Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asderiossa

rejestracja w UP ...

Polecane posty

Gość asderiossa

Witam! Jakis czas temu rejestrowalam sie w UP jako bezrobotna. Niestety roboty mi nie znalezli to sie wyrejestrowalam. Akurat w tym czasie zbiegla mi sie operacja, wiec nawet bylo mi to na reke bo nie musialam skladac co miesiac podpisow i spokojnie zalatwilam sprawy zwiazane z moja choroba. I tutaj moje pytanie. Skladajac papiery oprocz xera dowodu, ukonczenia szkoly, kursow, swiadectw pracy babka kazala mi okazac papierek z US na ktorym widnial moj NIP. Problem jest taki ze gdzies mi sie ta kartka zapodziala ;/ Nie wiem wszystkie dokumenty mam w jednej teczce, a tego nie ;/ Chyba babka mi wtedu oryginal zabrala ;/' Czy wystarczy jak podam im numer NIP (mam go zapisanego) czy trzeba jednak dac im ten wniosek z przyznaniem NIPu przez US ? Do UP mam 1,5 h jazdy, nie chce jechac a potem panie odstawia mnie z kwitkiem ;/ A pancie nie odbieraja telefonow ...

Gość no musisz też
mozna podać sam numer bez przedstawiania kwitka. zastanawia mnie jednak inna sprawa. jesteś ubezpieczona? skoro się wyrejstrowałas to chyba nie. chyba ze mąż ma cię wpisaną...

Gość asderiossa
jestem studentka ... rodzice mnie ubezpieczaja.

Gość no musisz też
a no to ok;)