Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tesagig

Opoznienie miesiaczki z powodu przeziebienia??

Polecane posty

Gość tesagig

We wtorek powinna zaczac sie moja miesiaczka (jak zwykle 28 dnia cyklu). Do dzis nie czuje zadnych objawow zblizajacego sie krwawienia (zwykle dzien wczesniej odczuwam pobolewanie, \"ciagniecie\" w dole brzucha). Od 2-3 dni jestem przeziebiona, mam podwyzszona temperature. Prawdopodobienstwo zajscia w ciaze jest :( Zastanawiam sie, czy to przeziebienie moze byc powodem spozniania sie okresu? Z tego co wiem, druga faza cyklu, tzn. od owulacji do okresu jest stala, trwa te 14 dni. Owulacja byla raczej w terminie (odczuwam ja bardzo wyraznie, mam wtedy bole jajnika). Podsumowujac, jesli owulacja byla w terminie, a czas od owulacji do miesiaczki jest (teoretycznie) staly, to czy moje aktualne przeziebienie moze miec wplyw na opoznienie samego krwawienia i wydluzenie drugiej fazy cyklu? Czy raczej... mam zaczac sie bac?

Gość Karolina Piotrowska
Myślę, że to przeziębienie. Sama miałam tak kilka razy, że miesiączka mi się opóźniła, gdy byłam przeziębiona:)

Gość tesagig
Mam nadzieje, ze masz racje, bo mnie troche nosi z nerwow. Zrobialbym dla swietego spokoju test, ale dzisiaj jest chyba kulminacyjny dzien przeziebienia i nie mam sily nawet kiwnac palcem, a co dopiero isc do apteki. Z tego co czytam wiele osob wmawia sobie przy takim opoznieniu objawy ciazy, ja staram sie "wczuc" w moj brzuch i wmawiam sobie objawy zblizajacego sie okresu :D