Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kattie

TETRALYSAL-- ile może trwać WYSYP?

Polecane posty

Hej, od tygodnia zazywam antybiotyk tetralysal 2x 1 tabletka dziennie. Czy mieliście początkowo wiekszy wysyp pryszczy po nim? a jeśli tak to ile to trwało? bedę wdzieczna za odpowiedzi :(

Hej :) Ja brałam Tetralysal pół roku, nie stwierdziłam ani w trakcie ani teraz (pół roku po kuracji) większego wysypu :) w zasadzie jak mi teraz coś wyskoczy to jedynie przed okresem :)

Po miesiącu na pewno nie ale wraz z Tetralysalem używałam jakiegoś żelu (nazwy nie pamiętam bo to było w maju), który ma bardzo wysuszał twarz, piekło, była czerwona ale po 2 tyg. używania było lepiej :) I od połowy drugiego miesiąca było coraz lepiej :)

a czy po isotexinie nie miałaś wysypu? i jak na Ciebie dzialał? bo wedlug mnie jest dośc mocny

Ja biorę Tetralysal ( + zewnętrznie Differin) od czerwca, cały czas 300mg, największy wysyp był do około 2. miesiąca stosowania. Po tym czasie stopniowo wychodziło coraz mniej, od 3-4 miesięcy wychodzi 1-2 pryszcze raz w miesiącu. Od tygodnia zażywam Tetralysal co drugi dzień, jeśli nic już nie będzie wychodzić, koniec z antybiotykiem.

Gość Zalamana++!

Dla walczacych z tradzikiem. Nigdy nie mialam problemu z tradzikiem ale z powodu stresu dostalam tradzik doroslych na szczece i brodzie. Dermatolog przepisala mi Tetrasyl 300 mg 16 szt., 150 mg 16 szt i 150 mg co drugi dzien. Oprocz tego masci do smarowania. Tetrasyl nic nie pomógł a wrecz nasilił tradzik. To nawet nie byly zwykle pryszcze tylko gule pod skora, ktorych nie mozna bylo wycisnac bo nic nie wychodzilo. Przy probach wyciskania uszkodzala sie skora przez co mialam na twarzy rany i swiadomosc wstydu przez okropna buzie.  Przy 2 opakowaniu po 12 tabletkach zrezygnowalam liczac, ze samo przejdzie. Juz wole tylko smarowac i nie miec tych gul. Ten antybiotyk jest stary, moim zdanie nieskuteczny i nie wiem dlaczego dermatolodzy go przepisuja.