Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdasfa3004

ciąża-kodeks pracy-pomocy

Polecane posty

Gość magdasfa3004

Mam umowę o pracę do końca stycznia tego roku. Dzisiaj się dowiedziałam , że jestem w ciąży. Czy pracodawca może mnie zwolnić? Nie przedłużyć mi umowy? Błagam pomóżcie- jestem załamana

Gość magdasfa3004
A nie jest to tak, że musiałabym być w 3 m-c ciąży , zeby nie mieli prawa mnie zwolinic? ja według obliczen jestem prawdopodobnie w 5 tygodniu

Gość magdasfa3004
Prawdopodobnie to 5 tydzień. Ta umowa była na rok czasu. Od 28 lutego 2008 - 28 lutego 2009r. Byłaby to 4 umowa (licząc z umowa na okre próbny). Wydaje mi sie , ze ta umowa ppwinna byc na stałe. Ale po ostatnim starciu z kierownikiem , boję się ,że może mi nie przedłużyć umowy.

Gość magdasfa3004
Jestem załamana. Tak długo się staraliśmy z mężem ( ponad roku czasu) , a teraz zamiast się cieszyć , to płacze, bo nie iwem co mnie czeka. Najgorsze jest to , że ostatnio odmówiłam kierownikowi wyjazdu na szkolenie ( miałam w tym czasie egzaminy). Boję się, że ta sytuacja sie na mnie odbije i nie ze chcą mi przedłużyc umowy. Zycie jest niesprawiedliwe :(

Gość fankaaaaaaaaaaaaaaaaa
proponuje zadzwonic do najblizszego urzedu pracy do prawnika, ktory bezplatnie udziela porad. Na stronach w necie na pewno znajdziesz numer.

Gość no to chyba bedzie tak
a tak wogóle to po pierwsze POWINNAS MIEC JUZ UMOWE NA CZAS NIEOKRESLONY!! jezeli nie było przerwy w zatrudnieniu dłuzszej niz miesiac (chyba miesiac) to 3 z kolei umowa podpisana na czas okreslony Z MOCY PRAWA staje sie umowa na czas nieokreslony!! wiec jezeli pracodawca nei bedzie chciał przedłuzyc z Tobą umowy to mu powiedz ze jest taka syt, ze to jest umowa powinna byc na czas nieokreslony i jezeli nadal chce Cie zwolnic, to niech podaje przyczyne wypowiedzenia. no a co do ciazy to po 3 miesiacu jestes chroniona , do 3 lepiej sie wiec nie wychylac :)