Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tutusia851

ile czekac po odstawieniu tabletek?

Polecane posty

Gość tutusia851

po jakim czasie od odstawienia antykoncepcji mozna zaczac starania o dziecko?

Gość mala ryba
jest kilka wersji, zeby odczekac 3 cykle, a nawet 6, ale tez zeby zaczac starania od razu po odstawieniu, tak wlasnie powiedziala mi moja ginka, zeby zaczac od razu, ale i tak nam sie nie udalo od razu tylko w 4 cyklu staranek, takze sila wyzsza mialam przerwe, powodzenia

Gość na ogół jeden cykl
aż pojawi się normalna miesiączka, a nie krwawienie z odstawienia

Gość tutusia851
troche sie nasluchalam ze po odstawieniu pojawic sie moze hiperowulacja i moga byc blizniaki, nie wiem czy robic jakies badania dodam ze tabletki bralam ponad2 lata

Gość tutusia851
??

Gość dziewczyno kieruj się
zdrowym rozsądkiem a nie tym co pisze na lotkach lub nawet tym co mówi lekarz...bo nie każdy lekarz ma zdrowe podejście do życia.

Gość dziewczyno kieruj się
ulotkach

Gość tutusia851
co jest bzdurą?

Gość tutusia851
to moze jak bylo w waszym przypadku?czy te hormony nagromadzone podczas brania tabletek beda miec jakis wplyw na ciaze?przed pierwszym dzieckiem nie bralam tabletek wiec nie mialam takiego problemu

jestem w takiej samej sytuacji jak Ty z tym akurat nie planuje odstawienia jesli kiedys bede miala to w planach to napewno spytam lekarza a jesli cos mi nie bedzie stykac w jego wersji to spytam drugiego sama z siebie to sadze ze odczekala bym ok 6 m-cy ale to tylko takie moje gdybanie :)

Gość Paula2009
Hej! Ja juz odstawiłam tabletki i zaczelam starnia o malucha. Od razu po odstawieniu tabletek jestes bardziej płodna. wiem, bo moja mama tak wpadla. Tak wiec nie martw sie napewno upragniona dzidzia bedzie, chociaz wszystko zalezy od twojego organizmu. Buziaki trzymam kciuki i ty za mnnie tez bo we wtorek robie badania a 30stycznia tescik od razu dam znac co i jak:)))

Gość tutusia851
bede trzymac:)ja dopiero zaczne sie starac tak wiec na test jeszcze czas,a masz juz dziecko?czy to bedzie pierwsze?

Gość Milosniczka 25....
ja zaszlam w pierwszym cyklu po odstawieniu.Dodam zespodziewam sie jednego synka :-) I jak narazie jest caly i zdrowy w moim brzuszku,tabletki nie mialy na niego negatywnego wplywu

Gość tutusia851
powiem szczerze ze nie znam osobiscie nikogo kto urodzilby chore dziecko po tabletkach, tylko to gadanie ludzi mnie tak dobija:a jak bedzie chore, przeciez to chemia itd...

Gość Paula2009
Dzieki. Tak to bedzie moja pierwsza dzidzia. Bralam tabletki 1,5roku i jakos zyje. No gadanie ludzi jest bezsensu naprawde niczym sie nie przejmoj bo to tylko bedzie Ciebie stresowac. Napewno damy sobie rade:)))))))) A tam chemia itp. Nawet w ulotce jest napisane ze tabletki nie maja negatywnegoi wplywu na wczesna ciaze co innego gdybys je brala do 6 miesiaca ciazy. Ojej ludzie myslcie. A ty tutunka niczym sie nie martw:))))

Gość motylek233
tabletki to hormony i nikt mi nie wmowi ze to pozostaje bez wplywu na organizm kobiety a tym samym płodu..wiem co mowie bo studiuje medycyne i sama bym tego gówna do ust nie wzięła... a odczekac radze przynajmniej pół roku...

Gość Paula2009
Motylek nauka to nie wszystko!!!!!!!!!!! Przypadki jednak sa inne niz Twoja nauka i nie wmawiaj dziewczynie glupot bteraz i jej nie stresuj. Nie bierz, Twoja sprawa. I sie dalej ucz a przez cale zycie bedziesz cala latająca pozdrawiam:)

Gość motylek233
nie zamierzałam nikogo straszyć jedynie uświadomić, bo to już jest przerażające na jaką skalę łyka sie to jak cukierki... a efekty nie muszą być od razu....przeczytaj sobie efekty uboczne i pomyśl czy nadal chcesz to brać..pozdrawiam

Gość Paula2009
motylek staram sie o dzidzie juz nie biore tabsow. Jestem dobrej mysli i..... Mam w sobie wielka nadzieje boi jest wiecej przxypadkow ze dziewczyny zachodza od razu. Moja ginekolog powiedziala ze jestem bardziej plodna p;o odstawieniu bo jajniki jakby sie budzą hehehe :))

Gość tutusia851
ale ja nie lykalam tego jak cukierki,po prostu nie bylam gotowa na dziecko bo pierwsze urodzilam majac 20lat,przepisala mi je lekarka(dokladnie novynette) oczywiscie czytalam skutki uboczne,ale jesli tabletki sa tak szkodliwe jak mowisz to dlaczego lekarze tak chetnie je przepisuja?i nie uswiadamiaja co moze byc konsekwencja ich brania

Gość motylek233
Paula trzymam kciuki za staranka...to prawda ze jajniki "wariują" gdyż owulacja była zahamowana...dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie i uwazajcie nie siebie w czasie ciąży!!i nie przesadzajcie z tabletkami:)

Gość Paula2009
Dziekuje motylek:) damy rade a tabletek na dluuugo mam dosc tak wiec napewno bedzoie dluuuuga przerwa hihi:) Wlasnie tuuuusia masz racje po co by je przepisywali? Z reszta sama wiesz jak jest napewno bedziesz miala sliczna zdrowa niunie:)

Gość motylek233
tatusia wiesz dlaczego lekarze tak łatwo przepisują?pomysl o tych wszystkich firmach farmaceutycznych z ktorymi lekarze współpracuję i o kasie jaką robią....nie wszyscy lekarze dbają o dobro pacjenta niestety...taka jest prawda...bo co mozna powiedziec na temat gina co przepsuje tabletki 16 latce?tylko w łeb strzelić:)

Gość tutusia851
mam nadzieje:)i oby byla dziewczynka:)tak do pary

Gość Paula2009
Motylek ja chodze prywatnie do kliniki mysle ze dla mojej Pani doktor liczy sie moje dobro, bo zawsze bez ogródek mowila co jej nie pasuje heh (bardzo bezposrednia kobietka hah) . Ale jesli chodzi o te publiczne przychodnie tez nie ufam ale co zrobic!! Tacy są ludzie jak mają z tego kase tp dla nich problemow innych.. poprostu nie ma. Niesttety szara rzeczywistosc!

Gość motylek233
niestety smutne to ale prawdziwe dlatego nie zawsze warto ślep ufać lekarzom..oni też się mogą mylić..podam wam jeden przykład: moja mama dostała kroplę do oczu od ponoć doświadczonego starszego okulisty które mogły uszkodzić jej rogówkę.. stosuje sie jedynie do znieczulenia przy zabiegach...a ona to brała przez tydzien;/ masakra

Gość Paula2009
jest wiele przykladow na to jacy są lekarze:/ No nic, ale mam nadzieje, ze mama doszła do siebie? Powinnyscie sie starac, zeby poniósł konsekwencje swoich bezmyślnych działań