Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość slow

jak ustalic menu na wesele

Polecane posty

a moze podasz mi przykladowe menu na 120 osob. wolalabym zeby byly bardziej standardowe potrawy. chcialabym zeby jedzenia bylo pod dostatkiem. mamy wlasna kucharke a nie od osoby wiec my o wszystkim decydujemy ale bardzo nie wiemy co podac. bede wdzieczna za pomoc

Gość te verde unplugged.
Jako wegetarianka napisze w obronie swoich: zainteresuj sie, czy nie masz wsrod gosci kogos wege, i jesli masz, zorganizuj mu alternatywe dla miesnych dan. Na ostatnim polskim weselu bylam glodna, a nawet barszczyk pozno w nocy mial uszka z miesem.

Gość yueuyu
też jestem wegetarianka i na weselach zwykle kompletnie nic nie jem, poza owocami i sałatką- a i to nie zawsze, bo czasami nawet bezmięsnej sałatki nie uświadczysz.. poza tym 6 dań i każde mięso? kurczak, kotlet, gulasz itd- no ile mięsa można zjeść w trakcie jednej imprezy? poza tym tradycja tradycją, ale skoro jest tyle dań, to mozna by oprócz nieśmiertelnego rosołu i kotleta wybrać też coś innego, a nie takie dania, które przeciętny Polak je 2x na tydzień. nuda. a ostatnio byłam na małym weselu w restauracji- każdy sam wybierał sobie menu przed imprezą- i wiecie co?- na 50 osób chyba z jedna osoba jadła rosół i schabowego

Gość kotleciara rosołowa
go to dziwnebo na każdym weselu na którym byłam a nie było rosołu i schabowego każdy o nim marzył a ty skoro lubisz jeść trawe powinnaś ją zabierać ze sobą w torebce

Gość gość
gość wczoraj Nawet nie kliknę w ten spamerski link, kretynie reklamowy.

Gość gość
" na każdym weselu na którym byłam a nie było rosołu i schabowego każdy o nim marzył " Współczuję ograniczenia kulinarnego. Są dziesiątki tysięcy dań, ale zacofany kretyn zna tylko dwa...

Gość gość
Zachowaj troszeczkę kultury! nikt tu zacofany jest ale jeszcze 5 lat temu rosół i schabowy królowały na większości stołów..ta moda kulinarna się zmieniła.Dla wielu wujków,ciotek,dziadków ta opcja jest obowiązkowa!!! fakt że w wielu domach króluje te menu w niedzielę i jest to danie "uroczyste niedzielne" nie każdy jada dania typu krewetki,czy ryby albo grzyby!

Gość gość
Jedzmy g00wno, miliony much nie mogą się mylić...

Gość ZrobSWOJslubPL
Jest kilka ważnych zasad, których należy się trzymać, żeby nie było gafy :) Przede wszystkim: - przynajmniej kilka potraw dla wegetarian - wybór potraw - przynajmniej zupy i drugiego dania - ilość - jeden ciepły posiłek na 3-4 godziny + zimne przystawki Ja bym jeszcze sugerował nie szaleć z wyszukanymi potrawami w rodzaju bażanta, gęsi, łososia czy szparagów. Bo koszt duży, a goście zazwyczaj w ogóle nie są przyzwyczajeni do takiej kuchni. Osobna sprawa to jak podać potrawy na stół. O tym napisaliśmy na blogu osobną notkę :)

Gość gość
Ja myślałam o takim menu weselny: http://www.zajazduhermanow.pl/menu. Zrobić taką kombinacje dan polskich z tego zestawu. Mam dosyć tradycyjną rodzinę, wieć mysle ze bedzie wszytskim smakowac.

Gość gość
ja stawiam na tradycyjną polską kuchnie, bo uważam, ze bez tego nie może być wesela, ale chcę też parę fajnych dań z warzyw na ciepło, bo będzie parę osób, które nie jedzą mięsa. A tort ślubny zamawiam sobie z bezami z tej cukierni z Katowic http://cukierniatortykatowice.pl. Moja kuzynka miala rok temu od nich tort weselny i był naprawdę dobry.

Gość gość
Polskie jedzenie trafi do największej liczby gości. Nie warto kombinować.

Gość gość
Ja nie miałam dużych problemów z ustaleniem menu weselnego. Swoje wesele zorganizowałam w restauracji www.dzikiewino.com.pl pod Łodzią. Sama wybierałam dania, które chciałam mieć na swoim weselu. Jedzenie tam przyrządzane jest przepyszne, więc nie miałam obaw o to że gościom coś nie będzie smakowało.