Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

LadyInRed20

Wyjątkowo skąpy okres

Polecane posty

Witam. Chciałam się dowiedzieć, czy ktoś ma podobnie do mnie. Otóż już od pól roku mój okres jest bardzo skąpy. Wcześniej miałam dość obfite okresy. podpaski musiałam zmieniać kilka razy dziennie, ale od pewnego czasu to się zmieniło i teraz jedna podpaska wystarcza mi na cały dzień, a gdybym chciała nawet na więcej. dzisiaj np jest trzeci dzień menstruacji, a na podpasce od godziny 11 mam tylko małą plamkę. Jedynym podobieństwem do poprzedniego okresu jest to, że umieram z bólu podczas pierwszego dnia. Byłam z tym u ginekologa, ale nie był w stanie powiedzieć dlaczego tak się dzieje. Proszę odpowiedzcie, czy któraś z was miała też coś takiego. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Gość też mam skapy okres
od kilku juz lat ;/ kiedyś miałam około 5 dni i dośc mocne krwawienie tak mniej, wiecej co 2/ 3 godz. potrzebna była zmiana.. a teraz od urodzenia dziecka poprzemieniało mi sie i okres trwa 2/3 dni i jest skapy pierwszy dzień jest skąpy drugi troszke obfitszy i następny juz prawie koniec .

Kochane! Mam 30 lat i od 3-4 lat mam ten sam problem. Miesiączki trwa ły 5 dni i były obfite a teraz nędza, za to cycki bolą mnie już od połowy cyklu. 1.5 roku temu gin zlecał mi rózne badania itd i nic nie wyszło a ja temat odpuściłam. Miesiąc temu udałam się do świetnego specjalisty, z opinii kobiet dowiedziałam się źe jest bardzo dobry i znalazł w 15 min. badania prwdopodobną przyczynę tego stanu!!! Okazało się że dawno temu musiałam przejść stan zapalny jednego z jajników i w wyniku tego mam rozszeżony kanalik jajowodu w którym zbiera się płyn. Jak wiemy jajeczka (jajniki) produkują estrogen a ponieważ kanalik jajowodu jest czesto zapełniony, ten estrogen nie dociera do macicy iz tego powodu krwawienia są słabe! Jak narazie nie mogę Wam powiedziec czy ta diagnoza jest w 100% trafna, bo dostalam leki ( estrogen) i dalej zobaczymy jaki będzie ten okres. Ale koniecznie trzeba iść do dobrego specjalisty, koleś powiedział mi źe jeśli to nie jest problem z tym co przypuszcza mogą to być jakieś problemy z wnętrzem macicy i koniecznie trzeba będzie zrobić bardzo dokładne badania. Tak więc szorujcie do ginekologa bo to są waźne sprawy! Pozdrawiam!!

Gość zywiec truskawkowy
prosze o porade, zawsze mialam normalne okresy, o czasie itp.. w lutym zaczelam wspolzycie, w tym czasie dwa razy musialam wziac escapelle, potem tez zaczelam brac w koncu tabletki antykoncepcyjne, ktore dosc szybko odstawilam (z roznych wzgledow). po odstawieniu w ciagu 3 dni dostalam okres i nastepny miaam juz normalnie za 26 dni. nastepny tez i bylo wszystko ok. niestety od dwoch miesiecy mam bardzo skape okresy, mam wrazenie ze coraz bardziej skape.. np. dzisiaj w 2. dniu okresu powinnam zmienic podpaske co najmniej 3 razy a ja nie musze w ogole jej dzis zmieniac wlasciwie;/ nie wiem c ojest grane... dodam ze ten obecny okres dostalam w ogole 5 dni za wczesnie, w 21. dniu cyklu..

Gość zywiec truskawkowy
a dzisiaj leci ze mnie jak z kranu;/ w ciagu godziny polecialo ze mnie tyle co wczoraj przez caly dzien;/!

Ja zawsze miałam nieregularny, bardzo bolesny i bardzo obfity. Noc była dla mnie koszmarem mimo babciowych podpasek i ręcznika pod tyłkiem. Potem brałam tabletki anty i wiadomo było inaczej. Ale jak rzuciłam tabletki anty po 2 latach brania to okres był już całkiem inny. Po pierwsze nie tak bolesny, po drugie regularny, a po trzecie bardzo skąpy. Chodziłam spać tylko z wkładką, bo najczęściej nocą nie było nic, albo parę kropelek :)

Gość rudkaksd
hej dziewczyny... juz sie zaczełam martwic bo nie wiem czy to normalne... tydzien przed okresem piersi bolały mnie juz tak mocno ze nawet ruchy sprawiały mi ból. od wczoraj mam okres z duza iloscia sluzu ale jest bardzo skapy . troche wiecej widac go tylko wc na papierze. ale bol brzucha jest taki jak podczas okresu.myslicie ze wszystko jest ok ?

Gość /./././././.
Przyszło Ci do głowy, żeby zrobić test ciążowy....?

Gość gość
mam 11 lat a okres dostałam jak miałam 10,5 lat zawsze miałam dosyć obfite okresy ale teraz ten okres jest skąpy jedna podpaska wystarcz mi na jeden dzień czytałam tamte odpowiedzi ale tam panie są starsze niewiem pytałam mamy ale mama też nie wie dlatego zwracam sie do pań bo panie mają większe doświadczenie i przepraszam za błedy ale jak już wspomniałam mam 11 lat

Gość gość
Twoje okresy jeszcze przez długi czas mogą być bardzo różne. Nie ma powodu do zmartwień.

Gość gość
Czyli jest to normalne?

Gość gość
Tak.

Gość gość
Dziękuje za pomoc bo naprawdę się martwiłam :)

Gość gość
Dziękuje za pomoc bo naprawdę się martwiłam :)