Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytjnik 102

Jak to jest być w ciąży

Polecane posty

Gość pytjnik 102

Drogie Panie.Ja cały czas marzę o dziecku niestety mój partner nie:(Uważa,że jesteśmy jeszcze młodzi,że powinniśmy podróżować i dorabiać się....może i ma racje...ale cały czas czuje pragnienie bycia matką,ta świadomość jest ze mna od jakiegos poł roku.Powiedzcie proszę jakim ciąża jest uczuciem,czy mały człowiek daje o sobie znać.Jak się wtedy czułyście czy może teraz czujecie pisze do pań,które teraz są w ciąży.Jakie są wrażenia po porodzie?

Gość pikoo
może powinnaś gdzieś to zgłosić...

ja jestem w 9 tyg i nadal nie moglam uwierzyc dopoki nie bylam na usg zobaczylam raczki nozki serduszko to jest cudowne uczucie az sie poryczalam ze szczescia .. powinnas porozmawiac z partnerem powiedziec co czujesz ze za jakis czas chcialabys sie starac o dziecko

Gość pytjnik 102
to musi być cudowne uczucie,czuć jak maleństwo w tobie rośnioe aż ci zazdroszczę

:) wiesz oprocz tego ze mialam mdlosci caly dzien nie moglam sie az tak bardzo cieszyc ;] teraz mi na szczescie przechodza ale nie oddalabym tego za nic

a wiesz co ci powiem? mój też twierdził zę jesteśmy za młodzi, ze mamy czas itp. ale jak poznał moją siostrzenicę która ma teraz 2 latka, a potem pojawił się bratanek to zwariował na ich punkcie:D stwierdził ze w noc poślubną będziemy broić dzidziusia:D moze zapros do siebie jakąs koleżankę która juz się bobasa dorobiła, może i jemu się spodoba;)

Gość bajjka
ja przechodziłam gehennę całe 8 miesięcy (tylko 1 szy ms był okej) to ostanego dnia!! męczyłam sie straszliwie i caly czas drzaam czy dziecko bydzie zdrowe ale jest okej ciązę jednak wspominam okropnie

dodam ze ja chcialam dziecko po slubie i po studiach zostal mi rok ale jak moj widzial ze w mojej pracy jak przychodzil po mnie jak ja sie ciesze z tych dzieci a pracowalam w złobku i zobaczyl te malenstwa to powiedzial ze nie ma bata ze on chce teraz i juz .. wiedzial jak mnie podejsc :)

Gość pytjnik 102
większość naszych znajomych już ma potomstwo.Wiesz nie chcę go źle oceni9ać-bo jest dorbym człowiekiem,ale może zmienimy samochód albo wyemontujemy łazienkę,a jak pytam czy chciałby mieć dziecko to mówi,e jeszcze do tego chyba nie dojrzał.Mam siostrzeńca,który ma 5 lat.,najbliższa przyjaciółka ma córcie która ma 3.A roku 2008 cała praktycznie reszta moich znajomych urodziła dzieci....a co córcie a to syeczka a to Nikoolcia a to Kubuś.On ja widzi małe dzieci bardzo chętnie się z nimi bawi.Z siostreńcem moim chodzi na latawce a z córką kumpeli kaczki na jaziorze puszczał.Ogółnie to lubi dieci....

Gość pytjnik 102
sorki za te literówki:)

to piekne uczucie. szczegolnie gdy widzisz na monitorze pierwszy raz jak takie 5centymetrowe malenstwo fika koziolki a ty jeszcze tego nie czujesz. pozniej jak zaczynasz czuc pierwsze ruchy, pierwsze kopniecia, slabsze mocniejsze, pierwsze przeciaganie gdy maluch jest juz troche wiekszy. zdarza sie juz ze jego ruchy sa tak silne ze az bolesne, ale nie wyobrazam sobie tego gdyby mialo przestac kopac. juz teraz martwie sie, gdy za dlugo nie daje znac o sobie, czy jest mu tam dobrze, do kogo bedzie podobny... jeszcze nie pojawil sie na swiecie a ja juz tak mocno kocham to malenstwo. nie wyobrazam sobie zycia bez mojego synka i z niecierpliwoscia czekam jego narodzin :)

kochana poczułas instynkt macierzynski,samo z siebie to nie przejdzie:) jestes gotowa na dzidzię i tyle,a te wszystkie rzeczy materialne będa do zdobycia w pózniejszym terminie,dziecko to nie koniec swiata przeciez co do ciązy to rzeczywiście są babki,które przechodza ją cięzko,ale dla wiekszości jest to cudowny stan,nie ma nic piekniejszego niz móc poczuc kopniaczki od środka a poród? wiadomo,do przyjemnosci nie nalezy ale za to pierwsze spotkanie z malenkim lokatorem twojego brzuszka wzruszające nie do opisania