Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Amira Amira

pranie kurtki puchowej

Polecane posty

Gość Amira Amira

Praliście swoje kurtki w pralce? Trochę się obawiam. Niby na metce mam napisane, ze w 30 C pranie delikatnych rzeczy. Kurtka jest pół na pół puch i pierze. Miałam nawet dołączoną specjalną piłeczkę, taką jak tenisowa, którą wrzuca się do prania. Mam dwie takie kurtki, ale już sama nie wiem co robić. Jak dam do czyszczenia to pewnie czyszczą na sucho, a na metce jest napisane, ze nie czyscic na sucho.

Gość Amira Amira
nikt nie prał??? :O

Gość hndddddddddddddd
w pralce prac mozesz wzucic 3/4 pileczki tenisowe (te zielone) wtedy pozostanie puchowa

Gość Amira Amira
A prałaś tak już? Mam dwie takie piłki z dwóch kurtek. Może rzeczywiście spróbuję. Ale wirować to chyba bym musiała na małych obrotach a nie największych?

Gość aga2442
ja prałam i nic się nie stało ,porobiły się tylko takie kluchy po wypraniu ale je rozwalałam w miarę wysuszania i jest super !

Gość Amira Amira
W takim razie wypiorę w tygodniu. Przypomniało mi się, ze prałam juz moje stare pod koniec chodzenia jak mi juz nie zależało co sie z nimi stanie, ale wtedy one szybko robiły się bardzo cieńkie i takie flaki. mimo to, spróbuję. Dzięki :)