Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dera

Imię dla dziecka !! Pomóżcie

Polecane posty

Gość dera

Szukam imienia dla dziecka, ładnego, twardo brzmiącego (np. Daria), dosyć krótkiego (mam po mężu długie nazwisko, dosyć nietypowe), chciałabym żeby było oryginalne, ale nie dziwaczne, nie staromodne ( nie chcę żadnej Frani czy Stasi :) ) Imie zarówno dla dziewczynki jak i dla chłopca, nie znam jeszcze płci dziecka - to dopiero 3 miesiąc :P

Gość 9089049284
może DAGNY? albo Dagna

Gość a może Olga

Gość o ja pierdzieIeee
Fabienne

Gość 9089049284
Herbert Eryk Roch

Gość beatkaaaaaaaaa
😘

Gość może iza dawid

Gość dera
Dagna? Pierwszy raz słyszę. Z Bogną mi się kojarzy :P Odpada... Olga też nie... Nie mam nic do Niemców, ale kojarzy mi się z własnie z grubą Niemką... Te skojarzenia :P :/

Prawda jest taka ze jeszcze 10000000 razy bedziesz sie nad tym zastanawiałam :P Jeśli chodzi o dziewczynkę to ja np lubie takie bardziej nowsze typu Nikola bądź Natasza albo Marika A o chłopca hmm: Mikołaj, Fabian, Gracjan :P poważnie lubie takie imiona. Bo jeśli chodzi o imie Daria to mam uraz :P

Gość Wincenty za późno wyjęty

Gość xara 2
dziewczynka - Marta chłopczyk - Dawid

Mam koleżankę o imieniu Dagna... mnie osobiście podoba się imię Liliana (Lili) a dla chłopca Staś, Antoś...choć bym wolała staropolskie ale bałabym się że go mogę skrzywdzi takim imieniem

Gość 9089049284
Dagna to dość znane imię. Ja proponuję w oryginalnej wersji Dagny. Jeśli slyszałaś o Przybyszewskiej. A Olga to kierunek Wschód. no ale jak chcesz co do propozycji malenkaaa12345 - :O

Gość dera
malenka na pewno bede jeszcze milion razy nad tym myslala i zmienie zdanie z tysiac razy :D Ale mże jak raz podsuniecie mi jakiś pomysł ;) NAjbardziej mi zależy na imieniu 2 sylabowym, chyba że będzie dłuższe ale jakies mistrzowskie wprost:) Iza hmm ładne i w miare się komponuje z nazwiskiem :)

Gość 9089049284
dontyouknow3 - nie bój się, nie można skrzywdzić polskim imieniem polskiego dziecka wszystkie propozycje są super może być i Lilianna i Lilla :)

Gość *ajlowju*
ja bym swoje dziecko nazwala dz- Dagmara, Julka,Klaudia , Natalia ,Żaneta ch- Grzegorz, Adrian, Paweł, Rafał

Gość katjaa
popieram - Marta, może Magda dla dziewczynki. Maciek dla chłopca proponuję, a może Daniel, Julek?

Gość ta od Przybyszewskiego
miała paskudne życie, a szczególnie jego koniec... a swoją drogą topic idiotyczny... czy potrzebowałaś też pomocy przy "produkcji" tego dziecka???

Gość dera
Z imion dla chłopca wymienionych tutaj najbardziej skłaniam się ku Dawidowi... A co myślicie o Krystianie? ;)

Gość ruku kuku
moje maja na imie starsza GRETA -to imie szweckie- młodsza MARIKO-zeńskie imie japońskie!!!a syn którego nie mam miałby na imie NATANIEL -biblijne stare imie .moze ktores z tych ci sie spodoba??

Gość dera
Tak, potrzebowałam pomocy przy "produkcji" tego dziecka. I uzyskałam ją od mojego kochanego męża :P:P:P A jak sie nie podoba idiotyczny topic to nikt Cie tu ne trzyma :D

Gość dera
Greta bardzo ładne :):):):):) Dorian też :)

pisałam o skrzywdzeniu dziecka imieniem bo wśród moich znajomych jest dużo osób które używają drugiego a nie pierwszego imienia...bo rodzice dali im na imię Kazimierz a tak na marginesie podobają mi się imiona ale jak znam kogoś z kim źle kojarzy mi się jego imię to bym tak dziecku nie dała...wiem głupota

Gość 9089049284
no Krystian to faktycznie krótkie imię na którym tobie tak zależy :o nie mam siły wypowiadać się na topikach o imionach, bo zaczyna się od Dagny, a zawsze i tak kończy na "fabiene" "dorianie" czy innej "andzelice" takie forum :O

Gość ooooookkkkkkkkkk
Andrea dziewczynka Andrea chlopak

Przypomniło mi sie jeszcze LENA i ALEKSANDER (wiem że długie ale Aleks fajnie brzmi) Mojej siostry synek nazywa sie VICTOR i zdrabniamy go Vitiniu:)

Gość Franka to ja
tak, nic tu i po mnie