Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anulkad

o czym może świadczyć przyśpieszone tętno u maluszka 28tc

Polecane posty

Witajcie dziewczyny;-)))) Jestem w 28 tc. i troszkę się martwię. Nasze maleństwo ma dość wysokie tętno 140-170. W pierwszej chwili gin chciał nas wysłać na konsultację do kardiologa, ale zrobił usg dopplera i nie pokazało nic złego... Powiedział, że poczekamy i za miesiąc znów powtórzymy...i zobaczymy czy coś się zmieni. De facto kazał odpuścić na razie konsultację... Czy takie tętno może być spowodowane ruchliwością dziecka? Sama już nie wiem, ale trochę się martwię... Może maluch którejś z Was miał podobnie... Pozdrawiam

może być przez ruchliwość :) mój mały zawsze miał tętno w okolicach 160 i wszystko jest ok :) nie martw się bo to bardziej zaszkodzi dzidziusiowi niż wysokie tętno, które nie wydaje mi się znowu aż takie wysokie :)

Gość jgfds
mi mowili, ze normalne tetno u plodu to 140-160. Moja nie raz miala 160-180 i wszystko bylo ok.

moj nieraz miała na ktg po 200 nawet bo był bardzo ruchliwy maszyna ciagle alarm włanczała ze za wysokie tetno ,ale jest wszystko ok

Gość emiiiiiiiiii
moze ty sie denerwujesz jak akurat tetno dziecka jest badane? ja tez tak mialam jak lezalam w ciazy w szpitalu akurat czyms sie bardzo zdenerwowalam i akurat zaczeli badac tetno dziecka i bylo mocno podwyzszone. potem wrocilo do normy :) moze ty sie denerwujesz kazdym takim badaniem i tak sie to wlasnie odbija na dziecku albo w ogole masz jakies problemy i przezywasz rozne stresy

dzięki dziewczyny, uspokoiłyście mnie;-))) Podczas badania jestem raczej spokojna i nie stresuję się na zapas - zaczynam się denerwować, jak lekarz się niepokoi... Tak sobie myślałam, że może faktycznie ruchy malucha powodują, że serduszko mu szybciej bije...ale widzę, że u Was tętna zdarzały się i wyższe i wszystko ok;-))) Już spokojnie będę czekać na kolejne usg;-) Dzięki;-)