lekko więc nie wiem czy coś mi zaproponują, zresztą wcale bym się nie gniewała gdybym znalazła pracę, ciążę znoszę dobrze a kasy brakuje