Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krwinka123

pytanie o pas poporodowy

Polecane posty

Gość krwinka123

Po jakim czasie po cesarskim cięciu zaczęłyście stosowac pasy poporodowe?

Gość zaciążona... żona
ja zapytam gdzie je mozna kupic, czy mają rozmiary i ile kosztują? ile takich pasów kupic? jek je prac?

Jak leżałam w szpitalu po porodzie to po korytarzu chodziła dziewczyna z takim pasem... zastanawiałam się co to i czemu :D okazało się, ze miała cesarkę i lekarze polecili jej pas, chyba nawet go od nig dostała (pożyczka na czas w szpitalu) czyli chyba odrazu można ... tak mi się wydaje ...

Gość krwinka123
ponawiam swoje pytanie

Gość ja włansie zamówiłam
na allegro i czekam na przesyłkę. Jestem 2 tygodnie po porodzie - cc. Tydzień po nosiłam w dzien pas mojej mamy ale na mnie był za duży wiec tylko lekko opinał co przyznam ze było ok bo łatwiej mi się chodziło a krzywdy sobie nim nie narobiłam

Pas jest potrzebny juz po samym porodzie bo na drugi dzien po porodzie juz trzeba wstawac z lozka a bol jest ogromny wiec pas sciaga brzuch i rane i latwiej jest sobie chodzic Ja chodzilam zaraz po porodzie czasem nawet w tym spalam i miesiac czasu w tym chodzilam.

Nosilam taki pas. Tez mialam cesarke. Pare dni po wyjsciu ze szpitala kupilam go sobie w aptece. Byl troszke drogi. Nosilam go na codzien. Juz nie pamietam jaki okres czasu i czy zakladalam go na noc, ale wiem, ze pomogl, bo brzuszek mialam ladny i bylam bardzo szczupla po porodzie.

Ja po cc pas założyłam dopiero po 2 tygodniach - wcześniej nie dało rady, bo miałam zbyt obolały brzuch i powikłania w postaci krwiaka. Pas Pani Teresy można kupić w każdej aptece, koszt około 50 zł. Pasy oczywiście mają rozmiary - należy sobie zmierzyć brzuch po porodzie i tak dobrać pas (ja tak nie zrobiłam, wyszłam z założenia, że skoro przed porodem nosiłam rozmiar M, to taki kupię sobie pas i było ok). Natomiast nie jest zalecane nosić ten pas cały czas - mięśnie same muszą zacząć pracować. Jeśli chodzi o cc, to ja odkryłam, że zaraz po spionizowaniu się po operacji łatwiej się chodzi, gdy brzuch się przytrzymuje. Osobiście bałabym się założyć pas tuż po, bo są jeszcze szwy i łatwo sobie za pętelki pociągnąć.