Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maminnka juz niedlugo

Napoje gazowane w ciazy?

Polecane posty

Gość pilam napoje gazowane i
mamakatia - do kitu ta twoja teoria :) Moj syn nigdy w zyciu nie mial kolek, chociaz byl na modyfikowanym odkad skonczyl 2 miesiaca.

Gość kaczlapeczka
Wiadomo ze w ciazy sie bardziej patrzy na to co sie spozywa ale nie mozna sobie odmawiac.. Cole owszem pije praktycznie caly czas i nie widze problemow z maluszkiem w brzuszku ;) Jak Ty sie dobrze czujesz to i maluch ;) Mowi sie ze poczatek ciazy najwazniejszy a tak wiele kobiet wtedy nie wie ze jest w ciazy, spozywa alkohole w wiekszych dawkach, je co chce, dzwiga wszystko i ciaza dalej sie rozwija wiec nie widze problemu by pic sobie cole od czasu do czasu ;) Ja tam lubie sobie nawet piwko w soczkiem od czasu do czasu wypic ;)

Gość 5 miesiąc;)
ja pije cole i to nawet sporo ale tylko jak mam ochote i jem zupki chinskie ale co bede sobie odmawiac;)

Gość ferletinka
ja pije i cole , i wode mineralną gazowa i problemów nie ma. ciaza to nie choroba. rób to na co masz ochote

Gość nocki bez kolki
hej przyszle mamusie. W 1 ciazy nie pilam nic gazowanego ciagle soczki marwita marchewkowe kubusie i czekolada tonami a po mimo tego 9 miesiecy w szpitalu na podtrzymaniu jednak po porodzie moja corcia smacznie spala nie wiem czym sa nie przespane noce i kolki. Teraz jestem w 2 ciazy - zachcianki na soki grejfrutowe,cytrynowe,pomarancze kg i gazowana woda i jablka. Co bedzie? Fasolka czy groszek jeszcze nie wiem... obstawiam za groszkiem :)

Dziewczyny, a nie lepiej się przerzucić na wodę lekko gazowaną. Jak byłam w ciąży też miałam zachcianki na cole czy fante, ale stwierdziłam, że czas się wziąć za siebie i zaczęłam pić wodę Ustroniankę z jodem. Wyczytałam, że jest polecana przez Instytut Centrum Zdrowia Matki Polki specjalnie dla matek i kobiet karmiących piersią :) Moim zdaniem to jest o wiele lepsza i bezpieczniejsza opcja dla ciężarnych.

Gość Muszkieterka0987
Najlepszym uzupełniaczem płynów w organiźmie jest woda mineralna i to wiedza powszechna. Ale kobieta w ciąży jak każdy człowiek ma różne zachcianki. Ja siostrze która jest w ciąży ostatnio zbyszko 3 pomarańcze kupowałam. Najważniejsze że jest bez konserwantów. A że siostra nie ma cukrzycy w ciąży może sobie pozwolić na taki napój od czasu do czasu.

Gość gość
Colę piłam raz a gazowanego nie bo tylko rozbierał brzuch

Gość ania344
Ja staram się pić w ciąży dużo soków ze świeżo wyciskanych owoców i warzyw, ale jak mam ochotę na coś gazowanego to wybieram koniecznie bez konserwantów. Wolę już, aby napój był słodzony cukrem, niż zawierał aspartan, bezoesan itp...