Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madzialenna

Ciąża ? Choroba Nerek..

Polecane posty

Gość madzialenna

Witam. Chcialam wam przedstawić moja sytłacje a wiec ostatnią @ mialam 18 listopada.Współżyłam pare dni przed i po i w dniu 6.12 do samego końca czyli moliwosc ze dni płodne.Staramy się z chłopakiem o dziecko dość długo i miesiaczka sie nie pojawiła ale czy to przez ponieważ mialam przeziebienie nerek i mogła mi się przesunąć kolejna powinnam dostać miej wiecej 14.01 ale nic sie na to nie zapowiada zadnych bóli podbrzuszka piersi. Co o ty sądzicie?

Gość madzialenna
nikt nie moze odpisac..:(

Gość madzialenna
haallo nie moze nikt odpisac ? chcialabym wiedziec czy mogla mi sie przesunac miesiaczka czy jest mozliwosc

Gość a w grudniu miesiaczki
nie dostalas?

Gość madzialenna
nie nie dostalam...powinnam dostac ok16 moze troszke po poniewaz mam niereguralnie ale nic

to zrob test najlepiej i zycze Ci ujrzenia dwoch kreseczek :) ja tez nie mialam zadnych objawow, a okazalo sie, ze jestem w ciazy

Gość madzialenna
a myslisz ze przez te przeziebienie moglaby mi sie przesunąć ?

mozliwe ze mogla sie przesunac, ale zadam ci pytanie... w dniu kiedy powinnas dostac okres ten pierwszy ktorego nie dostalas mialas w tym dniu bole w podbezusza i takie klocia w dole? dziwne uczucie jak by ktos wbijal szpileczki... ja tak mialam gdy okresu nie dostalam, ostani okres mialam w pazdzierniku i to pierszego dnia miesiaca nastepnego nie dostalam i po tygodniu test zrobilam i pozytywny. Potem do gina na potwierdzenie, czesto jest tak ze testy sie myla... wiec idz do lekarza

mozliwe ze troche by sie przesunela..ale chyba nie tyle dni. zrob tescik, bedziesz pewna, a teraz ci juz wyjdzie

Gość madzialenna
tak mialam takie bole jak przy miesiaczce tylko ze jej brak bylo noi teraz mialam to samo pare dni temu jeden dzien bol w dole brzucha i nic

mialam tak samo a teraz jestem w 12 tygodniu ciazy;), wiec moge sie domyslac ze Ty tez jestes, ale to moze potwierdzic ginekolog jedynie. I tez tak do 7-8 tygodnia mialam takie lekkie bole w dole. Zrob test i do lekarza, nawet jesli wynik nadal bedzie negatywny a okresu bedzie brak

Gość madzialenna
kurcze bo wlasne przeczytalam Wtórny brak miesiączki (przerwanie miesiączkowania): Po przerwaniu przyjmowania doustnych środków antykoncepcyjnych. Stres emocjonalny (np. anoreksja, depresja). Wyczerpująca praca fizyczna. Zaburzenia hormonalne. Poważny spadek masy ciała, wyniszczenie. Otyłość. Choroby narządów rozrodczych (np. guzy). Inne choroby (np. cukrzyca, przewlekła choroba nerek). Przyjmowanie niektórych leków. a wiec pisze tam przewklekla choroba nerek a Ty mialas jakies powiekrzenie piersi czy tylko bole brzucha bo mi wlanie zmalały a nie schudlam napewno

ja mialam bol piersi tylko na poczatku tak jak zawsze na okres i bol brzucha taki jak na okres ale potem takie uczucie delikatnego klocia w dole brzucha. Jesli to nie ciaza to i tak przyda sie konultacja z ginem bo moze cos jest nie tak u Ciebie. a z reszta okres az tyle sie nie spoznia... moze sie spoznic o kilka dni gora 2 tygodnie ale nie tak dlugo jak u Ciebie. Test juz mozesz spokojnie zrobic o kazdej porze dnia.

Gość madzialenna
Dobrze Dziekuje Ci za doradzenie :) dam znac jesli zrobie test

ok :) zycze pozytywnego wyniku ;) ja tez na poaczatku nie przypuszczalam ze to ciaza bo przeziebiona bylam i myslalam ze okres mi sie spóźni ale nie zrobilam test po tygodniu a gdzies w 5 tygodniu do lekarza poszlam i wykryl ciaze.

Gość madzialenna
modle sie by to jednak byla ciaza tak pragniemy tego dziecko a staramy sie 14 miesiacy :(

dlugo okresu nie masz wiec tylko tescik zrobic i sprawa bedzie troche wyjasniona, bedzie dobrze;) troszke dlugo sie staracie... ale czesto tak jest ze jak ktos bardzo cche to trudno zajsc jest.

Gość madzialenna
tak tak wiem slyszalam o tym ale eraz ostatnim razem wyluzowalismy troche nie myslala o tym a nawet myslala to tym ze nie chce

a masz moze jakies objawy ? mi np kawa nie smakowala gdzies w 5 tygodniu

Gość madzialenna
nie pijam kawy ale jak mysle o niej to nic mnie nie odrzuca zero objawow..tak mi sie wydaje ze nic sie nie zmienilo

aha, no ja kawe pilam ale potem wstret mialam do niej. zrob tak jak wczesniej pisalam, tescik potem gin i wszystko sie wyjasni ja juz lece ;* trzymaj sie :) powodzenia dobranoc

Gość madzialenna
Dobranoc

Gość madzialenna
bylam u lekarza i powiedzial ze mozliwe ze mi sie przesunela ale nie o miesiac.. powiedzial ze mam poczekac do konca tygodnia i zobic test mial ktos moze chorobe nerek i sie przesunela @ jesli tak to o ile ??

Gość asiula2706
cześc! ja też tak mam. ostatnia @ 26.11. , w grudniu mnie przewiało i siadały mi nerki. w styczniu byłam u ginekologa dwa razy wykluczył ciąże, dwa testy negatywne, nawet dwa testy na HCG też negatywne, dał mi luteine i dalej nie mam miesiączki, a zaznacze że nerki już ok. wiec ja też nie wiem co mi jest. pozdro

Gość asiula2706
23 stycznia 2010 r czyli prawie tydzien temu

Gość asiula2706
no i okazało sie! jestem w ciąży!!