Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bochenka 28

Zasypia podczas karmienia a jak przeniosę do łóżeczka to się budzi i płacze

Polecane posty

Gość Bochenka 28

Mój synek ma 2 tyg. podczas karmienia zasypia, wtedy przenoszę go do łóżeczka a on się budzi i zaczyna płakać.Więc znów mu daję pierś, trochę się napije i znów zasypia. I tak w kółko.Poradźcie coś proszę.

Gość K.wiatek
Mam podobny problem ..z tym ze sytuacja trwa nieco dłużej, bo moje dziecię ma 4,5 miesiaca !!!

Ja miałam tak cąły czas i nie miałąm na to sposobu :( Z czasem minęło. A, dopiero jak do smoczka przyzwyczaiłam, na poczatku byłam temu przeciwna, ale lekarze mi poradzili tak, bo łapki ssała.

Myślę, że smoczek by pomógł. Ja dopiero jak synek skoczył 3 miesiące to się złamałam. Na początku tez byłam przeciwna podawania smoczka. Olek bez problemu się oduczył jak miał jakieś 1,5 roku. Teraz spodziewam się następnego dziecka i jeśli będę widzieć że maluch koniecznie chce miećcoś w buziaku to nie będę tak długo czekać. Powodzenia. Aha i polecam książkę Język niemowląt - Tracy Hogg.

Gość elijhjgugukhknlk
Moja coreczka ma dzisiaj 3tyg i rowniez mialam ten problem. Problem zgral sie z kryzysem latkacyjnym moich piersi na koniec 2tyg- mala poprostu nie dojadala i z tym ze zmienilismy cieplusi kocyk na kolderke, ktora poprostu byla zimna i dluzej sie nagrzewala jak odkladalam mala. Teraz laktacja sie na dobre rozbujala, powrocilam do cieplego kocyka i problem zniknal. Pamietaj rowniez, zeby malego odbic porzadnie. Teraz czasami nam sie zdarza marudzenie po odlozeniu malej, ale po podniesieniu odbije jej sie i jest spokoj.

Gość elijhjgugukhknlk
i wzbraniam sie przed smoczkiem:) jeszcze przyjdzie na niego czas

Gość to daj
mu butle i bedziesz miec spokoj z dzieckiem na 4 godziny-dziecko sie naje do syta i oboje bedziecie szczesliwi. no chyba, ze chcesz dalej meczyc siebie i dziecko.

TO ZE DA BUTLE NIE GWARANTUJE ZE BĘDZIE 4 GODZINY SPAŁO :)

No to jak widzisz, ze zaczyna zasypiać, to zabierz na chwilę pierś i podaj znowu jak się wybudzi i zacznie płakać, bo pewnie nie najada się, a przy cycu fajnie mu się śpi ;) i tak do skutku, wtedy się naje i powinien już ładnie spać.

Gość to daj
moje spalo, bo najadalo sie do syta. gdy probowalam karmic piersia, tez tak mialam-co chwile zasypianie i placz. bylam sama z dzieckiem, maz do wieczora w pracy i nie moglam sobie pozwolic na wielogodzinne karmienia, musialam tez zajac sie domem, zakupami itd. dalam butle, bo juz nie moglam patrzec jak moje dziecko sie meczy.