Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to_mash

polećcie coś osłonowego

Polecane posty

Gość to_mash

Cześć wszystkim, piszę w takiej sprawie. Dość często przytrafiają mi się problemy z gardłem, a to wirusówki, a to anginy i inne mało fajne rzeczy, w każdym razie często dostaję antybiotyki, co zrobić. Do tej pory stosowałem osłonowo Trilac, albo coś co w aptece mi pani dała jak nie było, nie pamiętam co to było. No w każdym razie mam wrażenie że to już na mnie nie działa, po antybiotykach mam mdłości, boli mnie brzuch i myślę sobie że to może dlatego że już się do nich mój żołądek przyzwyczaił, do tych osłonówek i potrzebuję czegoś innego i mocniejszego. Możecie mi coś polecić dobrego, najlepiej bez recepty? Nie chce mi się znowu do lekarza latać jak jestem chory, sami rozumiecie.

Gość bvcds
bez lekarza antybiotykow nie dostaniesz :O a kupowanie ich samemu to czysta glupota :O po co lekarze tyle lat studiuja jak kazdy madrala uwarza ze elczy sie sam? trillac to nie jest oslona na zoladek, tylko bakterie kwasu mlekowego jako oslona dla jelit, nic dziwnego ze cie zoladek boli to na niego nie beorzesz nic oslonowego jak widac jakis ty madry :O

Gość bobdylan
ja to lakcid zawsze od lekarza dostaje, ale nigdy nie mialam wiekszych problemow po antybiotykach

Gość vfkdvbev
Znam ten ból, też przez to przechodziłem, masakra. Dostajesz leki a żygasz po nich jak kot, no dajcie spokój. Raz normalnie w szpitalu wylądowałem, bo okazało się że mam uczulenie na penicylinę... Weź spróbuj Polprazol, nie wiem czy jest bez recepty, ale na pewno skuteczny, zapytaj w aptece.

Gość aniutekw134
A próbowałeś wspomagać leki naturalnymi sposobami? To może wystarczyć zamiast sięgania po coś silniejszego. Pij dużo kefirów albo jogurtów, to pomaga odbudować naturalną florę bakteryjną organizmu. Ostatnio przeczytałam też że tymianek może pomóc, ale nie sprawdziłam jeszcze na sobie, więc nie ręczę :) Pozdrawiam.

Gość ropuszka7
jeśli zamierzasz siegnac po cos silniejszego to radze ci przegadać to z lekarzem bo może się okazać że do antybiotyku który bierzesz ni w ząb nie bedzie to pasowac i nie potrzebnie nalykasz sie jakiegos swinstwa i w ogole cale leczenie na nic

Gość findingnemo
Mi też lekarz zawsze przepisuje coś z ipp bo też zawsze po antybiotykach mam problemy, mam chyba bardzo wrażliwy przewód pokarmowy :/ brałem ten Polprazol i rzeczywiście działa. z tego co wiem to stosuje się go na różne historie żołądkowe, nawet jakieś megapoważne jak wrzody czy coś, ale lekarz przepisał mi to właśnie osłonowo. szkoda że wcześniej nie wiedziałem że to można brać osłonowo, bo moj stary też ma wrzody i na pewno coś bierze więc można było zaoszczędzić, choć to znowu nie taki duży wydatek był. no ale w sumie zawsze lepiej z lekarzem skonsultować i mieć pewność że bierze się coś co pomaga, a nie ryzykować i brać co ma sie pod ręką.

Gość annanna
Zdecydowanie o takie rzeczy pyta się lekarza, a nie użytkowników internetowych forum!!!!

Gość Waliska
Polecam Multilac i wszystkie dolegliwości po zażywaniu antybiotyku znikną. Środek ten zawiera aż 9 wyselekcjonowanych szczepów bakteryjnych, które odnawiają florę bakteryjną. Ja brałam go i naprawdę mi pomógł, a miałam podobne skutki uboczne jak Ty.

Gość aris11
Mogłabym sie tu rozpisywać, ale Waliska powiedziała dokłądnie to co sama bym tu napisała. Najlepszy probiotyk jaki dotychczas zażywałam :-) W końcu po antybiotykoterapii nie mam grzybicy, a kiedyś niestety był to standard :-(