Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tralalalalala

pępkowe

Polecane posty

Gość tralalalalala

Co sądzicie o tym męskim zwyczaju opijania narodzin dziecka??? Bo mnie on strasznie drażni. Bo przecież to nie facet chodził 9 m-cy z brzuchem, nie on dbał o siebie i znosił wszelakie niedogodności i nie on rodził!!! Ja już zapowiedziałam mężowi, że sobie pępkowego nie życzę!!!

Gość ppppppppppppppp
ale facet strasznie sie cieszy i jest dumny,bo uważa spłodzenie potaomka za swoje najwieksze osiągnięci;)e.A tobie czego szkoda,tej wódki?:)daj tacie z kolegami uczcić jednorazowo ur. potomka:)

Wiadomo,że to nie facet chodził w ciąży itd. ale został ojcem i to jest powód do radości. Ja tam nie widzę nic złego w tym "rytuale":) Osobiście zapowiedziałam mężowi tylko, że ma się z tym "uwinąć" do czasu aż wyjde ze szpitala hehe

Gość tralalalalala
Nie lubię wódki, więc mi nie żal, że się jej nie napiję. Uważam, że w pierwszych dniach powinien być przy mnie i dziecku, a nie chlać, a potem zdychać 3 dni, a w naszym niecywilizowanym kraju najczęściej tak to wygląda.

Gość ppppppppppppppp
to zależy jakiego masz męża.Widać takiego który będzie 2 dni chlał i 3 zdychał:o no to masz problem. mój zaprosił 5 kolegów na wieczór a rano był wypachniony w szpitalu jak codzień

Wiesz, wszystko zależy od kultury ludzi i samokontroli. Jeżeli ktoś nie zna umiaru w piciu to chyba dotyczy to wtedy każdej okazji a nie tylko pępkowego. Skoro uważasz, że twój mąż będzie dochodził do siebie przez 3dni to faktycznie może niech lepiej nie pije, ale sama tradycja pepkowego w przypadku normalnych ludzi jest ok.

Gość ppppppppppppppp
chba masz wiekszy problem z własnym mężem niż z pepkowym:o

no dokładnie jak ppp napisała. Ja nawet nie wiedziałam, że mój mąż opijał narodziny naszego pierwszego syna, bo na drugi dzień wyglądał normalnie.

Gość moj maz byl ze mna caly czas
w szpitalu a jak wyszlismy to zrobil mala imprezke, co nie znaczy ze sie nawalil do nieprzytomnosci... mozna pic i pic...

Gość tralalalalala
Mój mąż nie ma problemu z alkoholem,a wódkę pije "jak już musi". Nie ma wprawy w piciu, może wasi mężowie mają. Po prostu widziałam świeżo upieczonych tatusiów i ich kolegów, którzy nie mają umiaru i sypią tekstami typu "za syna/'córkę się nie napijesz??!!" itp. W ogóle nie podoba mi się świętowanie alkoholem narodzin dziecka, ale widzę, że tylko mnie to nie pauje.

u mnie nie bylo... tzn ja nic o tym nie wiem i wole nie wiedziec :P:D:D:D a w sumie jakby nie patrzec mąż od rana do wieczora byl ze mna w szpitalu a w nocy zajmowal sie malą wiec raczej na 100% nie bylo. uwazam ze to kolejny powod zeby sie napic. Wymówki alkoholików... budowa domu, urodzenie dxziecka, swieta weekendy, dni kobiet chlopców zakochanych, chrzciny wesela urodziny imieniny komunie... rozpity z nasz narod... niestety.

Gość R.óżowa
MaMani - piszesz o wymówkach alkoholików ... mój mąż bynajmniej sie do nich nie zalicza a pępkowe urządził ... ale ja nie o tym chciałam Ci napisać .... nie powinnaś tego pisać z prostego powodu - sama jestej jak ten alkoholik tylko Twoim nałogiem jest jedzenie, które upychasz w swojego synka. zastanów się nad tym czy dobrze postępujesz a nie szukasz alkoholików wsród świerzo upieczonych tatusiów ...

ulżylo ci? moj stosunek do alkoholu jest jasny. NIETOLERUJE GO I TYLE. Uważam ze Polacy to rozpity naród, ktory nie potrafi obejsć żadnej imprezy bez flaszki na stole! bylo pytanie wiec padla moja odpowiedz a Twoja wypowiedz odpowiedzią na pytanie w temacie nie jest. Pozdrawiam i zycze wiecej uśmiechu boś strasznie zlośliwa.

Gość mama maniiii
oj to ty asz tak swietego chlopa.zal mi go,zero prywatnisci, moj zrobil pepkowe,zaraz na 2 dizen,potem po 2 tyg zrobil jeszcze w pracy.a niech sie cieszy chlopak ze ma synka

Gość mama maniiii
nie unossie tak kobietp,ale daj sobie na luz. gdzie kolwiek wejde ,tam twoja wypowiedz,.zajmij sie dzieckiem,a nie tylko mezamwykorzystujesz,kiedys sie pierdolnie z atakie nic robienie

MaMani u mnie nie bylo... tzn ja nic o tym nie wiem i wole nie wiedziec a w sumie jakby nie patrzec mąż od rana do wieczora byl ze mna w szpitalu a w nocy zajmowal sie malą wiec raczej na 100% nie bylo. Pępkowe musi być w czasie kiedy kobieta leży w szpitalu? To chyba w patologicznych rodzinach. :) Mój też był ze mną w szpitalu, a pępkowe było kilka dni po powrocie do domu.

zal ci ze moj maz nie pije? dlaczego? on nie pije niedlatego ze ja mu zakazuje tylko dlatego ze mamy takie przekonania i sie tego trzymamy. U nas w domu nie ma alkoholu i nasze imprezy są bezalkoholowe. Czy cos w tym zlego? czy kazdy musi pic i palić?

Gość mama maniiii
oczywiscie z enie kazdy,ale watpie ze istnieja faceci ,ktorzy nie pija z kolesiami.twoj pewnie to robi,ale ty zyjesz w przekonaniu,ze jets cacy...powodzenia ,naiwna niewiasto

jest 22 moje dzieci śpią. sama sie zajmij dziecmi a nie wchodzisz na tematy i suzkasz moich wypowiedzi :P

naiwno istoto moj maz ma bardzo chory zoladek i niepije alkoholu bo skonczyloby to się szpitalem. ulzylo?

Gość mama maniiii
obserwoje to kafe jak jestem w pracy,ty od rana tam siedizsz!a co z dziecmi?

a pozatym bede sobie tutaj siedziala ile i kiedy chce i tyle w tym temacie :D:D nie podoba ci sie moja obecnosc prosze napisz do moderatorow bo z tego co wiem ja regulaminu nie lamię.

Gość mama maniiii
tak,pracuje duzo,lepiej pracowac ,niz siedizec na kafe,zal mi dzieci ,i meza...takiego nieroba miec w domku

Gość odwal sie od niej
ty zla istoto ,ze twoj pije i inne rzeczy robi to zal dupe sciska? Fanka Mamani :)

Gość tralalalalala
Nie rozumiem ataku na Mamani!!! Ona zrozumiała w 100% o co mi chodziło z tym pępkowym!!! Mój mąż nie ubolewa nad tym, że nie życzę sobie pępkowego, ale już czujemy presję otoczenia, że ma być!

ja też nie zgadzam się na jakieś pępkowe jak ja będę w szpitalu i rozumnie mamani u nas pępkowego nie bedzie pewnie jak już szczęsliwie wrócimy z dzidzią ze szpitala to pewnie jak wpadną do nas rodzice siostra itp to mąż poczęstuje ich jakimś trunkiem ale nie koniecznie wódką i nie będzie to pod moją nieobecność jak ktoś chce ok jego sprawa u nas w rodzinie tego się nie praktykuje :P

Gość pppppppppppppppppp
kochana autorko tematu bardzo szybko zmieniłaś zdanie i stanowisko.Z osoby która uważała ,że mężczyzna nie ma prawa pic ,bo w ciaży nie chodził i osoby której mąż bedzie 3 dni chlał i zdychał zmieniłaś sie nagle w przeciwniczkę aloholu w ogóle.Co lepsze nagle mąż również okazał sie abstynentem.Zapewne po zwróceniu ci uwagi,takiego masz męża. rozumiem stanowisko mamani która jest przeciwna alkoholowi w każdej okazji ale ty jesteś śmieszna

Gość pppppppppppppppppp
i powiedz czego sie wystraszyłaś?opinii forum????