Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wytrzymam już

Nie wytrzymuje z bólu!

Polecane posty

Gość nie wytrzymam już

Mam okres i tak mnie brzuch napierdala że zaraz zejde :-o Wzięłam już 2 nospy, robiłam ciepłe okłady i nic nie pomogło 😭 poradźcie co mogę jeszcze zrobić?

isc spac - powinno pomoc jesli uda ci sie usnac np na mnie nospa nie dziala musze brac inne proszki przeciwbolowe a na przyszlosc polecam witaminu duovit - juz po kilku tygodniach brania pomagaja przy bolach miesiaczkowych (zmiejszaja je)

Gość echcc
Nie powinnaś robic ciepłych okładów na brzuch w czasie okresu, to powoduje mniejszą krzepliwośc krwi, zwiekasz więc krwawienie. Spróbuj zażyć pyralginę. Jesli zazwyczaj masz takie bolesne miesiączki to idź do ginekologa, zbada Cie, i przepisze środki, ktore bedziesz zazywac w czasie całego cyklu, a ktore spowodują mniejszą bolsnośc miesiaczki. Mozesz tez tuz przed okresem zażywać nospę, żeby rozkuryczć zanim sie zacznie. A teraz herbatka z rumianku, pyralginka, i połóz się:) Lepszego samopoczucia zyczę:)

Gość nie wytrzymam już
dzięki za wpis :) Zasnąć raczej nie dam rady bo już próbowałam, zwijałam się na łóżku z bólu :-o Kiedyś nie miałam bolesnych miesiączek a od jakiegoś roku to co miesiąc to samo

Gość nie wytrzymam już
dziękuję, chyba wyśle mame do apteki po coś przeciwbólowego ;/

Gość odpuść to sobie
pyralgina albo ketonal - masz mocny ból:O nospe to można sobie w dupe wsadzić

Gość nie wytrzymam już
ketonal mam w domu ale boje się go wziąć, nic mi nie będzie po tym na pewno?

ja tez teraz umieram a zaraz na zajecia ide..;/ no ale wczoraj dostalam wiec i tak najgorsze juz za mna...i kiedys tez mnie lekko bolalo..a etraz z kazdym miesiacem coraz gorzej...pyralgina mi nie bardzo juz pomaga ale nie chce brac ketonalu bo wtedy to juz w ogole te slabe tabletki mi nie pomoga juz nigdy..;/ dlatego biore jedna zwykla i jakos probuje wytrzymac..czasem chlopak mi robi masaz..to pomaga :) bo mnie bola plecy..ale ostatnio jeszcze dochodzi do tego brzuch ;] ;/ no spa wg mnie w ogole nie dziala...no chyba ze na te ostatnie delikatne bole...;/ no i raz jak wzielam jak poczulam ze zaraz dostane okres..to tez mi troche pomogla...ale ogolnie to juz jej nie kupie.. Chyba najbardziej mi jescze apap pomaga...

Gość a mi pomagaja cieple oklady
wlasnie ;) Ma pomoc na bol, nie na zmniejszenie krwawienia ;) Na zmiejszenie krwawienia to Rutinoscorbin

Gość 1003
czemu boisz się ketonalu?...przeciez on wcale nie jest taki mocny,już nie przesadzaj....mi to nawet ketonal nie pomaga :(

Gość a mi pomagaja cieple oklady
ketonalu nie polecam :O chyba, ze chcesz robie rozwalic nerki watrobe i Bog wie co jeszcze...

Gość nie wytrzymam już
na każdego co innego działa, mi np apap na żaden ból nie pomaga, mam jeszcze ibuprom max, na bóle głowy i zęba pomaga ale nie wiem czy teraz mi pomoże, to co lepiej ketonal czy ten ibuprom?

Gość odpuść to sobie
mnie tak brzuch napieprzał, że mogłam nawet trutkę na szczury zjeść

Gość 1003
boze przeciez ona nie ma sie faszerowac ketonalem dzień w dzień tylko w tych najmocniejszym bólach ''okresowych''

Gość połoz sie na boku z nogami
ugietymi i spróbuj masowac krzyz. Staraj sie dobrze , spokojnie oddychac. Jak mialam potwornie bolesne miesiaczki, to kupilam ksiazke, jak oddychac w czasie porodu, zeby mniej bolała - "cwiczyłam poród". Na pocieche - po porodzie bole miesiaczkowe znikły, jak reka odjał! Pewnie masz tylo / czy przodo? zgiecie macicy, po porodzie mija.

Gość nie wytrzymam już
właśnie ketonal brałam przy zębie i w ogóle nawet uszczypnięcia nie czułam, jest faktycznie mocny i dlatego trochę sie boje...

Gość 1003
ketonal ma wogóle inny skład niz ibuprom...wez najpierw ibuprom...jak nie pomoze to wez ten ketonal...nic nie będzie..

ja bym odradzala ketonal... Wez ten ibuprom i sprobuj sie czym zajac..bedzie pewnie bolec ale moze nie ebdziesz tak o tym myslec..ja tez czasem robie takie cieple oklady z termoforu :) a tez macie podczas okresu i troche przed caly taki brzuch wywalony? ;/ ja zauwazylam ze sie zmienia moj bruzch..jest taki napuchniety...boczki jescze wieksze..;/ nawet moj chlopak mi to powiedzial o_0

nospa buehehehe nie wiem komu to pomaga KETONAL rlz biore raz w m-cu na moje dni i poboli w ciagu calego okresu przez 10 min, lykam jeden ketonal i mam spokoj

Gość echcc
Powiem jeszcze raz, idż do ginekologa, ustawi Ci miesiączkę. Z ketonalem bardzo ostroznie. Pyralgina, to tez mocny środek i tez trzeba uwazać. I są tez osoby na nia uczulone. Jesli musisz, zazyj, ale to tylko doraźny środek, nie zwalczy przyczyny, tylko skutek.

Gość nie wytrzymam już
ok. Dziękuję Wam za odpowiedzi. Wezmę ten ibuprom i pójdę się położyć. 🌼

kuwra czemu wy sie boicie tego ketonalu? cziz, rozwalone nerki buehehe biore juz dwa lata i nic mi nie doskwiera ;]

ja kiedys bralam ketonal na okres pomagal zawsze ale pozniej stwierdzilam ze to i tak jest za mocne i bardzo szkodzi tez mam dzisiaj okres wzielam 2 tabletki paracetamolu naraz i jest dobrze wez tez i sie poloz

mesmerized tak szybko nie wyjda efekty brania tak silnych lekow...dopiero za pare lat bedziesz odczuwac tego konsekwencje...chyba cos w tym ejst ze ten lek nie bedziesz miec w domu ot tak nie?

Gość 1003
boze co wy macie z tym ketonalem...to wcale nie jest taki mocny srodek...co myslicie ze wezmiecie ze dwie i zaraz wam nerki rozwali?..juz nie presadzajcie...a nospe to mozna sobie w cztery litery wsadzic....pyralgina to wcale nie mocny lek...nie znacie się a tylko dziewczyne straszycie

Gość nie wytrzymam już
wzielam ibuprom, jak nie przejdzie to wezme ketonal bo już nie wytrzymuje. Idę sie jeszcze położyć. Jeszcze raz dziękuję ;-)

No-spa jest skuteczna, ale przy silnych bolach lepiej forte czyli 80mg, ewentualnie 2 tabletki 40 mg i W POLACZENIU z lekiem przeciwbolowym np. pyralgin, Ibuprom czy Ketonal; z Ketonalem uwaga - watroby czy nerek to on tak latwo nie uszkadza ale osoby z choroba wrzodowa czy innymi problemami zoladkowymi powinny go unikac, tak jak i innych lekow niesterydowych przeciwzapalnych, bo nasilaja dolegliwosci i moga spowodowac krwawienie z przewodu pokarmowego; a tak to mozna jak najbardziej zazyc tylko nie przesadzac z dawka; max 200mg na dobe no i generalnie trzymac sie najmniejszej skutecznej dawki, czyli jesli komus pomaga 50mg to nie dodawac, chyba ze boli dalej

Gość agaand
👋 Ja zawsze brałam ketonal i po około godzinie ból mijał. Jak sobie przypomnę to cierpienie....teraz okresu nie mam już 1rok i 3 mce haha byłam w ciąży a obecnie karmię piersią. Chciałabym żeby po porodzie coś się zmieniło...

Gość agaand
mam pytanko, jak robicie te łapki, kwiatki, ustka? Fajneee są, ja próbuję ale niestety ... (łapka) {łapka} (usta) 👄 {kwiatek}