Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emkacf

świąd pochwy NIE CHCE MÓWIĆ RODZICOM CO ROBIĆ??

Polecane posty

Gość trusaweczki ze śmietaną
Obajwy.. no swędzenie, zwylke w okolicach okresu, ale ostatnio utrzymuje sie dość długo, bo już drugi tydzień, dlatego zastanawiam się jak to zwalczyć

Gość lalunia;D
też miałam taki problem gdy byłam w Twoim wieku i też nie chciałam o tym mówić rodzicom, do czasu... Męczyłam się tak pół roku i żałuje bo nie mogę się wyleczyć z tego okropieństwa od trzech lat!!!! Jeżeli nie chcesz mówić rodzicom idź sama do gina bo i tak prędzej czy później będziesz musiała coś zrobić. A naprawdę lepiej wcześniej.

Gość Jarek na Prezydenta
świąd pochwy (grzybica) może to być efekt wcześniejszego leczenia antybiotykami (bez osłony) - należy przywrócić dobrą florę bakteryjną przyjmując probiotyki codziennie od 1 - 3 tygodni - ulgę przynosi smarowanie pochwy kefirem naturalnym - wizyta u ginekologa, Clotrimazol

Gość serowaKarykatura
strasznie dlugo juz sie z tym meczysz ... maja racje musisz odbudowac swoja naturalna flore bakteryujna, . lubisz jogurty owocowe?? pij i jedz jak najwiecej przetworów melecnych jogurt kefir,;] nie martw sie , musisz przełamac wstyd, poznie bedzie z gorki, chyba ze chcesz skorzystac z leków a nie domowych sposobów?

Gość lolalolalolka
a jakie sa te nie domowe sposoby????

Gość serowaKarykatura
mialam na mysli leki bez recepty, takie dosyc tanie dostepne,sa roznego rodzaju leki bez trecepty ktore pomoga ale tylko jesli nie jest to juz cos powazniejszego, sa globulki,masci, teraz nawet żele ktore sie aplikuje do wewnatrz pochwy

Gość truskaweczki ze śmietaną
własnie ja pytałam o takie żele czy maści do wewnątrz pochwy! Możesz podać przykłady? bo chciałabym wejść do apteki i konkretnie o cos poprosić zamiast sie wypytywać głuio ;/

Gość lindorka999
jest masc clotrimazolum, zel dopochwowy abiofem i masa globulek.

Gość spoko gienka
na sekret mnicha najlepsze mydlo

Gość zrób tak
1.maść i globulki jw. jak radzą dojrzałe kobiety 2.kilka razy dziennie podmywanie się ciepłą wodą , mydłem szarym i hartowanie zimną wodą. 3. nasiadówki w letnim wywarze z kory dębu 4. w jedzeniu czosnek i kefir, no i szereg innych warunków. Szczegóły znajdziesz pod linkiem: www.vademecum.zdrowia.prv.pl 5.oczyszczanie organizmu terapią Gersona. Poszukaj w necie film edukacyjny pod tym hasłem 6. pozytywnie nastrajaj się, "olej" chorobę 7. jeśli to nie pomoże, to wal do gina lub lekarza rodzinnego, bo być może potrzebny będzie wymaz z pochwy na posiew i antybiogram. Idź do apteki i spytaj farmaceutkę o środki i sprzęt do ew. irygacji pochwy, tam nie musisz się rozbierać. Powodzenia

Gość serowaKarykatura
oj ja nie ufam kefirom i innym takim czosnkom;] ja zastosowałam w sytuacji awaryjnej zelu w takich ampułkach , abiofem, daje odpowiednie ph skory , bardzo fajne, byłam na konferencji i cos mnie tam zaczeło swedziec i takie nieprzyjemne, wiec poszłam do apteki i dwie dawki i odrazu ulga i po sprawie , infekcja nierozwinela sie dalej :D

Gość lindorka999
irygacji nie polecam, niszczy dobre bakterie, a to stwarza warunki do infekcji. trzeba "naprawic" i tak juz zachwiane przez infekcje srodowisko pochwy.

Gość serowaKarykatura
co to jest irygacja?? tak sobie wymysliłam co do infekcji tomusi byc tez odpowiednia bielizna, moze nam nie grozą upały ale jak jest cieplo a mamy jakas infekcje to warto nisic bawelniana bielzine a nie sringi

lindorka, a jakie globulki? wszystko na raz trzeba stosować zeby zadziałało? znaczy ten żel, maść i globulki? to chyba niezła męka...

Gość lindorka999
irygacja to powiedzialabym takie umycie pochwy od wewnatrz;) generalnie ztego co wiem to lekarze raczej nie polecaja takich metod. a bielizna bawelniana wskazana jak najbarzdiej.

Gość lindorka999
nie truskaweczka, nie trezba wszytskiego na raz, chocilo mi tylko o to, zeby pokazac, ze jest bardzo duzo roznych srodkow. zalezy tez co dolega. np moze wystraczyc tylko masc lub tylko abiofem.

Gość kotkMigotka
ja tez słyszałam ze raczej tej irygacji sie nie poleca ze flora bakteryjna tam jest i "nie wolno jej zmyc" ;] masci tez bym nie użyła bo to tluste i woggole... a ten abiofem sie wchłania nie?

Gość mozekiedys
lindorka stosowalas ten abiofem? jeny mi zycie uratował, jestem zachwycoona poporstu :Dwyjechałam z męzem n miesiac midowy" na 2 tyg i cos mnie dorwało oczywiscie nie wiem po czym moze przez te bruden stacje benzynowe i zaraz po pierwszych objawach poleciałam do apteki zeby niemiec zmarnowanego urlopu bo przeciez te swedzenia to koszmar, i babka wlasnie polecila ten zel 2 dni i po sprawie, mozna cieszyc sie zyciem :D

Gość wasabi
Od około 3 miesięcy mam ten problem (jak w temacie) byłam u lekarza, brałam juz na to kilka rzeczy gynalgin, metronidazol, clotrimazol jest na porządku dziennym, teraz stosuje system irygacji tantum rosa oraz masc macmiror complex dopochwowo. Co dalej? lekarz jest wogole niewzruszony sytuacją, a ja się boję ze to juz mi w chorobę przewlekłą się przerodziło. Czy ktos mial podobną sytyuację? Co robić?

wasabi a ile to juz trwa ze uwazasz ze zrobilo sie przewlekle?>mozesz byc poprostu wrazliwa na te bakterie, kazdy organizm jest inny

Gość lindorka999
no faktycznie szybko dziala ten zel, ale mam nadzieje, ze jak wrocilas to powtorzylas kuracje? bo dwa dni to troche krotko mimo, ze objawy przeszly, chociaz to zrozumiale, bylas na miesiacu midodowym, co innego mialas w glowie;)

Gość lindorka999
mysle, ze powinnas zmienic lekarza. robilas posiew z pochwy, zeby sprawdzic jakie to bakterie?

Gość truskaweczki ze smietaną
dziewczyny, kupiłam sobie ten abiofem, duzo osób go poleca z tego co w necie wyczytałam, jeszcze się pani w aptece poradziłam w końcu, teraz czekam na efekty :)

Gość żaba bez nogi
wasabi, jesli to grzybica, to z pewnością jest to przewlekła choroba, niektórzy męczą nie nawet pare lat, wiec trzy miesiące to jest jeszcze nic......

Gość mozekiedys
lindorka po 2 dniach odczulam ukge przestałam sie czuc tak niestrasznie niekomfortowo , pozniej ylo konczylam kuracje calosc trwala jakies 5 dni i naprawde niebylo juz zadnych oznak infekcji

Gość lindorka999
no to faktycznie na prawde pomoglo, chociaz czasem warto odwiedzic ginekologa, zeby zerknal czy, aby na pewno wszystko jest ok.

Gość lindorka999
truskaweczka, no to i my czekamy czy ci pomoze;)

Gość pijany arbuz
tak napisz jak Ci idzie, tam jenda dziewczyna pisała ze zaczelo jej przechodzic po dwoch dniach na[pisz czy Tobie tez? i czy polecasz ten lek

dzisiaj drugi trzeci raz dopiero zastosuje wieczorem, w sumie to moge powiedzieć ze swędzenie troche sie zmniejszyło ale jeszcze nie ustapiło do końca. w zasadzie nawet sie nie dziwie, bo przecież to dopiero dwa dni a kuracja trwa siedem :)

Gość żaba bez nogi
no ja nawet nie łudziłabym się, że minie po dwóch dniach. wogóle nie jestem przekonana, czy te wszystkie środki są w stanie wyleczyć infekcje w tak którtkim czasie na jaki mają przewidzianą kurację....