Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak byście się zachowały

głupia sprawa

Polecane posty

jakiś czas temu rozstałam się z facetem i teraz jestem sama. moja przyjaciółka właśnie znalazła sobie kogoś nowego i znowu jest zakochana po uszy. nie widzi, że facet bawi się nią i nie traktuje jej poważnie, bo jest zbyt zaślepiona. wyraziłam delikatnie swoją opinię na ten temat, a ona ni z gruchy ni z pietruchy wydarła się na mnie, że jestem zgorzkniała, bo nie mam faceta, nikt mnie nie chce i w ogóle. jest mi strasznie przykro teraz. czy też uważacie, że przegrałam życie, bo nie mam faceta? :(

Gość lilou
Jasne, że nie. Ale to zależy też od charakteru twojego i przyjaciółki. Możliwe, że wydaje jej się, że nie chcesz, aby ona była szczęśliwa ze swoim chłopakiem, bo sama go nie masz i próbujesz jej uprzykrzyć życie. Musisz z nią szczerze porozmawiać i powiedzieć, co czujesz. :)

niech ktoś coś powie, proszę...

ona teraz nie chce gadac ze mną, bo uważa że jestem wredna, złośliwa, zazdrosna... chcę dla niej dobrze, z 1000 razy jej to powiedziałam już... zapytałam się jej tylko, czy nie podejmuje za szybko decyzji (zna go krótko, a już planuje z nim całe życie), a ona już z wielką awanturą do mnie wyskoczyła...

Gość white...apple...
ciężka sprawa... bo jeśli Twoja przyjaciółka jest tak zakochana jak piszesz, to jej niczym nie przemówisz, a fakt że jesteś po rozstaniu będzie tym bardziej dla niej argumentem, że jesteś zła że jej się udało a Tobie nie i zazdrosna, stąd jej słowa. zostaw tą sprawę, sama przejrzy na oczy z kim się związała. jeśli będziesz drążyć ten temat, tylko popsujesz wasze stosunki. a że jej już powiedziałaś co o jej związku myślisz, to masz czyste sumienie, przyjaciółka nie będzie mogła mieć później pretensji. pozdrawiam

Do autorki-ja bym sie na twoim miejscu nie przejmowala...to takie glupie, ze jak dziewczyna nie ma faceta to nikt jej nie chce itd...a moze po prostu sie takiej dziewczynie nikt nie podoba. Co do twojej sytuacji...coz takie przyjaciolki sie zdarzaja ...na twoim miejscu bym sie nie przejmowala...jest zaslepiona swoim nowym chlopakiem...nie wie co mowi...chiociaz z drugiej strony bym sie powaznie zastanowila nad wasza przyjaznia jesli on potrafi powiedziec w ten sposob do ciebie...moja rada nie mow juz nic wiecej na temat jej zwiazku...udawaj ze nic nie widzisz ze on sie bawi nia itd...jesli to jest prawda to pozniej bedziesz mogla powiedziec...a nie mowilam...!!! hehe

Gość white...apple...
to nie rozmawiaj z nią na ten temat. po co Ci to? jej sprawa z kim żyje, a planowanie z kimś życia a zrobienie tego to dwie różne rzeczy. każdy tak mówi na początku :P

łatwo mówic: nie rozmawiaj z nią. jej jedynym celem życiowym jest znalezienie męża i urodzenie mu gromadki dzieci. ona uważa, że to już najwyższy czas i nie chce czekac na nic... wiem, że takie gadanie jest głupie, ale mnie to zabolało. naprawdę nie mam teraz ochoty wiązac się z nikim, ale jej to chyba nie obchodzi. ma faceta i uważa się przez to za lepszą. dla mnie to nie jest normalne, dlatego ciekawa byłam, co inni o tym myślą. po tym jak się na mnie wydarła, to naprawdę poczułam się gorsza :O

Gość siksa12
poczułaś się gorsza ? To śmieszne . Nie przejmuj się koleżanką , jest zakochana i tylko on jest teraz dla niej ważny . Nie powinno Cię to obchodzić jakie plany ma ta koleżanka wobec swojego chłopaka , niech je realizuje . Jak się sparzy , wtedy do Ciebie przyjdzie i na pewno Cię przeprosi i poprosi o jakąś radę , teraz twoich rad na pewno nie potrzebuje .

dlaczego twierdzisz że nie powinno mnie obchodzic to, że moja przyjaciółka robi głupoty? chyba przyjaciele są od tego, żeby upilnowac, kiedy trzeba...