Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no właśnie a jak to z tym

czy w ciąży można spać na wznak czy tylko na lewym boku?

Polecane posty

boję się bo ja lubię leżeć i spać na wznak. Daje pod głowę wielką poduszkę a pod kolana jasiek.

Gość cudowna352
Spij kobieto jak ci wygodnie aby ni na brzuchu :P pierwsa noc po poerodzie od razu spalam na brzuchu bo przez 9 miesiecy meczylam sie na wznak albo na boku.

Gość strach paraliżuje
przed chwilą na jakimś innym temacie wyczytałam, że jedna laska napisała że można niedotlenić dziecko śpiąc na wznak:-( Moja koleżanka jednak całą ciążę spała na wznak i dziecko zdrowiutkie.

up up:-)

Gość mmmmm5
Lekarze przestrzegają przed spaniem na wznak -bo to faktycznie jest w zaawansowanej ciąży niekorzystne i dla matki i dla dziecka. czy naprawdę wygoda jest ważniejsza niż bezpieczne doprowadzenie ciąży do końca? Jednej nic nie było, a drugiej może się przydarzyć. To jest życie. (nie dramatyzuję, ale akurat z racji mojej pracy jestem aż za bardzo świadoma ile dzieciaczków rodzi się z problemami). Dobrze, że nie miałam takiej wiedzy przed moją ciążą, bo to stresujące... Życzę przespanych nocek...na boczku i szczęśliwego rozwiązania

Usypialam na boku a jak spalam to nie wiem, na pewno dobrze. Ale to byly ostatnie przespane w calosci noce ;) Na serio, wiem ze nie powinno spac sie na wznak, ale czasem poprostu juz nie bylo innej "wygodnej" pozycji i spalo sie tak by sie wyspac.

Gość ja zasypiam na boku
a i tak jak sie w nocy przebudzę to leżę na wznak:-) No i co mam zrobić? To niekontrolowane. Jestem w 32 tyg.

Jak sie przewroce na wznak to sie budze z okropnym bolem brzucha (jestem teraz w 36 tygodniu). Generalnie powinno sie spac na lewym boku, ale ja spie na zmiane :)