Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MOOONIA28

moja corka przekracza zalecana dawke mleka modyfikowanego

Polecane posty

Gość MOOONIA28

Karmie dziecko juz tylko mlekiem modyfikowanym NAN HA 1 ( ma 4 tygodnie ) , na pudleku jest zalecana dzienna norma dla takiego dziecka - 600 ml, ale moja mala przekracza to dawke o jakies 50 czasem 80 ml, poprostu jest nie dojedzona , ssa paluszki i placze ... Czy to jej nie zaszkodzi ?

nie zaszkodzi, niech pije tyle, ile chce, widocznie tyle potrzebuje; też tak miałam z synkiem

Gość frufru
widać żerta jest :)

Gość sdadas
nie....za jakie 2 lat będzie pisać na kafe, że od dziecka była gruba

Gość MOOONIA28
Tez staram sie ja przetrzymywac zeby trzymac sie normy ale nie da rady,ona mi placze i wygina sie. Moze trzeba ja dopajac jakimis herbatkami w trakcie karien ..?

Na pudełku jest napisany ,,orientacyjny\" schemat. Wiadomo każde dziecko jest inne! Dziecko to nie świnka że zje tyle ile dasz.Widocznie jest małym głodomorkiem.Jest mała,rośnie i ma swoje potrzeby.Tak więc uważam że nie ma co męczyć dziecka wodą/herbatkami itd.

Gość MOOONIA28
Dzieki Princpolo, tez tak mysle ze dziecko powinno miec zaspokojony glod....

Mooonia28 tak więc główka do głowy! Powiem na moim przykładzie.Mój synek od razu po urodzeniu jadł co 2-3 godziny -jeśli chodzi o ml bywało różnie.ładnie przybieram na wadzę. Teraz ma 3 lata i nie jest otyły! Zresztą głupotą jest myśleć o otyłości niemowląt.A jak one mają wyglądać skoro tylko jedzą i śpią :) :P

niech je ile chce. Powiem Ci tak, moja jeżeli chodzi o jedzenie w dzień trzymała się norm, natomiast przed snem [kiedy miała 4 - 8 tygodni] jadła 180 w porywach do 200 ml, na jednym posiedzeniu. Masakra. A teraz ma 4 miesiące i czasami nawet 120 nie zje. Przedwczoraj poszła spać na herbatce. Myślałam że się będzie z głodu budzić, a tu nic, przespała 12 godzin. Za nic nie szło wlać w nią mleka, ani na śpiocha ani ja jawie. Dziecko je ile potrzebuje. I tyle. Krzywdy na pewno nie da sobie zrobić.