Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Safooonka

dylemat związany z teściową -- doradźcie

Polecane posty

Gość Safooonka
kurcze ale ludzie sie dziwią ze tyle rozwodow. Uwazam ze mlodzi od razu powinni mieszkac razem. Nawet gdy jeszcze slubu nie maja grzechem jest zamieszkac razem z niedoszlymi tesciami. Ale skad wziasc pieniadze na mieszkanie? Teraz mozemy pomazyc o tym by wziasc kredyt bo po prsotu nie dostaniemy przez ten kryzys. Paranoja jakas...nie pozostaje nic innego jak w jakims moze mieszkaniu czynszowym...tylko nie bardzo wiem jak to wyglada:/Nie w prywatnym by komus placic tylko w jakies społdzieli np. wie ktos moze cos na ten temat?

Gość miśka zielona
chyba coś takiego jak mieszkania czynszowe już nie istnieje...w starszym budownictwie większość już dawno wykupiona, zaś w nowoczesnym są od razu własnościowe.. wyjściem jest przeprowadzenie wywiadu środowiskowego a najlepiej to mieć znajomości w spółdzielni żeby jak tylko zwolni się mieszkanie dali cynk... na moim osiedlu zwalnia się średnio 1 mieszkanie na rok i zwykle po jakiejś patologii kompletnie do remontu (smród, stare okna itp.)

pochodź po spółdzielniach, może są jakieś strychy do zaadaptowania? zobacz w U skarbowym czasem robią przetargi, albo U miejskim, lepiej wziąć kredyt na spłatę zadłużenia po lokatorze niż kredyt na 30 lat

Gość Safooonka
matko....no trzeba bedzie myslec...zreszta przeciez poczatkowo mozemy mieszkac u kogos i placic mu do roku czasu a potem przeniesc sie do spoldzielczego i sobie ladnie odremonotwac...ja problemu nie widze. Jak zareaguje moj facet? nie mam pojecia Jak niedoszla tesciowa- przechodzi to ludzkie pojecie:)

Gość miśka zielona
hyhy :D i powodzenia życzę! :)

Gość Safooonka
dzieki...teraz pozostaje mio pomyslec o tym w jaki sposob delikatnie mu to przekazac:/