Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dag12345

ile płacicie za prąd??

Polecane posty

ostatnio przyszedł nam ogromny rachunek za prąd 380 zl za 2 miesiące. Mieszkamy w domku rodzice na dole a my oddzielnie na górze(całkiem osobne mieszkanie z własną kuchnią). Fakt ,że komputer i telewizor chodzi ok 8 godzin dziennie, ale oprócz tego pralka Srednio co 3 dni, zmywarka też, piekarnik moze 5 godzin w ciągu tygodnia( wszystko klasa a) lodówka z zamrażarką klasa a, czajnik elektryczny ok 3 razy dziennie po 3 minuty około. poza tym jest jeszcze bojler, który chodzi 2 godziny w ciągu dnia, żarówki raczej energooszczędne. Rodzice za to piorą rzadziej, ale maja pralke i lodówkę o klasie c czy e(stary sprzęt), nie mają zmywarki, i nie grzeją boljerem. Nie wiem jak powinnam wyliczyc rachunek , jak go podzielic mniej więcej ( osobny licznik nie wchodzi w gre) Powiedzcie ile mniej więcej płacicie za prąd i przy jakich urządzeniach

Gość jagniątko
pralka klasa a co 3 dni, czajnik elektryczny kilka razy dziennie, komputer i telewizor pol dnia chodzi, kuchenka gazowa wiec nie licze, zarowki zwykle, 2 pokoje mam, lodowka nowa klasa A. rachunki srednio 50zl na miesiac

Nie dziwię Ci się - rachunek ok skoro bojler, czajnik elektryczny mnóstwo zżera !!! pralka.. itd.. Wyłączaj nawet te czerwone lampeczki jak wyłączysz tylko pilotem telewizor np czy wieżę, to też zżera! Pracowałam w Stoenie..

Gość pralka i lodowka klasa a
komp i tv pracuja czasami max 5h dziennie, a poza tym zmywarki brak, odkurzacza brak, czajnika elektrycznego brak, suszarki brak, boilera brak, jedynie zarowki normalne (ale slabe - max 60Wat i tylko przy biurku dziecka) i wychodzi ok 75zl miesiecznie.

Gość nie jestem małolatą
jak na dwie rodziny to nie jest zbyt dużo. Ja płacę po 370, 390, a mieszkamy sami, czajnika elektrycz. dawno nie używam bo to dużżżo prądu pożera. Też mam domek jednorodzinny. A płacić chyba powinniście pół na pół, zresztą to rzecz do dogadania między wami;))

dzięki za odpowiedzi:) Nie napisałam jezcze, że mam taryfę nocną , staram się prac i zmywarke włączac w tych godzinach, kiedy jest taniej, tak samo bojler chodzi o stałych porach w godzinach kiedy jest taryfa nocna. Teraz prąd podobno poszedł 10% w gorę więc wogóle będzie masakra.

Gość ze cooooo
pralka codziennie lodowka 2 komputery srednio po 8-10h dziennie 3 telewizory bojler 450 zloty na 2 miechy .

Gość 180 zl za miesiac

Gość 350 za dwa mies.

Gość jacobs
475co 2 miesiace- duży dom pelno sprzetu klasy A ,2 komputery telewizory zmywarka etc.Na dodatek ogrzewanie na gaz i to jest 750 zl przez caly rok zaliczkowo co miesiac.

Gość a to figa
ja mieszkam sama i place ok 80zl/miesiac z tym ze nie mam kuchenke elektryczna, nie mam piekarnika i dodatkowo jedno pomieszczenie (niewielka lazienke) mam ogrzewana elektrycznie.. poza tym mam podobne urzadzenia jak Ty. Nie da sie tego dokladnie obliczyc bez dodatkowego licznika ale mysle ze nie powinno Ci wyjsc wiecej niz mi. (w cieplejsze pory roku jak nie korzystam z ogrzewania elektrycznego to place ponizej 60zl/miesiac) Wazne tez jest czy macie licznik jedno czy 2 taryfowy...

Gość wwwinda
ok 80 zl

Gość kasiula ula
380 zł.-te 80 doszło odkąd mam laptopa( włączony całymi dniami) wcześniej było 300. :-( Wszystko mam na prąd-kuchenka,piekarnik,zmywarka chodzi średnio co 2 dni. Piorę co 2-4 dni. Zarówki energooszcz. w całym domu.

Gość w lecie to płacę
250/300 zł miesięcznie... ale niestety jest zima - za listopad/grudzień spodziewam się rachunku w granicach 1200 zł :( pieprzone ogrzewanie...............

kuzwa to mnie cyganią ja płace za ogrzewanie 1300zł rocznie + 1000zł za energie rocznie. pralka+tv+komp+lodówka+swiatlo+ i inne[ Zelazko. lokówka Żonki, pieczenie w piekarniku.