KLAPAUCIUS26 0 Napisano Marzec 31, 2009 BRZUSIOWA> mi tez przydalby sie urlopik, ale narazie nie mam szans na wypoczynek :(. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
basia29 0 Napisano Marzec 31, 2009 brzusiowa czuła, a ty masz jakieś dolegliwości ciążowe, bolą Cię piersi, albo masz w nich jakieś zmiany? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Iwona77 0 Napisano Marzec 31, 2009 27 czerwiec dokładnie:)co prawda tylko ślub cywilny,ale najważniejsze ze jestem szczesliwa:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
basia29 0 Napisano Marzec 31, 2009 od wczoraj wieczora nie miałąm żadnej plamki, ale jak sprawdzam to mam taki śluz zabarwiony na jasny brąz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Iwona77 0 Napisano Marzec 31, 2009 basia29>nie bagatelizuj tego.Ja miałam takie objawy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
basia29 0 Napisano Marzec 31, 2009 ale ja dzwoniłam do lekarza i powiedział zeby brac dophaston i odpoczywać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
basia29 0 Napisano Marzec 31, 2009 miałaś plamienia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KLAPAUCIUS26 0 Napisano Marzec 31, 2009 Basiu> idź do ginekologa, bedziesz spokojniejsza, nie ma znaczenia czy teraz sie nic nie dziejej, ale się działo, wiec idź niech zobaczy co sie tam stało. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KLAPAUCIUS26 0 Napisano Marzec 31, 2009 kurcze nie moge uwierzyc konsultacja medyczna przez telefon, niepowazny facet!!!Basiu mimo wszystko powinnas isc do gina (zapewne dziewczyny sie ze mna zgodza) no dziewczyny weźmy sie za nasza Basie !!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
basia29 0 Napisano Marzec 31, 2009 ale ja dzwoniłam do mojego gina i powiedział zeby brac leki i trzeba czekać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Iwona77 0 Napisano Marzec 31, 2009 mi tez tak mowil lekarz.Plamien nie bylo tylko sluz brazowy.Kazal brac leki i lezec.Załuje ze bardziej nie naciskalam na lekarza by zrobil usg albo dal skierowanie do szpitala.Za pozno...Teraz juz jestem madrzejsza Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
basia29 0 Napisano Marzec 31, 2009 dziewczyny to bardzo wczesna ciąża i lekarz nic nie pomoże poza lekami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Iwona77 0 Napisano Marzec 31, 2009 Basia idz najlepiej do szpitala!!!ja czekalam sluchalam lekarza.Okazalo sie ze ciaza sie nie rozwijala.lepiej chuchac na zimne.Napewno bedzie dobrze Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
basia29 0 Napisano Marzec 31, 2009 iwona77, a miałaś bóle brzucha? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Iwona77 0 Napisano Marzec 31, 2009 no wiesz...mojej znajomej pomogly kroplowki w szpitalu.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Iwona77 0 Napisano Marzec 31, 2009 nie miałam boli brzucha wogole.Dopiero tylko w jednym dniu w ktorym postanowilam isc by koniecznie zrobic usg.Okazalo sie ze dwa tygodnie mialam juz obumarła ciaze:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ania_29 0 Napisano Marzec 31, 2009 basia ja bym poszla na wizyte, no ale to Twoja decyzja Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ania_29 0 Napisano Marzec 31, 2009 a my w sierpniu wybieramy sie na wakacje poleniuchowac :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
basia29 0 Napisano Marzec 31, 2009 a w którym tygodniu robiłaś usg? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Iwona77 0 Napisano Marzec 31, 2009 ja z wlasnego doswiadczenia wiem,ze jezeli zajde w ciazę,cokolwiek bedzie mnie niepokoic nie bede juz czekac tylko jechac do szpitala Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Iwona77 0 Napisano Marzec 31, 2009 U mnie to bylo tak...w 4tyg usg i widoczny pecherzyk ciazowy,potem sluz podbarwiony i dostalam luteine i duphaston.W 6tyg wszystko ok,jest zarodek.Przestalam brac leki.W 7tyg znowu ten sluz i znowu mam brac leki.Wiec bralam.Usg w 11tyg wykazalo ze rozwoj ciazy zatrzymal sie na 7,5tyg:( a ja widziałam juz bijące wczesniej serduszko:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Iwona77 0 Napisano Marzec 31, 2009 miala byc nie usmiechnieta buzka:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
basia29 0 Napisano Marzec 31, 2009 ale ten śluz miałaś taki jak sprawdzałaś palcem, czy miałaś jakieś plamki na wkładkach? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Iwona77 0 Napisano Marzec 31, 2009 jak sprawdzałam palcem,na wkładce nic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
brzusiowa czuła 0 Napisano Marzec 31, 2009 Mi ogólnie nic nie dolega dziewczyny!!! Piersi przestały być tak wrażliwe :-p Czasem brzuch zaboli, ale zaraz mija Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
A.N.N.A 0 Napisano Marzec 31, 2009 witajcie! odebrałam wyniki, mieli mi zrobić prolaktynę ale przez pomyłkę zrobili TSH ana PRL mam przyjść jutro ale nie w tym rzecz .chodzi o to że wynik tego TSH chyba nie jest dobry: 7.38 norma od 0,4 do 4.0 badał ktoś może hormony tarczycy? wychodzi na to że będę musiała dorobić FT3 i FT4 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
A.N.N.A 0 Napisano Marzec 31, 2009 badałam też estradiol w 5dc. i było 57,5 a w 16dc. 50.8 to chyba znowu za mało.ach jadę w poniedziałek do gina to sie wszystko wyjaśni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KLAPAUCIUS26 0 Napisano Marzec 31, 2009 ANNA> Hormon------Norma------------1 Norma------------2 przelicznik TSH.............0,4 – 4,0 mIU/l fT4..............11–23 pmol/l.........0,8-1,8 ng/dl..........1ng/dl = 12,8 pmol/l fT3..............2,25-6 pmol/l.........1,5-4,1 pg/ml........1pg/ml = 1,53 pmol/l T4...............54-150 nmol/l........4,2-11,6 ug/dl........1ug/dl = 12,8 nmol/l T3................1,3-2,9 nmol/l ......85-190 ng/dl..........1ng/dl =0,015 nmol/l Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KLAPAUCIUS26 0 Napisano Marzec 31, 2009 Estradiol: 3dc - poziom = 200 pg/ml - Norma na jeden dojrzały pęcherzyk 6-8 dzień po owulacji- poziom >=100 pg/ml - Ciałko żółte oprócz progesteronu produkuje również estradiol Przelicznik: 1 pg/ml = 3,67 nmol/l. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KLAPAUCIUS26 0 Napisano Marzec 31, 2009 3dc - poziom = 200 pg/ml - Norma na jeden dojrzały pęcherzyk 6-8 dzień po owulacji- poziom >=100 pg/ml - Przelicznik: 1 pg/ml = 3,67 nmol/l. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach