Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mozna odzwyczaic

moje 3 mies dzecko zasypia tylko w ramionach--- jak to wygląda u was?

Polecane posty

Gość mozna odzwyczaic

?

Gość mozna odzwyczaic
hoooooooooop

pewnie ze mozna, a wg mnie nawet trzeba pomysl co bedzie pozniej kiedy dziecko bedzie wazylo 10 kg? moja zasypia sama ,odlozona do lozeczka po mleku jak jest czas spania zamiast lulac na rekach poloz dziecko do lozeczka, jak bedzie wymuszac i plakac -a napewno bedzie, to tylko podejdz wez na rece, ale nic nie mow i odloz jak sie uspokoi i az do skutku-czyli az uspokoi sie na dobre i zasnie przerabialam to ze swoimi dziecmi z pozytywnym skutkiem ;) pamietaj najwazniejsze bo cierpliwosc i konsekwencja a zobaczysz jak mozna sobie zycie umilic :)

Gość Gonia86
Moja córka ma już prawie 3 latka a na rękach usypiałam ją do ok ... oj długo... mała na pewno miała skończony rok jak przestałam. Na początku wszyscy mi tłumaczyli, że dziecko potrzebuje bliskości, że tak bardzo czuje się integralną częścią mojej osoby że potrzebuje tak intensywnego, żeby nie powiedzieć ciągłego kontaktu no i tak już zostało. hehe pojawiły się małe problemy typu oczywiście bolące plecy itd. aaale.... moja sytuacja też jest dość specyficzna bo jestem samodzielną mamą i bolące plecy nie były przeszkodą do korzystania z każdej danej nam chwili bliskości... a szczególnie ta świadomość, że mała czuje się najbezpieczniej na świecie zasypiając w moich ramionach działała na mnie jak narkotyk. Z perspektywy czasu mogłabym stwierdzić, że nie było to konieczne ze względów oczywistych, ale jednak nie żałuję i wiem, że tamtych chwil nam nikt nie zabierze. :) to sobie pogadałam :)