Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kafeteriaona2222

CIĄGŁE SPANIE MAM JUZ DOSC ...

Polecane posty

Gość kafeteriaona2222

niewiem co sie ze mna dzieje :(( ciagle spie wstaje szkoła przychodze i momentalnie do lozka ide wstaje ok 20.00 i zasypiam o 2.oo i tak juz conajmniej rok leci jestes zmeczona caly czas dzisiaj wstalam tez o 20.00 i czuje jak mnie juz spanie lapie..czy to normalne mam 18 lat i nic z zycia nie mam bo tylko spac spac..nie potrafie juz tego kontrolowac. mowie nie ale i tak poloze sie do lozka i momentalnie zasypiam

Gość gsdgrege
dorastasz i musisz mieć dużo snu !

jeśli deprecha odpada to możliwe ,że masz coś z tarczycą .... idź się zbadaj , często od tarczycy jest senność , nerwowość ....

Gość ...*
warto zgłosić się do lekarza ...jest przyczyna takiego stanu.

Gość kafeteriaona2222
uu to nieciekawie bo jestem starsznie zmeczona i do tego nerwowa na jakie moge isc badania ostatnio zrobilam badania krwi i wszystko ok.

ruch. zapisz się na aerobik albo zacznij biegać/skakać na skakance. jak poczujesz, że Cię bierze- ćwicz. i dobra dieta- dużo warzyw, ale tez trochę mięsa białego, twarogu... znajdź sobie zajęcia na popołudnie. weźmiesz się za coś konkretnego, to może Ci przejdzie

ja tez tak miałam w liceum! przychodziłam ze szkoły koło 14 i szłam spać,spałam do 18-20,wstawałam,myłam sie,jadłam cos,przygotowałam sie do szkoły na następny dzień i znów szłam spac...Mama wrzeszczała że nie skończe liceum bo ja zamiast sie uczyć to przesypiałam całe dnie :D ale jak widać(no może nie widać ;) ) zdałam,skończyłam szkołe i jest wszystko ok! Widac że masz poprostu większą potrzebę niż pozostali na sen! Tak więc nie martw sie,nie tylko ty tak masz! :)

do dziś uwielbiam spać :) choc juz nie mam potrzeby spania w dzień :) ale czasem sie zdrzemnę :)

w skrócie powiem tak ::: mało komputera i telewizora , dużo ruchu ale na świeżym powietrzu !!! Zdrowe odzywianie , koniecznie zrezygnuj z kawy , soków ze sklepiku i innych wynalazków - pij zieloną , melisę ( koncentracja , swieży umysł ) i soki z sokowirówki ( ale to w lato )

Gość ida02193
ja tak miałam w zeszłym roku szkolnym. przychodziłam ok 16 ze szkoły, kładłam sie do 18-20 i wstawałam, jadłam i szykowałam sie do szkoły na nastepny dzien. w tym roku juz tak nie robie chociaz nie raz mam ochote zeby sie sobie przespac...

Ich suche girl Melisa ma działanie uspokajające. Jeśli jest podatna na takie ziółka, to w ogóle padnie jak mucha:)

Gość kafeteriaona2222
no nie powiem ze moje odrzywianie jest dobre.. ale od jutra zapisuje sie na silownie zrobi sie cieplej to jakis ruch rower bieganie mam nadzieje ze bedzie ok i mam taka nadzieje ze to nie zadna choroba :(

Gość kafeteriaona2222
nie jem sniadan w szkole lece po zapiekanke przychodze ze szkoly slodkie obiad po 22.00 jedzenie i tez slodycze malo bialka

Gość kafeteriaona2222
hallo ?

śniadanie to podstawa. organizm nabiera energii, budzi sie, rozkręca do działania. białko jest ważne, to podstawowy budulec mięśni. nie tylko tych, które np. wprawiają w ruch kończyny; Twoje serce to mięsień. nie zaniedbuj tego! słodycze, jeśli lubisz, są ok, ale nie zamiast normalnego pożywnego posiłku. i ruch, ruch, ruch.

Gość kafeteriaona2222
to teraz silownia moze jakis basen .. a jak sie zrobi cieplej to jakies biegi rowert spacery.. myslicie ze to da rade ?

Gość cgdr
na pewno poprawisz swoja kondycje:) a jaka masz budowe ciała??

każdy ruch będzie dobry. jeśli nie ćwiczyłaś do tej pory, zacznij od siłowni i lekkich ćwiczeń i biegów/szybkich maszerów na bieżni. nie forsuj sie, ale ćwicz regularnie. jeśli będzie brało Cię na sen, zacznij skakać, nawet w domu. przez skakankę lub tak sobie, ale nie idź spać. przyzwyczajasz się do takiego trybu życia, przestawiasz zegar wewnętrzny i później organizm się domaga snu.

Gość nadmierna senność może być
objawem bardzo wielu chorób (najczęściej to objaw anemii,cukrzycy lub chorej tarczycy).Zbadaj koniecznie te rzeczy u lekarza!

Gość kafeteriaona2222
ciagle spotykam sie z ta cukrzyca :/ mialam choroby nerem i mialam aceton i tez cos zwiasku cukrzycy mialam ale gdzie ja mam isc na te badania

a skoro pisze, że robiła badania krwi i wszystko w porządku, to anemia odpada.

Gość kafeteriaona2222
cukrzyca tez raczej odpada Miała bardzo wysoki poziom cukru we krwi. Wystąpił u niej cukromocz. Często oddawali mocz, nawet w nocy. Odczuwałi wzmożone pragnienie. Schudli. Pojawiły się u nich ciała keatonowe w moczu i wydychanym powietrzu. Byli osłabieni Dokuczały im nunośc, wymioty oraz bóle głowy. Mieli infekcje grzybicze jamy ustnej oraz zewnętrznych narządów moczowych. *nie mam wysokiego poziomu we krwi wszystkie badania ok *mocz oddaje normalnie * nie schudlam jedynie z tego to jeste oslabiona

Gość no to moze cos nie tak masz
z tarczycą.

Gość spać mi ię chcee
Ja tez jestem ciągle śpiąca. Zrobiłam badania i okazało się, że mam żelazo na granicy normy. Lekarz przepisał mi żelazo w tabletkach, ale nie biore ich ze względu na skutki uboczne (zaparcia, a i tak mam do nich naturalna skłonność). Myślicie, że samą dietą pozbędę się anemii? Miałam też badana tarczycę, ale tylko na TSH. Wyniki w normie. Czy to na pewno oznacza, że jest z nią wszystko ok? Chciałam się jeszcze zapytać, czy zwykłe badanie poziomu cukru we krwi (nie to podwójne, w którym się mierzy poziom przed piodaniem glukozy i po podaniu, tylko normalne) jest w stanie jednoznacznie nam powiedzieć czy nie chorujemy na cukrzycę?

Gość no to moze cos nie tak masz
najlepiej jak poradzisz się lekarza bo nadmierna senność moze oznaczac bardzo rozne schorzenia.Moze byc po prostu tez objaw niezdrowego trybu zycia,braku ruchu itp.

Gość spać mi ię chcee
Autorko, a czy wiosną i latem jest lepiej? Może działa tak na Ciebie po prostu brak słońca?

dietą pozbędziesz się anemii, ale jeśli masz sklonności do anemii, musisz sie bardzo pilnować. jedz mięso białe, wątróbkę( z mięs wchłania się najwięcej), warzywa zielonolistne (kapusta, szpinak, brokuł, kalafior) i strączkowe, jajka(szczególnie żółtko).