Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PANI FRAŁ 000

WEGETARIANIZM

Polecane posty

Gość wegetarianką
jestem (a przynajmniej staram sie być:P) w każdy piątek. :classic_cool:

Gość numoerna
jestem,żyje mi sie dobrze (normlanie)

Gość ja jestem wege
od 13 albo 14 roku życia chyba i myślę, że terz juz nie potrafiłabym się przełamać i zjeść czegoś z mięsem

Gość ja jestem wege
o kurczę też oczywiście miało być

Gość numoerna
ja jestem od 15 roku zycia (teraz mam 28) i rowniez jestem pewna że nigdy juz nie zjem mięsa

Napewno ci co sie nazywaja wegetarianinami są Laktoowowegetarianinami. Poza tym czlowiek miesa jadl od zawsze. Teraz sie w dupach poprzewracalo, wegatarianizmy, dysleksie i inne cywilizacyjne wynalazki :D

Gość ja jestem wege
cholera miało być teraz oczywiście, a nie też jejku już się przestraszyłam, że zaczęłam robić błędy :) w sumie przy rozważnej, zbilansowanej diecie wcale nie trzeba jeść mięsa, chociaż wszyscy powtarzają, że białko zwierzęce jest najwartościowsze, jasne, że wegetarianizm to nie tylko wykluczenie mięsa z jadłospisu, ale przede wszystkim umiejętne zastępowanie białka zwierzęcego białkiem roślinnym :)

Laktoowowegetarianizm (owolaktarianizm) Wegetarianie od siedmiu boleści :D a jajeczek i miodu to sie nie je ??? Pffffff sami nie wiecie kim jestescie :D

Od zawsze to człowiek wydalał i się rozmnażał a mięso nie jest konieczne do życia. Człowiek to istota roślino a nie mięsożerna.

Gość widze ze łohohoho
jak zawsze nie ma nic ciekawego do dodania.😴

Gość ja jestem wege
kurde nie mówimy o laktowegetarianach tylko o wegetarianizmie, ja na przykład nie niektórych produktów odzwierzęcych jak jajka czy coś takiego, ale bez przesady, że wegetarianie nie mogą tknąć jogurtu ani sera

Człowiek jest wszystkożerny (prawie jak koza) jak jesteś innego zdania to idż te kły wyrwać , po cholere Ci one. Do sera , sałaty i chleba nie potrzebne :D

Gość nie dyskutujcie z lohohoho
bo ona nie ma nic sensownego do napisania a tylko sprowadzi was na swój poziom. 😴

Argumenty sie skonczyly ? Przykro mi bardzo. Dalej nie wiem po co człowiekowi kły.

łohoho spierdalaj jesteś tępy my przecież mamy niewykształcone kły. Idź lepiej się wysraj bo zaparcie ci do mózgu doszło.

Nie zmuszam do jedzenia mięsa, ale ja będe jadł tymi moimi niewyksztalconymi kłami.... I nie karze nikomu spierdalac , brak bialka zwierzecego powoduje taka egresje czy jak ? Moze niedobor B12 ? :D

I co łohoho miałam rację z zaparciem bo już nawet blokuje ci ręce nie możesz nam dowalać, jaka szkoda. Tak koza jest wszystkożerna zjada nawet sznurki i nie powiem co jeszcze a ty chyba tez się tak żywisz. Żal mi cię bo nie potrafisz być tolerancyjny. Zamiast prowadzić kulturalną dyskusję muszę się przed tobą bronić.

Najpierw zaparcie do mozgu (tekst z gimnazjum czy podstawowki ?) Pozniej jakies spierdalaj.... Ale to ja jestem zly i niedobry :) Smacznej salatki czy czego tam obojetnie czego.....

Gość ja jestem wege
juz ci tłumaczę po co są kły, otóż kły są to tak zwane narządy szczątkowe, niewykształcone w pełni, które mamy po jakiś superodległych przodkach sprzed milionów lat jest jeszcze druga opcja, jeżeli kły wystają ponad linię zgryzu to jest to tak zwany atawizm :P zadowolony? :P

Gość ja jestem wege
aha łohoho wyobraź sobie, że rośliny strączkowe, soja, soczewica, orzechy i inne równiez zawierają dużo białka, niedobór B12 jest spowodowany wypłukiwaniem magnezu z organizmu, na przykład jak pijesz za dużo kawy

Też jestem ze wsi i właśnie tutaj doświadczam nietolerancji jedzących mięso. Więc jesteś ze wsi. A i nie użalaj się nad sobą. Ja chciałam pogadać kulturalnie lepiej przypomnij sobie swoje pierwsze wypowiedzi. Wtedy zrozumiesz czemu się tak wkurzam na Ciebie.