Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malllwiśka

Do studentów! Pilne!!!

Polecane posty

Gość malllwiśka

Mam pytanie do studentów! Otóż studiuję w NKJO(Nauczycielskie Kolegium Języków Obcych) i I semestr kończy się u mnie 27. stycznia. Od poniedziałku mam "zdobywac" zaliczenia, tzn. prosic wykładowców aby wpisali mi zaliczenia do indeksu. Wszystkie przedmioty mam zaliczone, zdane, tylko problem polega na tym, że jestem chora i obawiam się, że przez najbliższe 2 tygodnie może mnie nie byc, a później są 2 tygodnie ferii i co wtedy? Czy stanie się coś jeśli będę prosiła wykładowców, żeby wpisali mi zaliczenie do indeksu po tych owych feriach?Jestem na I roku, dlatego nie wiem jak to się odbywa, proszę o konkretną odpowiedź :)

jesteś pewna, że masz ferie?:P indeks można oddac do końca trwania sesji egzaminacyjnej

Gość bo te co
daj indeks komuś z grupy niech ci zrobi wpisy , też mi filozofia :o

daj indeks kolezance lub staroście grupy ćwiczeniowej, a jak nie masz takowych to w chorobie będziesz musiała jeździć po wpisy na uczelnie. Bo na uczelni to student się stara, a nie że uczelnia biega za studentem. Zazwyczaj przed feriami trzeba oddać wypełnione ocenami indeksy, wiec po feriach nie masz na co liczyć.

nie powinno być z ty problemów. wytłumaczysz o co chodzi i już. później może być ich trudniej złapać. teraz wiesz mniej więcej, gdzie i kiedy. później będziesz polować i tyle.

to wlasciwie zalezy od wykladowcow, jedni nie beda widzieli problemu inni zrobia ci afere, tak czy siak wpisy zdobyc musisz, a jak zdasz indeks pozniej to nic sie nie stanie, najwyzej pani z dziekanatu cie zbluzga :P a nie mozesz dac komus z grupy indeksu, zeby ci wpisy pozbierał?

to dziwne macie uczelnie, bo u mnie nie ma z tym problemów. zawsze jest jeszcze czas poprawkowej i ludzie przynoszą indeksy po tej albo czasem jeszcze później. najwyżej ich dziekanat ściga i babki sie drą. ale to ich ból:) widac to zależy od uczelni:)

Gość ejsido
no wlasnie...przeciez jest cos takiego jak sesja, pozniej kilka-kilkanascie dni przerwy miedzysemestralnej i pozniej sesja poprawkowa w trakcie semestru letniego. a indeksy do dziekanatu mozna oddawac do 2 tygodni po zakonczeniu sesji POPRAWKOWEJ.

Gość malllwiśka
Ale zapomniałam dodac, że ja NIE MAM sesji zimowej, tylko dopiero w czerwcu sesję letnia, więc nie wiem jak to jest. Czyli mówicie, że wystarczy dac koleżance z grupy indeks, a ona jak jej będą wpisywac, to da mój od razu, cwiczeniowiec zarzuci podpis i po problemie? :)

Gość malllwiśka
???

Gość annnnnkaaaa
przepraszam że zapytam,ale jak to nie masz sesji zimowej? ??? jesteś pewna że masz ferie na studiach?:) bo ja czegoś podobnego nigdy nie miałam:) tzn miały byc formalnie:) ale terminy egzaminów trzeba gdzieś upchnąć:)

Gość annnnnkaaaa
nie masz znajomych którzy załatwią Ci wpisy?

Gość annnnnkaaaa
tak,dasz kolezance i w 99 proc nie powinno być problemów,1 proc na wykładowców oszołomów:)

Gość malllwiśka
Nie mam sesji zimowej autentycznie! Jak napisałam wcześniej chodzę do NKJO(a to nie jest taka normalna szkoła wyższa, wiec moze dlatego, nawet dziekanatu nie mamy:P). No jasne, że mam znajomych, mam taką dobrą kumpelę, to mam jej dac? A czy to musi byc konieczne, że do ferii muszę złożyc ten indeks do sekretariatu?Jak zdobede czesc wpisow po feriach to cos sie stanie?

Gość malllwiśka
I jak???

Gość cheetahhh
Jezuuu a nie mogłabyś się tam przejść i sama to załatwić? Bo obłożni chora chyba nie jesteś skoro siedzisz na kafeterii

a skad my mamy wiedziec czy cos sie stanie?! zapytaj na jakims forum swojej uczelni lub kogos z wyzszego roku :o na mojej uczelni jak niezlozysz indeksu w terminei to cie skreslaja od razu z listy studentow :o

Gość cheetahhh
Ellinka haha dobre sobie..... że niby jesteś w renomowanej uczelnii? sorry, ale nawet na UM czegoś takiego nie ma:O w uzasadnionych przypadkach indeks można przynieść później, ale trzeba mieć zwolnienie od lekarza i zaraz cię na pewno z listy nie skreślą, bzdura totalna :O indeks jest dla ciebie, a uczelnia twoje wyniki ma w dokumentacji...

hej ja tez studiuje w NKJO na 1 roku i musze ci powiedziec ze najlepiwej daj komus z grupy zeby dał wykładowcom :) jesli twoi wykladowcy sa tak samo fajni jak moi to spoko:) a tak swoja droga w jakim miescie to NKJO?

dla tych co sie nie orientuja to w NKJO na 1 roku na 1 semestr nie ma kolokwiów no chyba ze z psychologi i pedagogiki

no tak, jak lezysz w spiaczce w szpitalu to dosc jasna sytuacja, ale zwykla grypa raczej nei zwealnia ze zlozenia z indeksu. indeks, nawet czysty ale z zaliczonymi przedmiotami wpisanymi do systemu informatycznego zlozony byc musi do koncas sejsi poprawkowej. widocznie twoja uczelnia nie ejst zinformatyzowana w takim stopniu, gdz\i epewnych rzeczy cofnac sie nie da.

Gość cheetahhh
Ellinka studiuję na Uniwersytecie Medycznym, gdzie może po prostu wykładowcy są bardziej wyrozumiali na stan zdrowia studentów.

Gość malllwiśka
no obłożnie chora nie jestem, ale skreślona z listy byc nie chcę! U mnie semestr kończy się 27.stycznia, a jutro nie będzie mnie, więc czy zajęcia z wykładowcami z ktorymi mam w poniedziałki moge dac im do wpisania zaliczenia indeks w poniedzialek za tydzien? teoretycznie jeszcze na I semestr sie zalapie.

u mnie wykladowcy tez sa wyrozumiali- oprogramowanie komputerow raczej nie.

Gość malllwiśka
U mnie nie ma oprogramowania komputerów, więc jak oddam pani sekretarce uzupełniony indeks w trochę późniejszym terminie, to chyba nie będzie problemu...a z reszta sama nie wiem;(

kazdy komputer ma oprogramowanie- to tak nawiasem mowiac. jak nie znasz nikgoo z wyzszego roku to zadzwon dod ziekanatu i zapytaj