Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madzia S.

Jak mialyscie CESARKE TO ZAKLADALI WAM CEWNIK po uspieniu czy na zywo???????????

Polecane posty

Gość Madzia S.

bolalo ? bo wydaje mi sie to krepujace jak przed znieczuleniem rozkladaja kobiecie nogi i pchaja rurke :O

nie usypiaja juz...:O ale zakladaja po podaniu znieczulenia. a ze krepujace?:O no coz, caly porod jest krepujacy, ale jak trzeba to trzeba...

Gość panienka z okienkiem
Mnie PRZED znieczuleniem. Położna mi zakładała. Nie bolało ale nie należało do najprzyjemniejszych. Poza tym nikt mnie nie usypiał. :p

a jak po zabiegu rozkladaja nogi aby zalozyc podklady poporodowe - to dopiero krepujace:Otym bardziej, gdy sama nie mozesz sie ruszyc:O

ja mialam cc w znieczuleniu ogolnym cewnik zalozyli mi jak juz spalam mam przeciwwskazania do znieczulenia zewnatrz oponowego wszystko mozna przezyc

Gość fiziak150
Też miałam cc w znieczuleniu ogólnym i nawet nie wiem kiedy mi ten cewnik założyli zatem pewnie po podaniu znieczulenia.

Gość cukrowwwa
mnie na żywca, ból rozpierajacy i okropny zakładali kilka razy bo niewiedzieli czy dobrze załozyli, ten ból do dzis pamietam, jakbym miała sie zesikac z siła wodospadu a nie moge!

Gość a jakbys rodziła naturalnie
to tez byłoby krępujące jakbys miała nogi rozkładać?? :o

Gość Madzia S.
problem w tym ze ja nie chce dzieci bo nie zamierzam przechodzic przez te wszystkie niedogodnosci zwiazane z ciaza i porod.Faceci powinni rodzic.Bog zle to wymyslil :O.

Gość fdfdfffgdds
skoro nie chcesz to po co zakladasz takie glupie topiki. ja tez nie chce i co z tego?

Gość fdfdfffgdds
zaadoptuj sobie dziecko, a jak facet nalega na dzieciaka wlasnego to konij go w tylek. proste. zycie ejst proste po co sobie go komplikowac. nie chcesz miec dzieci ok, nikt cie do tego nie zmusza.

Gość a mnie
założono przed znieczuleniem, położna na sali porodowej

Gość Madzia S.
Mialam faceta i powtarzalam mu ze nie chce dzieci ze adoptujemy :D ale on nie chcial.ale jak sobie pomysle ile trzeba warunkow spelnic zeby zaadoptowac dziecko to sie odechciewa wszystkiego :O

Gość fdfdfffgdds
to na drugi raz szukaj faceta, ktory TEZ nie chce miec dzieci. nie ma co wchodzic w zwiazek z kims kto chce bo predzej czy pozniej to sie i tak rozpadnie :) ja tam nie chce dziecka, mi to do szczescia niepotrzebne, ani wlasne ani adoptowane. pozdrawiam ciebie.

Gość Madzia S.
ale wlasnie biorac pod uwage te wszystkie obrzydliwosci zwiazane z ciaza i zwlaszcza rodzeniem to mam wstret i nie chce dzieci.Moze,kiedys w daleiej przyszlosci zachce mi sie dziecka i jesli bede w zwiazku to chcialabym zeby ta druga polowka tez nie chciala teraz dziecka ale MOZE KIEDYS TAM,i to tez nie na 100% :P.Pozdrawiam Cie.

Ja miałam zakładany przed znieczuleniem. Zostałam posmarowana żelem by nie bolało.Nie bolało ale czułam jak mi położna wpycha rurkę :) Człowiek jest wstanie wsyzstko przetrwać.

Gość ewelao
Ja miałam zakładany cewnik przed znieczuleniem.A miałam ogólne i cesarkę z przymusu i w pośpiechu.Bolec nie bolało ale przyjemne nie było.

Gość tez mialam cewnik
w Polsce mialam przed znieczuleniem a w Anglii po po jest o wiele lepiej :)

ja wiem ze u nas w szpitalu zakladaja cewnik na 100% przed znieczuleniem mi zalozyli cewnik po porodzie sn, bo pecherz niby nie chcial sie oproznic , nie powiem ze mile uczucie :-o to samo wyciaganie, na szczescie ja mialam zalozony doslownie na pol minuty, tak zeby oproznic wszystko i wyciagniety