Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znowu nie wiem

co z tym fantem

Polecane posty

Gość znowu nie wiem

Witam, pracowałam w Polsce a obecnie od 3 miesięcy pracuję w Anglii. Zbliża się okres rozliczeniowy PITów. Z tego co zrozumiałam za te 3 miesiące w Anglii rozliczy mnie obecny pracodawca, natomiast pracodawca z Polski żąda ode mnie papierów z Anglii gdyż musi być cały rok (cały okres) rozliczeniowy. nie bardzo rozumiem co z tym fantem począć... pomocy. nadmienię że miesiąc po przyjeździe w ogóle tu nie pracowałam ...

Gość znowu nie wiem
nikt nie wie?

Ale to trochę bez sensu, no bo jak się zmienia pracę w trakcie roku rozliczeniowego, to każdy pracodawca rozlicza pracownika za okres trwania stosunku pracy. Jeszcze mi się nie zdażyło, żeby któryś z pracodawców chciał dokumenty od jakiegoś innego pracodawcy. Pozatym z tego co się orientuję to na Wyspach okres rozliczeniowy kończy się gdzieś w okolicach marca-kwietnia (w każdym razie tak było kilka lat temu), więc i tak nie wiem czy dostaniesz wcześniej jakieś papiery...

Ale to trochę bez sensu, no bo jak się zmienia pracę w trakcie roku rozliczeniowego, to każdy pracodawca rozlicza pracownika za okres trwania stosunku pracy. Jeszcze mi się nie zdażyło, żeby któryś z pracodawców chciał dokumenty od jakiegoś innego pracodawcy. Pozatym z tego co się orientuję to na Wyspach okres rozliczeniowy kończy się gdzieś w okolicach marca-kwietnia (w każdym razie tak było kilka lat temu), więc i tak nie wiem czy dostaniesz wcześniej jakieś papiery...

Gość znowu nie wiem
właśnie ja też zupełnie tego nie rozumiem i nie wiem czemu mój były pracodawca żądqa ode mnie papierów z tej pracy. a gdybym tu w ogóle nie pracowała a zwolniła się z tamtej pracy tak jak to zrobiłam we wrześniu i nie byłoby całego "okresu rozliczeniowego" to nie mogłabym się w ogóle rozliczyć??? jakiś bezsens :?

Gość znowu nie wiem
halo????