Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

misiamojegomisia

Winiety na stół

Polecane posty

Dziewczyny pytanko do tych które miały winiety na stołach lub planują mieć! no więc jak to zrobić aby było ok i elegancko ?? w przypadku małżeństwa, pary itp. np. Jan i Janika Kowalscy i postawić winietę między dwoma talerzykami ?? czy 1 winieta = jedna osoba np. Jan Kowalski Janina Kowalska

Ja robiłam jedna na parę, a jak ktoś był sam (np stara ciocia), to miała winietkę tylko dla siebie:) starałam się na takiej samej zasadzie, jak zaproszenia: jedną na parę, i stawiałam je pomiędzy talerzykami. Wszyscy się odnaleźli i wyszło OK:)

Gość Anulka13
Jedno na osobe moim zdaniem jest lepsze.

Jedna winieta na osobę to 2 razy więcej roboty (myśmy robili je sami i siedzieliśmy nad nimi do 2giej w nocy ) i 2 razy więcej pracy z ich układaniem na stołach;) poza tym para której nazwisko jest na winiecie, może sobie usiąść jak sama chce, czyli pan z lewej a pani z prawej lub na odwrót, a jak każde ma swoją winietę, to siada na sobie przyporządkowanym krześle, no chyba że się wymienią;) Ale i tak winiety to zajebisty pomysł. Nie ma nic gorszego niż fruwające marynary i torebki, gdy każdy po wejściu do sali rzuca się zeby zająć miejsce:-D

Laura Diaz my też chcieliśmy jedną na parę ale te linki co podałam to jest podziękowanie i winietka w jednym więc już nam odpadło jedno na parę musi być dla każdego oddzielnie :) i kłopot z głowy jedynie zastanawiamy się które wybrać

Gość kihhhhb
misiamojegomisia mi się bardziej podobają te pierwsze :) ale drugie też są ładne

Gość przyszla szczesliwa
te drugie z krzeselkami mniej tendetne. wiec i ladniejsze:)

no my się ciągle zastanawiamy :) princessaa też chciałam zwykłe winietki tak jak podałaś linka ale doszliśmy do wniosku że zrobimy razem z podziękowaniem dla gości :)

Gość Anulka13
A my winetki robilismy sami plus byla miniaturka zdjecia na nich nasza. Byly super:)

Gość fajnie by bylo...
... miec winietki osobno dla kazdego goscia, ale co zrobic jak zapraszamy znajomych ktorzy nie wiedza z kim przyjda? a przeciez nie napisze na jednej winietce jan kowalski a na drugiej osoba towarzyszaca janowi kowalskiemu..... :(

Gość purpleday
Moim zadaniem jedna winietka na parę wygląda lepiej i można uniknąć problemóz z opisaniem winietek dla osób towarzyszących. Za to w ogóle nie podobają mi się takie winietki jak podała misiamojegomiasia, wg mnie niepotrzebnie sprawiają napaćkanego na stole. Lepiej wygądaa jak między talerzykami ustawiony jest jakiś owoc i w niego wbita jest winietka. Ewentualnie jeśli winietki dla każdego osobno- to ułożone na serwetce na talerzu razem z kwiatem, który pasuje do dekoracji stołu. Misia pomyśl czy nie lepiej prezenty dla gości rozdawać na pożegnanie, jak każdy będzie wychodził. Jak goście się napiją to nie zabiorą ze stołu tych prezentów, pewnie będą się walały po sali i okaże się, że pieniądze poszły na marne. Z reguły każdy kto wychodzi z wesela podchodzi by pożegnać się z młodymi- wtedy można podziękować i wręczyć upominki.

Gość purpleday
Ostatnio widziałam też fajny pomysł na winietki - tj. z papieru wycięty kształt motyla, na skrzyedłkach nazwisko i imię i motyl przyczepiony do kieliszka do wina czy szampana. tak jakby na nim przysiadł. Kurna, mam w domu na komupterze zapisane zdjęcie więc jak nie zapomnę to wrzucę wieczorem. Wygląda ładnie, orginalnie i bardzo delikatnie.

Gość gość
Razem z narzeczonym mieliśmy pomysł, aby samodzielnie wykonać winietki. Jednak wymaga to czasu i cierpliwości, dlatego zdecydowaliśmy się na tzw. "gotowca". Przypadkowo, natrafiliśmy na firmę Creocards - http://zaproszenia-slubne.com.pl/index.php Ujrzałam serię Calipso i się zakochałam :). pozdrawiam