Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxxMajowaPannaxxx

Czy miałyście takie coś?

Polecane posty

Gość xxxMajowaPannaxxx

Wstając gwałtownie odczuwam skurcz w podbrzuszu czy to normalne?Jestem w 14tc

Gość pppatka
ja mam czasem też takie skurcze- 13 tc

Gość xxxMajowaPannaxxx
Ale masz takie odczucia tylko przy gwałtownym wstawaniu? :)

Gość ja tez tak mam a jestem w
11 tygodniu. Po prostu trzeba ostroznie wstawac i juz :)

Gość pppatka
przy gwałtownym wstawaniu albo szybkim przeciąganiu się:D

Gość xxxMajowaPannaxxx
:) A jak się ogólnie czujecie?

ja dobrze :) Dzis jest pierwszy dzien kiedy nie czuje mdlosci i jestem ciagle glodna :) Ale co wieczor meczy mnie zgaga...ktorej przed ciaza w ogole nie znalam i nawet nie wiedziala dokladnie co to jest... A jak u was?:)

Gość xxxMajowaPannaxxx
Mi wymioty przeszły jakieś 2 tyg temu i dziś wróciły :( Mam nadzieję że nie na długo.Zgaga też mnie dopada-niestety :( Noi nocne chodzenie do wc ...:P Pozatym wszystko ok ja tez tak mam a jestem w miałas juz usg?

Ja mialam juz 2 usg: pierwsze w 7 tygdoniu na wlasne zyczenie (chcialam zobaczyc czy bije serduczko), a drugie w ostatni wtorek. Na pierwszym usg moj maluszek mial 7 mm i bylo widac tylko "fasolke" z bijacym serduszkiem :), a na drugim juz mini malego czlowieczka, ktory mial juz 3,18 cm, raczki i nozki, ktorymi juz rusza :D (szkoda, ze jeszcze tego nie czuje) i oczywiscie bijace serduszko :D Normalnie tak sie cieszylismy, ze az lezki nam sie w cozach zakrecily :) A ty mialas juz usg?

Gość lkjhkl
ja też od czasu do czasu czuje taki "skurcz, ale nie centralnie pośrodku podbrzusza tylko lekko z boku, ale to właśnie najczesciej jak sie przeciagam, bo wstaje z łózka ostrożnie.

Gość czerwoweczka
ja mam takie skurcze, a poza tym mialam skurcze macicy w nocy i rano zanim wstalam. Ale na to biore leki Zgaga owszem jest, ale nie po wszystkich pokarmach jakie jem, poza tym okropne bole krzyza i stawowo biodrowych 19tc

Gość xxxMajowaPannaxxx
Pierwsze miałam w 8 tc-poza małą fasolka i biciem serduszka nic nie było widac.Drugie usg miałam robione wczoraj :) Dzidzius ma już 6,5 cm :) Rusza rączkami i nóżkami :) Wkładał sobie paluszka do buzi :) Ruchów narazie nie możemy odczuc -wody płodowe tłumią ruchy malucha na tyle skutecznie, że ty nic się nie czuje. :) Na kiedy masz termin ?

No wlasnie, ja z ta zgaga zauwazylam, ze chyba najbardziej to mam po takich tlusciejszych potrawach typu spaghetti albo po miesie...

Ale super! I paluszka wkladal do buzi!! Szok, nie:) Taki malenki czlowieczek :) No, szkoda, ze jeszcze nie czujemy ruchow. Ja juz nie moge sie doczekac, zeby maluch mi dawal kopniaczki od srodka ;), i zeby wiedziala, ze dobrze sie rozwija. Mam termin na 10 sierpnia, jeszcze tyyyyyyle musze czekac...:)

Gość xxxMajowaPannaxxx
Ja po słonym i tłutstym...chyba :P Tak mi się wydaje

Gość lkjhkl
u mnie juz 12 tg, 27 stycznia mam kolejna wizyte, nie moge sie juz doczekac, pierwsze usg miałam w 9 tg, widziałam, główke tłów serduszko i malenkie wyrastajace juz nózki i raczki. wtedy dziecko miało 2,5 cm ciekawe ile teraz ma :)

Gość xxxMajowaPannaxxx
Ja mam 23.07 :) tak wynikło z wczorajszego usg

Gość lkjhkl
mnie nie meczyly mdłości ani zgaga, ale nie mówie hop bo jeszcze moze to przyjsc, ja mam termin na 1 sierpnia

Gość xxxMajowaPannaxxx
Mój lekarz nie mógł zbadac serduszka maleństwu bo się obracał i kręcił...:) Chciałabym poczuc juz te kopniaki...:)

Gość xxxMajowaPannaxxx
lkjhkl Masz szczęcie :) Chyba cię juz ominęło najgorsze :P

A jak sobie radzicie dziewczyny z ta zgaga, bo u mnie nic nie dziala...Niby powinno sie zjesc kawalek suchego chleba, ale u mnie to sie w ogole nie sprawdza. Jest w ogole na to jakis sposob? lkjhkl - moze juz nie bedziesz miala, bo nie wszystke dziewczyny tak maja. :)

Gość xxxMajowaPannaxxx
Tez bym chciała wiedziec co z tą zgagą....

Gość xxxMajowaPannaxxx
Słyszałam kiedyś że mięta pomaga...ale nie wiem czy to prawda bo nie próbowałam :P

Gość lkjhkl
podobno w ciazy powinno sie unikac miety.

Gość xxxMajowaPannaxxx
Tego nie wiem ...Ale najlepiej lekarza zapytac

Gość czerwoweczka
ja stosowalam 'babcine' sposoby, czyli sode, ale wtedy, kiedy juz nie dalam rady wytrzymac

A jak sie stosuje sode?

Gość jezeli
zmien fryzure i to jak najszabciej.co do makijazu idz do kosmetyczki na makijaz (albo do sephory) i na pewno Ci tam powiedza jak sie masz malowac

Gość lkjhkl
ja miałam straszne bóle żoładka kilka razy, ale wtedy brałam łyżeczke cukru nasączonego mikstura z orzecha włoskiego i spirytusu. nie wiecej. wiaqdomo jak z alkoholem w ciazy :O bałam się brać leków, zwłaszcza ze na wiekszosci ulotek jest napisane ze nie powinno sie ich przyjmowac w ciazy, wiec wolałam juz tą łyżeczke cukru i tej mikstury, pomagało. stosowałam to może z 2 razy w odstepach kilku dniowych , wiecej nie chciałam poic dziecka spirytusem :)

Gość xxxMajowaPannaxxx
Najlepszym Sposobem jest chyba uważanie na to co się je....Ale w naszym stanie ciężko opanowac ochotę na coś :P