Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marlenkkaa92

Tabletki.

Polecane posty

Gość Marlenkkaa92

Witam, mam pytania. 1]Czy w publicznym gabinecie ginekologicznym lekarz bez problemu przepisze tabletki antykoncepcyjne? 2]Czy raczej wybrać się do prywatnego [ile taka wizyta kosztuje?] 3]Ile procent skuteczności dają tabletki + prezerwatywa [około]? 4]ostatnie pytanie;) Po której tabletce jest się już zabezpieczoną przed ciążą? Dodam, że mam skończone 16 lat a decyzja jest przemyślana, bo jestem z chłopakiem od 3lat więc proszę o ominięcie zbędnych komentarzy. z góry dziękuję za odpowiedź.

Gość grudka
Wszystko o działaniu tabletek masz na ulotkach do nich, albo w internecie - np. http://www.yasminelle.pl/good.php ad 1) powinien przepisać, chociaż o różnych przypadkach się słyszy. Prywatny też może mieć jakieś odchyły i nie chcieć. ad 2) 50-100 zl to tak przecietnie chyba, poszukaj na forum ad 3) sama pigułka daje prawie 100% pewności, sprawdź: http://pl.wikipedia.org/wiki/Antykoncepcja#Skuteczno.C5.9B.C4.87_metod_wed.C5.82ug_wska.C5.BAnika_Pearla ad 4) z ulotki Yasminelle: "Jeżeli pacjentka zacznie przyjmować Yasminelle w pierwszym dniu menstruacji, jest natychmiast chroniona przed ciążą." natychmiast - czyli po ok. 4 godzinach od zażycia, bo tyle trzeba czasu na wchlonęcie jej do organizmu. O wszystko pytaj ginekologa!

Gość Marlenkkaa92
Dzięki wielkie za odpowiedź i nieskrytykowanie mnie.

1) Oczywiście, że przepisze 2) Ja wolę prywatnie, bo w miejscu, w którym mieszkam na kasę chorych przyjmują tylko tzw. konowały. Zapłaciłam 70 zł za pierwszą wizytę (50 zł wizyta+20 zł USG dopochwowe). Po tygodniu poszłam znowu z wynikami badań krwi i kolejne 50 zł za wizytę. 3) Prezerwatywa w tym przypadku jest zbędna. 4) Już od pierwszej tabletki, o ile została wzięta w 1 dniu cyklu.

Gość bu..
Ostatnio jak byłam u ginekolożki to była kobieta z córką.. gdy cóeka weszla do rejestracji (waga, miara cisnienia) to ona nam (pacjentkom czekającym na wizytę) powiedziała że teraz taki wymóg żeby z dziećmi do gin. przychodzić. Strzsznie mnie to zdziwiło. Ktoś zapytał, a ile corka ma lat? Padła odpowiedż - 17-ście. Ciekawe, czy ta matka to wymysliła, czy może ma z corka grubszy problem..